Flojd

Novi snimci hapšenja Flojda - policajci uperili pištolj u njega

Na do sada neobjavljenim snimcima sa kamera koje su se nalazile na uniformama policajaca vide se novi detalji kobnog hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo 25. maja tokom privođenja.

Mejveder se vraća iz penzije, novi multimilionski spektakl na pomolu

Flojd Mejveder, jedan od najboljih boksera u istoriji, mogao bi da se vrati iz penzije i odradi novi multimilionski meč.

Porodica Džordža Flojda najavila tužbu protiv Mineapolisa

MINEAPOLIS - Advokati porodice ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda najavili su danas da planiraju tužbu protiv američkog grada Mineapolisa i policajaca koji su optuženi za smrt Flojda.

U doba političke korektnosti mijenja se i istorija kulture

BANJALUKA - Antirasistički protesti u Americi zbog ubistva Džordža Flojda postali su veliki globalni događaj i neminovno su se odrazili i na umjetnost, bilo da je riječ o umjetnosti kao oruđu protesta, bilo da je riječ o kritičkom pogledu na umjetnost kroz prizmu političke korektnosti.

Rodžer Voters: Nisu Britanci slomili naciste, već Rusi

Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd", britanski rok muzičar Rodžer Voters izjavio je za televiziju "RT" da je upravo ruski narod uništio naciste i pobijedio u Drugom svjetskom ratu.

Bivši policajac među optuženima za ubistvo Afroamerikanca u Džordžiji

VAŠINGTON - Trojica muškaraca, među kojima i bivši policajac, optužena su za ubistvo Afroamerikanca Ahmada Arberija u Džordžiji 23. februara.

Policijske serije otišle u prošlost

Nakon što su naručili više od 160 epizoda "Live PD", čelnici kablovskog kanala A&E bili su prinuđeni da otkažu emitovanje serije koja se bavi tematikom policijskih akcija.

Najomraženiji čovjek u Americi mogao bi da postane milioner

Bivši policajac Mineapolisa Derek Šovin, koji je optužen za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda tokom brutalnog hapšenja 25. maja, mogao bi da dobije više od milion dolara vrijednu penziju, čak i ako bude osuđen za ubistvo, piše CNN.

Gardijan: Bujica američkog rasizma potekla iz Evrope

BEOGRAD - Kada god u SAD krenu protesti zbog rasizma i nasilja na rasnoj osnovi, nezadovoljstvo i solidarnost sa demonstrantima vrlo brzo se prošire preko Atlantika na Evropu. U takvim situacijama mnogi u Evropi se tješe da je "kod nas bolje nego u Americi", zaboravljajući da je bujica američkog rasizma potekla upravo iz Evrope, piše londonski Gardijan.

Otkriveno ko je snimio ubistvo Džordža Flojda

MINEAPOLIS - Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda je vijest koja se proširila čitavim svijetom.

Najčitanije