Finansije

Bajdenov izbor za ministra finansija ruši barijeru staru 231 godinu?

VAŠINGTON - Očekuje se da će novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden nominovati Dženet Jelen, bivšu predsjedavajuću savjeta guvernera Federalnih rezervi, na mjesto ministarke finansija i vratiti je na čelo Federalnih rezervi.

Komisija za finansije i budžet odbila amandmane opozicije

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržala amandmane na Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, ali je u drugoj komisijskoj fazi podržala prijedlog zakona u obliku dobijenom od Predsjedništva BiH.

Prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama uprkos upozorenjima predstavnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) da bi usvajanje tog zakonskog prijedloga dovelo do, kako kažu, destabilizacije sistema raspodjele prihoda.

Komisija nije razmatrala inicijativu Bećirovića o PDV-u

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije razmatrala inicijativu bošnjačkog delegata Denisa Bećirovića kojom je zatraženo od Savjeta ministara da u roku od pola godine predloži nižu stopu PDV-a za esencijalne proizvode i uveća PDV za luksuz, jer sjednici nije prisustvao predlagač.

BiH plaća penale jer novac od MMF-a stoji na računu

BANJALUKA, VAŠINGTON - Novac koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) uplatio BiH od 330 miliona evra instrumenata za brzo finansiranje stoji na računima komercijalnih banaka, a na njega BiH čak plaća i penale.

Izvještaj MMF-a: Korona će BiH odnijeti dvije milijarde maraka

BANJALUKA, VAŠINGTON - Korona kriza će imati žestoke posljedice po bh. ekonomiju, koja će biti u manjku od blizu dvije milijarde maraka, ili 5,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, navodi se u najnovijem izvještaju Međunarodnog monetarnog fonda za BiH objavljenog u četvrtak.

"EU u opasnosti ako ne dođe do dogovora evrogrupe"

MADRID - Budućnost Evropske unije je u opasnosti ako se ne dođe do zajedničkog finansijskog odgovora u borbi protiv virusa korona, upozorili su danas španski zvaničnici, nakon što evropski ministri finansija nisu uspjeli da se dogovore o izdavanju zajedničke obveznice.

BiH traži finansijsku podršku od MMF-a

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održao je danas, putem video-linka, drugu sjednicu Fiskalnog savjeta BiH na kojoj je usvojeno Pismo namjere s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži finansijsku podršku u okviru instrumenta za brzo finansiranje, u sklopu napora na suzbijanju širenja virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Princ Hari i Megan će ipak dobijati novac iz kraljevske kase

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl ipak će biti finansirani iz kraljevske kase, jer će moći da računaju na oko tri miliona dolara koje će dobijati od budućeg kralja, princa Čarlsa.

Kina ubrizgala 36 milijardi dolara u finansijski sistem

Kineska Centralna banka ubrizgala je oko 36 milijardi američkih dolara u domaći finansijski sistem.

Najčitanije