Foča

Ribolovci pokušavaju da nadmudre drinsku kraljicu

FOČA - Na rijeci Drini u Foči danas je počelo dvodnevno takmičenje u lovu mladice na kojem učestvuje 28 ribolovaca iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Povrijeđena žena u požaru u kući

FOČA - Jedna žena povrijeđena je u požaru u porodičnoj kući u Ulici vojvode Putnika u Višegradu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Sedmočlana porodica kod Foče: Od nemaštine do proizvođača mlijeka

FOČA - Sedmočlana porodica Njegoša i Tatjane Badnjar iz Popovog Mosta, kod Foče, do prije neku godinu jedva je preživljavala, i to uz pomoć dobrotvora od kojih su dobijali raznu pomoć, a danas je to primjer porodične zajednice koja se uspješno bavi poljoprivredom.

Fočaci "sigurnim dojavama" zaradili optužnice

FOČA - Protiv šest Fočaka Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona zbog kladioničarskih prevara, po kojima je Foča u posljednje vrijeme postala poznata.

Ljubav jača i od milicije: Ukrao mladu, u srećnom braku žive 67 godina

Zajednički život Luke Kovača i njegove supruge Zake traje već 67 godina, a početak je bio dosta neobičan i buran, ali je od svega bila jača ljubav ovog fočanskog para, koju nije uspjela prekinuti ni tadašnja narodna milicija.

Četiri osobe povrijeđene u slijetanju golfa sa puta

RUDO - Četiri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče oko 12.50 sati na regionalnom putu Rudo - Brodar.

Izložba tv kostima i rekvizita Nemanjića u Foči oživjela prošlost

FOČA - U galeriji Muzeja Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine", koju je priredila Radio Televizija Srbije (RTS) od umjetničkih rekvizita i kostima korištenih u istoimenoj televizijskoj seriji o ovoj srednjovjekovnoj srpskoj dinastiji.

Otvorena izložba Dragana Bartule "Čuvari koplja Svetog Đorđa"

FOČA - U galeriji Fočanske kuće postavljena je izložba slika srpskog slikara Dragana Bartule "Čuvari koplja Svetog Đorđa", gdje je izloženo 25 od ukupno 80 slika iz ovog ciklusa nastalog prošle godine.

Sin nožem ubio oca

FOČA - Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući u selu Ostrmci, u fočanskoj Mjesnoj zajednici Jošanica, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Foča.

Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat

FOČA - U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je pušten u rad savremeni CT aparat, u vrijednosti milion i po maraka.

Najčitanije