Fiskalni račun

Fiskalni račun - garant odgovorne kupovine

BANJALUKA - Nagradna igra "10 računa izbroji i stan osvoji" u organizaciji Vlade RS, sa pristiglih više od 1,8 miliona koverti, najveća je nagradna igra ikad organizovana u BiH, a njen cilj je bio podizanje svijesti građana o borbi protiv sive ekonomije.

Pristiglo više od pola miliona koverata, pogledajte kako izgleda prvi stan

​BANJALUKA - Nagradna igra "Deset računa izbroji i stan osvoji", koju je organizovala Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije, do sada je u potpunosti opravdala očekivanja, što govori i podatak da je stiglo preko 500.000 koverata iz cijele Srpske.

Za jedan dan stiglo više od 10.000 koverata za nagradnu igru

BANJALUKA – U Poštama Srpske danas je izbrojano 10.066 koverata koje su poslate za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji".

Kazne za neizdavanje računa i do 16.000 KM

BANJALUKA - Novi i znatno stroži Zakon o fiskalnim kasama Republike Srpske juče je stupio na snagu, što znači da inspektori Poreske uprave RS neizdavanje fiskalnih računa kažnjavaju po novim pravilima i kaznama, koje se kreću i do 16.000 maraka.

Fiskalne račune slati tek kada budu objavljena pravila

​BANJALUKA - Građani Republike Srpske koji žele da učestvuju u nagradnoj igri "Deset računa izbroji i stan osvoji" još ne treba da šalju fiskalne račune i slipove, dok ne budu objavljena pravila i adresa na koju će slati koverte, rekao je Srni član Radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt.

Račun sprečava utaju i razvija ekonomiju

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske pokrenula je i ove godine kampanju "Korak preduzmi, račun uzmi", koja ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa, jer se, kako poručuju, upravo uzimanjem računa daje doprinos u borbi protiv sive ekonomije i povećava ekonomska snaga RS.

Fiskalnim računima do stana, koverta jedini trošak u igri

BANJALUKA - Kupovina koverte, i to pod uslovom da je nemaju, biće jedini trošak za građane koji kupuju u Republici Srpskoj, u nagradnoj igri čiji je cilj sakupiti deset fiskalnih računa bilo koje vrijednosti, a koji im mogu donijeti stan u Banjaluci.

Fiskalni račun zaustavio ročišta

BRČKO - Već skoro mjesec i po dana oko 1.200 advokata, članova entitetskih advokatskih komora, obustavilo je rad pred institucijama Brčko distrikta i to jer su, kako kažu, bez ikakve najave ubačeni u sistem fiskalizacije.

10 fiskalnih računa za stan u Banjaluci

​BANJALUKA - Nagradna igra prikupljanja fiskalnih računa Ministarstva finansija RS, Unije udruženja poslodavaca RS i Privredne komore RS trajaće od 1. do 15. jula kada se 10 fiskalnih računa izdatih na prostoru RS mogu poslati poštom.

Neizdavanje računa zapečatilo osam zlatara u RS

​BANJALUKA - Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su u proteklih nekoliko dana širom RS proveli akciju pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, sa akcentom na poreske obveznike koji se bave prometom zlata, srebra i drugog nakita.

Najčitanije