Florida

Osuđenici na Floridi mogu glasati tek kad plate sve kazne

MAJAMI - Bivši osuđenici na Floridi moraće da plate sve kazne i sudske troškove prije nego što ponovo dobiju pravo glasa, odlučio je federalni apelacioni sud, a ta odluka bi mogla da utiče i na ishod predsjedničkih izbora u novembru, piše Glas Amerike.

Florida pušta 750 miliona genetski modifikovanih komaraca

ATLANTA - Lokalne vlasti odobrile su plan da 2021. i 2022. godine na Florida Kiz (Florida Keys) bude pušteno više od 750 miliona genetski modifikovanih komaraca, uprkos protivljenju lokalnog stanovništva i udruženja za zaštitu životne okoline.

Uragan pogodio Bahame, Florida sljedeća na putu

MAJAMI - Uragan "Isaija" pogodio je Bahame, a očekuje se da će kasnije danas pogoditi i Floridu.

Florida iščekuje udar uragana, proglašeno vanredno stanje

MAJAMI - Guverner države Floride Ron de Santis proglasio je vanrednu situaciju za okruge duž Atlantske obale, gdje se večeras po lokalnom vremenu očekuje udar uragana "Isaja".

Ponovo više od 100 smrtnih slučajeva na Floridi

VAŠINGTON - Savezna američka država Florida prijavila je još 138 smrtnih slučajeva i 9.785 zaraženih korona virusom.

Crnogorski konzulat napadnut u Americi

PODGORICA - Podgorička Pobjeda objavila je da se u američkom gradu Palm Bič dogodio napad na crnogorski konzulat, a za to sumnjiče tamošnje Srbe.

Više od 50.000 novozaraženih za jedan dan u SAD

VAŠINGTON - U SAD je ponovo registrovan rekordan broj novozaraženih od virusa korona - više od 50.000 za jedan dan, izvijestio je Glas Amerike.

Florida ponovo zatvara plaže

Više plaža u američkoj saveznoj državi Floridi biće ponovo zatvoreno kako bi se spriječilo okupljanje velikog broja ljudi u pokušaju da se zaustavi dalje širenje virusa korona.

Zbog širenja korone Pens otkazuje predizborne aktivnosti

VAŠINGTON - Američki potpredsjednik Majk Pens otkazao je skupove u okviru izbornih aktivnosti na Floridi i u Arizoni zbog naglog skoka broja novih slučajeva virusa korona u tim državama.

Florida ima sve oznake budućeg epicentra virusa korona

DŽEKSONVIL - Florida ima sve oznake sljedećeg velikog epicentra virusa korona prema projekcijama naučnika iz Dječje bolnice u Filadelfiji i Univerziteta u Pensilvaniji.

Najčitanije