Finska

Finska vlada proglasila vanredno stanje

HELSINKI - Finska vlada je danas proglasila vanredno stanje zbog porasta slučajeva kovid-19, korak koji će ovoj nordijskoj zemlji omogućiti zatvaranje restorana i uvođenje drugih mjera za zaustavljanje pandemije.

Finska se zatvara na tri sedmice

HELSINKI - Finska će od 8. marta uvesti mjeru zatvaranja javnog i privrednog života na tri sedmice zbog rasta broja zaraženih virusom korona, saopštila je danas premijer Sana Marin.

Srbija brzo zaboravila Švajcarsku i rutinski savladala Finsku

Košarkaši Srbije pobijedili su večeras Finsku sa 75:66, u FIBA balonu u Espu, u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

"Orlovi" na popravnom

Nakon senzacionalnog i šokantnog poraza od Švajcarske (90:92), košarkaška reprezentacija Srbije sutra igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa domaćinom "balon" turnira, selekcijom Finske.

Finci - majstori borbe protiv korone

BERLIN - Da li se Finci bolje nose s pandemijom virusa korona zato što su "nedruštveni" ili što imaju jaku socijalnu državu, postavlja pitanje Dojče vele, navodeći da je stopa zaraze kovidom-19 u toj zemlji najniža u cijeloj Evropi.

Jedna sklonost Finaca pomaže u borbi protiv korone

HELSINKI - Dok se mnoge zemlje bore sa drugim talasom virusa korona, u Finskoj je broj novozaraženih na najnižem nivou u Evropi, što je potpomognuto činjenicom da je za Fince socijalno distanciranje prirodno.

Djed Mraz ove godine skoro bez posjetilaca za Božić

Ove godine za Božić Laponiju neće posjetiti ni približan broj turista kao prošle godine zbog pandemije virusa korona, tako da u domu Djeda Mraza u sjevernoj Finskoj, u Rovaniemiju, neće biti tako veselo, prenosi danas Rojters.

Pokrenuta mobilna aplikacija za praćenje kontakata u Finskoj

Finski organi nadležni za zdravstvo pokrenuli su dugo očekivanu aplikaciju za praćenje kontakata pomoću pametnih telefona, sa ciljem borbe protiv širenja kovida 19.

Finska premijerka želi da uvede šestočasovno radno vrijeme

Finska premijerka Sana Marin želi da skrati trenutno osmočasovno radno vrijeme na šest sati, tvrdeći da bi manji broj radnih sati mogao da bude nadoknađen povećanom produktivnošću.

Finska ograničila prodaju paracetamola

Finska je danas najavila da će ograničiti prodaju nekih lijekova među kojima je i paracetamol, kako bi se na taj način osigurale dovoljne zalihe ukoliko bi došlo do novog talasa epidemije virusa korona.

Najčitanije