Firma

Opterećenje za brojne firme: I zaštita od korone košta

Epidemiološka situacija s virusom korona otežava poslovanje mnogim preduzećima, a kao dodatni trošak sada imaju i izdatke za sredstva neophodna za poštovanje epidemioloških mjera.

Turske firme počele da plaćaju u kineskom juanu

Turska centralna banka (CBRT) saopštila je da su turske kompanije prošle sedmice prvi put počele da koriste plaćanja u kineskom juanu, prema sporazumu potpisanom s Narodnom bankom Kine.

Eksplozija u firmi sa sjedištem u Goraždu, nema povrijeđenih

GORAŽDE - U jednom pogonu firme "Ginex" u Goraždu, danas je oko 12 časova došlo do jake eksplozije.

Dogodine klikom do firme

​BANJALUKA - U idućoj godini u Republici Srpskoj trebalo bi da počne testna faza e-registracije poslovnih subjekata, što će, prema tvrdnjama privrednika, u značajnoj mjeri smanjiti procedure i vrijeme za osnivanje firmi, ali i Republiku Srpsku učiniti konkurentnijom za strana ulaganja.

Blokirano 94.692 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 94.692 računa poslovnih subjekata, dok 51.613 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Oštetili firmu za više od pola miliona KM

BANJALUKA - Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.N. iz Prnjavora i J.Ć. iz Dervente zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela kojima su oštetili preduzeće u Banjaluci za 561.779 KM.

Firmu ojadio za 118.000 KM na odvozu otpada

ZENICA - Himzo Halać zvani Himi iz Zenice optužen je da je, radeći u lokalnom preduzeću "Alba Zenica" kao komercijalista za prodaju usluge odvoza otpada, tu firmu oštetio za 117.955,40 maraka.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Radnik iz Prijedora oštetio firmu za 82.500 KM

PRIJEDOR - A.T. (37) iz Prijedora osumnjičen je da je za oko 82.500 KM oštetio privatno preduzeće iz istog grada u kojem je bio zaposlen, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.

Hrvatska firma traži radnike i u BiH, plata 1.300 € uz plaćen stan i hranu

​Kompanija "Sarađen" d.d., izvodi različite građevinske poslove, a krajem prošle godine dobila je, s još tri hrvatske kompanije, posao dogradnje i rekonstrukcije sistema kanalizacije i vodosnabdjevanja na području Aglomeracije Šibenik, vrijedan oko 38 miliona evra, ali radnika fali, piše Šibenski.

Najčitanije