Foča

Škrbić: Fakultete u Banjaluci i Foči udružiti u Medicinski univerzitet Srpske

BANJALUKA - Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić smatra da bi ovaj i Medicinski fakultet u Foči trebalo udružiti u medicinski univerzitet Republike Srpske, po ugledu na evropske prijestonice.

Otvorena izložba fočanske Amerikanke

FOČA - U fočanskom Muzeju Stare Hercegovine otvorena je izložba neobičnih radova koji su mješavina slika, crteža i ručne štampe dvadesetrogodišnje Elizabet Hjuz Jovanović, umjetnice iz SAD, koja živi i stvara u Foči.

Obustavljen saobraćaj na putu Sarajevo-Foča

FOČA - Na magistralnom putu Foča-Sarajevo u mjestu Vranovske stijene saobraćaj je potpuno obustavljen zbog saobraćajne nezgode, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Prikazan film "Dušu nisu ubili"

FOČA - U Gradskom pozorištu u Foči večeras su predstavljeni film i knjiga "Dušu nisu ubili" novinarke Mire Lolić Močević, kao i istorijska monografija "Zatiranje Srba u BiH u 20. vijeku" istoričara Drage Mastilovića.

U sudaru kamiona i automobila povrijeđen 91-godišnjak

FOČA - U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na magistralnom putu M-18 na području opštine Foča, povrijeđena je jedna osoba.

Jošaničani 26 godina vape za pravdom

FOČA - U Gornjoj Jošanici kod Foče danas je služen parastos za 56 mještana, koji su zvjerski ubijeni na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, kao i za još 17 srpskih boraca iz ovog kraja poginulih tokom posljednjeg rata.

Izložba slika prvog fočanskog slikara konačno u njegovom gradu

FOČA - U Muzeju Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba slika Leksa Tomaševića, prvog akademskog slikara iz Foče i jednog od rijetkih u BiH u vrijeme prije i nakon Prvog svjetskog rata.

Zaplijenjeno oružje nakon nasilja u porodici

FOČA - Fočanska policija zaplijenila je automatsku pušku "kalašnjikov" i gasni pištolj od muškarca čiji su inicijali P.M. koji je prijavljen zbog nasilja u porodici, odnosno zbog prijetnji supruzi, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U saobraćajnoj nesreći teško povrijeđen pješak

FOČA - U saobraćajnoj nezgodi u Foči teško je povrijeđen pješak, dok je državanin Srbije, koji ga je udario automobilom, zadržan u policiji, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U Foči održana pokazna vježba "Drina 2018"

FOČA - Specijalizovane službe Civilne zaštite pokazale su danas u Foči, u vježbi "Drina 2018", da su odlično obučene za intervencije u vanrednim situacijama i da raspolažu savremenom opremom za spasavanje.

Najčitanije