Finska

Pokrenuta mobilna aplikacija za praćenje kontakata u Finskoj

Finski organi nadležni za zdravstvo pokrenuli su dugo očekivanu aplikaciju za praćenje kontakata pomoću pametnih telefona, sa ciljem borbe protiv širenja kovida 19.

Finska premijerka želi da uvede šestočasovno radno vrijeme

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmočasovno radno vrijeme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću.

Finska ograničila prodaju paracetamola

Finska je danas najavila da će ograničiti prodaju nekih lijekova među kojima je i paracetamol, kako bi se na taj način osigurale dovoljne zalihe ukoliko bi došlo do novog talasa epidemije virusa korona.

Finsko vazduhoplovstvo odustalo od simbola svastike

Malo je poznata i prilično začujuća činjenica da su pripadnici finskog vazduhoplovstva nosili ambleme sačinjene od simbola svastike i para krila.

Finska uklonila svastiku iz amblema vazduhoplovnih snaga

LONDON - Finske vazduhoplovne snage prestale su da koriste stari amblem koji je sadržao svastiku, prenio je BBC.

Na korupciju se u EU najviše žale Hrvati, a najmanje Finci

BRISEL - Poslednje istraživanje Evrobarometra pokazuje da 71 procenat Evropljana smatra da je korupcija široko rasporstranjena u njihovoj zemlji.

Finska otvara osnovne škole 14. maja

​HELSINKI - Finska će 14. maja ponovo otvoriti osnovne škole, koje su bile zatvorene od 18. marta zbog pandemije korona virusa, saopštila je danas vlada te zemlje.

Finska produžila većinu vanrednih mjera do polovine maja

HELSINK - Finska je danas produžila većinu vanrednih mjera za još mjesec dana, do 13. maja, radi sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz administracije ove zemlje.

Pet evropskih zemalja preuzima djecu migrante

BRISEL - Finska, Francuska, Njemačka, Luksemburg i Portugal saglasili su se da prihvate određen broj djece migranata koji se nalaze u Grčkoj usljed tenzija koje traju na grčko-turskoj granici.

Finska političarka: Nad Srbima izvršen genocid

BEOGRAD - Nad Srbima je tokom prošlog vijeka izvršen genocid, a lažne optužbe da su činili zločine u vrijeme raspada Jugoslavije dio su kampanje velikih sila da bi opravdale osvajačke ciljeve, izjavila je nekadašnji funkcioner finskih socijademokrata Pirko Turpeinen.

Najčitanije