Firme

U Banjaluku dolazi više od 30 slovenačkih firmi, traže radnike

BANJALUKA - Najveći Slovenački portal zapošljavanja MojeDelo.com 28. marta 2019. godine će po drugi put organizovati Sajam zapošljavanja u Banjaluci.

Firme bez prava na besplatno isticanje imena

BANJALUKA - Grad Banjaluka mijenja odluku o komunalnim taksama, s obzirom na to da je utvrđeno kako su pojedina preduzeća uživala beneficije koje im po zakonu ne pripadaju.

Njemačke plate u domaćim firmama kojima su odobreni detašmani

BANJALUKA - Iako zaposleni u domaćim firmama, građevinski radnici iz BiH, a koji su na osnovu detašmana angažovani u Njemačkoj, mogu da zarade u prosjeku oko deset evra po satu, što je uz plaćen smještaj i prevoz do posla sasvim pristojna suma za naše uslove.

Mašine dolaze u firme, 133 miliona novih poslova

NJUJORK - U 20 najjačih ekonomija svijeta i 12 najrazvijenijih industrijih područja od 2018. do 2022. godine nestaće oko 75 miliona sadašnjih radnih mjesta tokom preraspodjele poslova između ljudi, mašina i algoritama, a biće otvoreno 133 miliona novih.

U BiH blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - U BiH su zaključno sa 3. septembrom bila blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata, dok 65.143 firme imaju blokiran bar jedan račun, podaci su Centralna banka BiH.

U RS stiglo 125 stranih firmi za pola godine

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do trenda rasta stranih investicija u RS, te je u ovom periodu u RS stiglo 125 privrednih društava sa stranim ulogom, dok je tokom čitave prethodne godine registrovano takvih 179 društava.

Blokirano 75.406 računa poslovnih subjekata u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH prema kojima su zaključno sa 1. avgustom ove godine bila blokirana 75.406 računa poslovnih subjekata, dok 65.124 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Austrijske turističke firme u problemu, nema radnika

BEČ - Nakon uspješne zimske sezone austrijski turizam očekuje i dobre rezultate tokom ljeta.

Vlasnici njemačkih kompanija traže nasljednike

U narednih pet godina 840.000 malih i srednjih njemačkih kompanija u familijarnom vlasništvu suočiće se s pitanjem ko će naslijediti posao, pokazuje istraživanje banke KfW.

Firme u stečaju ostale dužne 184 miliona PDV-a

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH potražuje od firmi u stečaju 188,7 miliona KM, a od tog iznosa do sada je uspjela da naplati tek dva osto, odnosno četiri miliona KM, potvrdili su za portal CAPITAL u UIO.

Najčitanije