Foča

Potpisan ugovor o koncesiji: Šest godina do prvih kilovata sa Drine

BANJALUKA - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) će za najkasnije šest godina izgraditi hidroelektrane Foča i Paunci na rijeci Drini u Foči, predviđeno je koncesionim ugovorom potpisanim danas u Banjaluci između Ministarstva energetike i rudarstva RS i ERS.

Migranti uhapšeni u Foči

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije u mjestu Livade, na području Foče, lišili su slobode dvojicu ilegalnih migranata nakon što su bez zaustavljanja vozila, velikom brzinom, izbjegli graničnu kontrolu prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Hum, saopšteno je danas iz Granične policije.

Crna Gora usporava gradnju puta Foča - Šćepan Polje

FOČA - U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH danas će biti riječi o izgradnji puta Foča - Šćepan Polje, jer Crna Gora već mjesecima odugovlači s neophodnim saglasnostima za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare.

Fočanka ide u pohod na argentinski vrh Akonkagvu

FOČA - Fočanka Jelena Simović, nakon prošlogodišnjeg osvajanja krova Evrope Elbrusa, danas kreće u još zahtjevniju misiju, a to je pohod na vrh Akonkagva u Argentini, najviši u Južnoj Americi (6.962 metra) i drugi u svijetu.

Zahvaljujući humanosti Fočaka jedini stanovnik Kremina dobija krov nad glavom

FOČA - Velikim odzivom na dobrotvorno veče za gradnju kuće Vitomiru Škipini, Fočaci su večeras još jednom pokazali solidarnost i ljudskost i dali nadu fočanskom pustinjaku, jedinom stanovniku sela Kremin, koji živi ispod granice ljudskog dostojanstva, da će dobiti novi dom.

Zbog mećave zabranjen saobraćaj za šlepere ka Foči

PODGORICA - Na putevima prema Šćepan Polju i granici sa Republikom Srpskom prema Foči zabranjen je saobraćaj za šlepere zbog snijega i mećave, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Đokić: Srbija i Srpska iskazale spremnost za izgradnju HE "Foča" i "Paunci"

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da su Srpska i Srbija izrazile spremnost za realizaciju projekta izgradnje hidroelektrana (HE) "Foča" i "Paunci" na rijeci Drini, ukupne vrijednosti oko 245 miliona evra.

Žena teško povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi

FOČA - Fočanka čiji su inicijali D.B. (43) teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u mjestu Handići na magistralnom putu Foča-Goražde, saopšteno je iz fočanske Policijske uprave.

Navijači Partizana u Foči zahvalni srpskim junacima

FOČA - Polaganjem cvijeća i parastosom na centralnom gradskom spomeniku, navijačka grupa "Grobari Foča" i ove godine je, kao i prethodnih, povodom krsne slave i Dana Republike Srpske odala poštu poginulim srpskim borcima i civilima iz posljednjeg rata.

U Foči prošle godine rođena 121 beba

FOČA - U Foči je prošle godine rođena 121 beba, i to 72 dječaka i 49 djevojčica, a umrle su 173 osobe, podaci su opštinske matične službe.

Najčitanije