Firme

U BiH blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata

SARAJEVO - U BiH su zaključno sa 3. septembrom bila blokirana 75.373 računa poslovnih subjekata, dok 65.143 firme imaju blokiran bar jedan račun, podaci su Centralna banka BiH.

U RS stiglo 125 stranih firmi za pola godine

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine došlo je do trenda rasta stranih investicija u RS, te je u ovom periodu u RS stiglo 125 privrednih društava sa stranim ulogom, dok je tokom čitave prethodne godine registrovano takvih 179 društava.

Blokirano 75.406 računa poslovnih subjekata u BiH

SARAJEVO - Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH prema kojima su zaključno sa 1. avgustom ove godine bila blokirana 75.406 računa poslovnih subjekata, dok 65.124 firme imaju blokiran bar jedan račun.

Austrijske turističke firme u problemu, nema radnika

BEČ - Nakon uspješne zimske sezone austrijski turizam očekuje i dobre rezultate tokom ljeta.

Vlasnici njemačkih kompanija traže nasljednike

U narednih pet godina 840.000 malih i srednjih njemačkih kompanija u familijarnom vlasništvu suočiće se s pitanjem ko će naslijediti posao, pokazuje istraživanje banke KfW.

Firme u stečaju ostale dužne 184 miliona PDV-a

BANJALUKA – Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH potražuje od firmi u stečaju 188,7 miliona KM, a od tog iznosa do sada je uspjela da naplati tek dva osto, odnosno četiri miliona KM, potvrdili su za portal CAPITAL u UIO.

Radojičić i Komić: Podrška start-up firmama

Informatičke firme "Asioso" i "Digivox", koje su nedavno pokrenule poslovanje kao start-up preduzeća u novim prostorijama Inovacionog centra Banjaluka, posjetili su danas gradonačelnik Igor Radojičić i Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS.

Novi nameti firme iz FBiH potjeraće u RS

BANJALUKA - Stručna javnost u Federaciji Bosne i Hercegovine strahuje da bi zbog prijedloga zakona o porezu na dohodak te zakona o doprinosima i o porezu na dobit dobar dio privrednika mogao svoje poslovanje da preseli u Republiku Srpsku.

U Srpskoj se može prijaviti firma za 'vasionski prevoz'

Za rubriku “Vjerovali ili ne” – u Republici Srpskoj moguće je osnovati firmu koja se bavi vasionskim prevozom. Vlada je prije tri godine usvojila Uredbu o klasifikaciji djelatnosti gdje se, između ostalog, ma koliko to apsurdno zvučalo – kao opcija nudi osnivanje biznisa u svemiru.

Njemačka: Ne damo firme Kinezima

Kina je izrazila zabrinutost nakon što je Nemačka postala prva zemlja Evropske unije koja je pooštrila propise o akvizicijama

Najčitanije