Finansije

Zašto svi žele njemačko ministarstvo finansija

I liberal Kristijan Lindner i političar Zelenih Robert Habek žele fotelju ministra finansija u mogućoj koalicionoj vladi socijaldemokrata, Zelenih i liberala. Zašto je bitna nadležnost za budžetski novac?

Fiskalni računi stižu SMS-om

BANJALUKA - Fiskalni račun nove generacije biće moguće, osim štampanjem, izdati i na druge načine, kao što je slanjem e-mailom, aplikacijom, SMS-om, prikazom QR koda na ekranu itd.

Finansijski fer-plej obesmišljen, UEFA donosi novo pravilo

Evropska kuća fudbala planira da kontroliše finansijsko poslovanje klubova na drugačiji način.

Vrhovni sud odobrio objavu podataka o Trampovim finansijama

VAŠINGTON - Vrhovni sud, najviša američka pravosudna instanca, odobrila je njujorškom tužiocu da pribavi poreske prijave i druge finansijske podatke bivšeg predsjednika Donalda Trampa u okviru krivične istrage koja se vodi protiv njega.

Bajdenov izbor za ministra finansija ruši barijeru staru 231 godinu?

VAŠINGTON - Očekuje se da će novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden nominovati Dženet Jelen, bivšu predsjedavajuću savjeta guvernera Federalnih rezervi, na mjesto ministarke finansija i vratiti je na čelo Federalnih rezervi.

Komisija za finansije i budžet odbila amandmane opozicije

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržala amandmane na Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, ali je u drugoj komisijskoj fazi podržala prijedlog zakona u obliku dobijenom od Predsjedništva BiH.

Prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama uprkos upozorenjima predstavnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) da bi usvajanje tog zakonskog prijedloga dovelo do, kako kažu, destabilizacije sistema raspodjele prihoda.

Komisija nije razmatrala inicijativu Bećirovića o PDV-u

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije razmatrala inicijativu bošnjačkog delegata Denisa Bećirovića kojom je zatraženo od Savjeta ministara da u roku od pola godine predloži nižu stopu PDV-a za esencijalne proizvode i uveća PDV za luksuz, jer sjednici nije prisustvao predlagač.

BiH plaća penale jer novac od MMF-a stoji na računu

BANJALUKA, VAŠINGTON - Novac koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) uplatio BiH od 330 miliona evra instrumenata za brzo finansiranje stoji na računima komercijalnih banaka, a na njega BiH čak plaća i penale.

Izvještaj MMF-a: Korona će BiH odnijeti dvije milijarde maraka

BANJALUKA, VAŠINGTON - Korona kriza će imati žestoke posljedice po bh. ekonomiju, koja će biti u manjku od blizu dvije milijarde maraka, ili 5,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, navodi se u najnovijem izvještaju Međunarodnog monetarnog fonda za BiH objavljenog u četvrtak.

Najčitanije