Firma

Dogodine klikom do firme

​BANJALUKA - U idućoj godini u Republici Srpskoj trebalo bi da počne testna faza e-registracije poslovnih subjekata, što će, prema tvrdnjama privrednika, u značajnoj mjeri smanjiti procedure i vrijeme za osnivanje firmi, ali i Republiku Srpsku učiniti konkurentnijom za strana ulaganja.

Blokirano 94.692 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 94.692 računa poslovnih subjekata, dok 51.613 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Oštetili firmu za više od pola miliona KM

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.N. iz Prnjavora i J.Ć. iz Dervente zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela kojima su oštetili preduzeće u Banjaluci za 561.779 KM.

Firmu ojadio za 118.000 KM na odvozu otpada

ZENICA - Himzo Halać zvani Himi iz Zenice optužen je da je, radeći u lokalnom preduzeću "Alba Zenica" kao komercijalista za prodaju usluge odvoza otpada, tu firmu oštetio za 117.955,40 maraka.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Radnik iz Prijedora oštetio firmu za 82.500 KM

PRIJEDOR - A.T. (37) iz Prijedora osumnjičen je da je za oko 82.500 KM oštetio privatno preduzeće iz istog grada u kojem je bio zaposlen, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.

Hrvatska firma traži radnike i u BiH, plata 1.300 € uz plaćen stan i hranu

​Kompanija "Sarađen" d.d., izvodi različite građevinske poslove, a krajem prošle godine dobila je, s još tri hrvatske kompanije, posao dogradnje i rekonstrukcije sistema kanalizacije i vodosnabdjevanja na području Aglomeracije Šibenik, vrijedan oko 38 miliona evra, ali radnika fali, piše Šibenski.

Sipao gorivo na račun firme, oštetio javno preduzeće za 13.400 KM

BANJALUKA - Policijska uprava Gradiška podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz Srpca čiji su inicijali M.D. /36/, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetilo javno preduzeće za 13.400 KM.

Čuvar osumnjičen da je plamenikom zapalio firmu

TUZLA - Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora 43-godišnjeg Omera Đikanovića s područja općine Srebrenik.

Policija iznijela ostatke 63 fetusa iz pogrebne firme

DETROIT - Američka policija iznijela je ostatke 63 fetusa iz prostorija pogrebne firme u Detroitu, u okviru šire istrage o nepravilnostima u lokalnim pogrebnim firmama, prenosi AP.

Najčitanije