Foča

Đokić: Ove godine počinje gradnja Hidroelektrane "Buk Bijela"

FOČA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će ove godine početi izgradnja Hidroelektrane "Buk Bijela", koja bi, prema procjenama, trebalo da košta oko 400 miliona KM i biće 100 odsto u vlasništu Srpske, odnosno kompanije "Elektroprivreda Republike Srpske".

Fočaci i Trebinjci bakljadom čestitali Srpskoj 26. rođendan

FOČA - Razvijanjem platna, dužine 30-tak metara, sa likom Svetog Stefana na jednoj zgradi u Foči, uz vatromet i baklje, fočanski navijači Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" čestitali su Republici Srpskoj 26. rođendan.

Prepoznajete li osumnjičene za tešku krađu u Novom Goraždu?

NOVO GORAŽDE, FOČA - Policijska uprava Foča poziva građane da, ukoliko prepoznaju ili imaju informacije o kretanju muškaraca sa fotografije, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122.

Odron na putu Sarajevo-Foča

BANJALUKA-Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na dionici između Dobrog Polja i Miljevine, zbog velikog odrona kamena na putu vozačima se savjetuje oprez i sporija vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Foča opet bez struje, kvarove izazvao snijeg

FOČA - Veliki dio opštine Foča je bez struje, a kvarove je izazvao snijeg koji je padao prethodnog vikenda, potvrđeno je u fočanskoj "Elektrodistribuciji".

Lazarevo dobilo struju, veliki broj sela i dalje bez napona

FOČA - Uz ogromne napore, radnici fočanske Elektrodistribucije zajedno sa kolegama iz Istočnog Sarajeva i uz pomoć specijalizovane ekipe za rasijecanje šume iz Bratunca, uspjeli su da osposobe dalekovod koji strujom napaja naselje Lazarevo.

Domaćinstva na području Foče provešće noć u mraku

FOČA - Više stabala crnogoričnog drveća, pod težinom snijega, palo je po dalekovodu prema Čelebićima zbog čega fočanski električari moraju da do sutra ujutro sačekaju pomoć specijalizovane ekipe iz Bratunca za prosijecanje šume.

Improvizovanom grtalicom očistili lokalni put

FOČA - Mještani fočanskog sela Đeđevo očistili su sopstvenom mehanizacijom snijeg sa lokalnog puta koji ih spaja sa centrom opštine.

Marić: ŠG "Maglić" vodeće gazdinstvo u Srpskoj

FOČA - Šumsko gazdinstvo "Maglić" iz Foče primjer je svim šumskim gazdinstvim u Srpskoj kako se privređuje u oblasti šumarstva, rekao je danas generalni direktor "Šuma Srpske" Risto Marić prilikom otvaranja renovirane upravne zgrade Radne jedinice Zavait pri fočanskom gazdinstvu.

Uhapšen Fočak zbog polnog uznemiravanja

FOČA – U Foči je jučer uhapšen muškarac D.D. (1984.) zbog postojanja osnova sumnje da je 25. novembra na šetalištu u toj opštini fizički napao i seksualno uznemiravao djevojku koja se s drugaricom vraćala kući iz grada.

Reklame

Najčitanije