Firme

Blokirano 95.442 računa firmi u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je zaključno sa 3. majem blokirano 95.442 računa poslovnih subjekata, dok 52.091 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Hakeri sa računa firmi u Tešnju skinuli više stotina hiljada maraka

TEŠANJ - Nekolicina tešanjskih kompanija u zadnjih nekoliko dana bila je na meti hakerskih napada, prenosi tešanjski ZOS Radio.

Državne firme ne mare za studiju MMF-a

BANJALUKA - Iako je Međunarodni monetarni fond (MMF) prije pola godine objavio studiju o stanju u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu u BiH, interes je gotovo nikakav da se stvari poprave i promijene.

Ni sajta ni referenci, a žele milionske firme

BANJALUKA, MOSTAR - Građani BiH su u proteklih nekoliko godina bili svjedoci velikog broja "investitora" koji su izrazili spremnost da kupe firme, rudnike ili prirodna dobra u vrijednosti od više stotina miliona dolara, a da pritom njihove "firme" nemaju ni internet stranicu.

Firme iz RS grade studentski dom u Njemačkoj

FRANKFURT - Predstavnici preduzeća "Čekić" iz Gradiške i "Zrnić mont" iz Laktaša potpisali su u Frankfurtu sporazum o saradnji s njemačkom građevinskom firmom "Alpha Projektmanagement" kojim su definisana prava i obaveze u budućem dugogodišnjem partnerstvu, a prvi posao biće realizovan u sklopu izgradnje studentskog doma u Darmštatu.

Banjalučanin oštetio tri firme za 106.000 KM

BANJALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen je izvještaj protiv lica čiji su inicijali N.V. iz ovog grada zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist od 106.000 KM, tako što je izvršio krivična djela prevara i povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Uskoro lista "nepouzdanih" stranih firmi

PEKING - Kinesko Ministarstvo trgovine saopštilo je da će u bliskoj budućnosti objaviti listu "nepouzdanih" stranih kompanija.

Građevinske firme iz BiH u inostranstvu "uzidale" 137 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Građevinske firme iz BiH su prošle godine u inostranstvu imale pune ruke posla, pa je vrijednost njihovih radova premašila 137 miliona maraka.

U Banjaluku dolazi više od 30 slovenačkih firmi, traže radnike

BANJALUKA - Najveći Slovenački portal zapošljavanja MojeDelo.com 28. marta 2019. godine će po drugi put organizovati Sajam zapošljavanja u Banjaluci.

Firme bez prava na besplatno isticanje imena

BANJALUKA - Grad Banjaluka mijenja odluku o komunalnim taksama, s obzirom na to da je utvrđeno kako su pojedina preduzeća uživala beneficije koje im po zakonu ne pripadaju.

Najčitanije