Foča

Sutra počinje sezona kupanja na fočanskom akva-parku

FOČA - Fočanski Akva-park "Ušće" sutra će otvoriti sezonu kupanja, potvrđeno je u opštini, koja gazduje ovim parkom.

Vozač i suvozač teže povrijeđeni u sudaru

FOČA - U sudaru dva vozila na ulazu u Foču dva lica su teže povrijeđena i prebačena su u Univerzitetsku bolnicu, potvrđeno je Policijskoj upravi Foča.

Migranti koriste napuštene kuće da prespavaju

FOČA - Priliv migranata na području koje pokriva Policijska uprava Foča trenutno nije veliki, ali policija očekuje da će porasti dolaskom ljepšeg vremena i ukazuje da oni nasilno ulaze u objekte u kojima niko ne boravi da bi prenoćili, nakon čega nastavljaju put.

Pucao iz pištolja pa uhapšen

FOČA – Lice B.N. (53) iz Foče uhapšeno je u ponedeljak rano ujutro u Foči zbog sumnje da je malo prije toga pucao iz pištolja u vazduh.

U Foči otvoren pogon za sušenje i preradu voća

FOČA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić otvorio je danas u Foči pogon za preradu i sušenje voća i ljekobilja u preduzeću "Boletus" u koji je uloženo pola miliona KM, a koji većinu proizvoda plasira na tržište zemalja EU.

Izašao iz auta i počeo da bježi nakon što ga je zaustavila policija

FOČA - Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su u 20:50 sati u ulici Rakovička cesta na Ilidži uhapsili H. Š. (31) iz Foče, koji je prilikom kontrole pokušao pobjeći.

Pravoslavka iz Foče 27 godina čuvala Kuran iz srušene džamije

Primjerak Kurana danas je vraćen fočanskom džematu i Aladža džamiji, pored koje je nakon njenog rušenja Božiju knjigu pronašla Fočanka srpske nacionalnosti.

Zabrana raftinga sa Brštanovice

FOČA - Načelnik opštine Foča Radisav Mašić donio je odluku kojom se zabranjuje rafting rijekom Tarom sa polazišta Brštanovica, a u skladu sa upozorenjem Republičke uprave Civilne zaštite o najavljenim obilnim padavinama, saopšteno je iz lokalne uprave.

Svečano otvorena ponovno sagrađena Aladža džamija u Foči

FOČA – Svečanim presijecanjem vrpce, u Foči je danas, 470 godina od prvobitne izgradnje i nešto više od četvrt vijeka od njenom potpunog uništenja, otvorena ponovno sagrađena džamija Aladža, koja je bila kulturno-istorijski spomenik Bosne i Hercegovine, simbol grada Foče i remek-djelo islamske arhitekture osmanskog perioda.

Svečano otvaranje Aladža džamije u Foči

FOČA - Obnovljena Aladža džamija u Foči danas će svečano biti otvorena, a to će ujedno biti centralni događaj obilježavanja Dana džamija u BiH - 7. maja, najavljeno je iz Organizacionog odbora svečanog otvaranja.

Najčitanije