Folklor

Otvorena smotra folklora

DRVAR - U Drvaru je otvorena 19. povratnička međunarodna smotra folklora "Amateri svome gradu" na kojoj nastupa dvadesetak kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona.

Sabor folklora okupio 12 kulturno umjetničkih društava

KOTOR VAROŠ - U okviru manifestacije "Kotorvaroško kulturno ljeto" održan je Sabor folklora, na kojem je učestvovalo 12 kulturno-umjetničkih društava čiji su članovi u svečanom defileu prošli kroz Kotor Varoš.

Otvoren 10. Međunarodni festival folklora

UGLJEVIK - Nastupom ansambala iz Rusije, Meksika, Kazahstana i domaćina Kulturno-umjetničkog duštva (KUD) "Rudar", u Ugljeviku je večeras počeo 10. Međunarodni festival folklora.

Smotra folklora okupila 200 učesnika

KOZARSKA DUBICA - Tradicionalna manifestacija "Smotra folklora" na kojoj je učestvovalo 200 članova kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i inostranstva, održana je u Kozarskoj Dubici.

Međunarodni festival folklora od sutra u Ugljeviku

​UGLJEVIK - U Ugljeviku će sutra početi deseti Međunarodni festival folklora na kojem će do subote, 13. jula, učestvovati ansambli iz Rusije, Kazahstana, Meksika, Perua, Srbije i Republike Srpske.

Održana smotra "Folkloraši svome gradu"

DOBOJ - U Doboju je večeras, u okviru obilježavanja Dana grada - Vidovdana, održana Smotra folklora "Folkloraši svome gradu" na kojoj su nastupila kulturno-umjetnička društva iz ove lokalne zajednice.

Festival folklora "Kozara" okupio učesnike iz pet zemalja

Šesti međunarodni festival folklora "Kozara i prijatelji" u Prijedoru okupio je kulturno-umjetnička društva (KUD) iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Rumunije.

Druga dječija smotra folklora u Novom Gradu

NOVI GRAD - U Novom Gradu danas će biti održana Druga dječija smotra folklora "Veseli koračići" na kojoj će nastupiti više od 350 članova kulturno-umjetničkih društava.

U Kozarskoj Dubici održan godišnji koncert Folklorne sekcije "Una"

U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održan je tradicionalni godišnji koncert Folklorne sekcije "Una", koja radi u sastavu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta"

Folklorna sekcija na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta

BANJALUKA - Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci počinje s radom folklorna sekcija.

Najčitanije