Folksvagen

Zaokret u auto-industriji, Folksvagen punim gasom jurnuo u Kinu

Njemački Folksvagen je otkrio ono što je bilo potpuno jasno još prije nekoliko godina - da je centar razvoja električnih automobila Kina koja je već sada njihov najveći proizvođač, ali i ima najveće tržište za njih, kaže konsultant za strana ulaganja, Mahmud Bušatlija na novu vijest iz najveće njemačke kompanije.

VW u Kini ulaže 15 milijardi evra u električna vozila

Njemački proizvođač automobila ''Folksvagen'' (VW) saopštio je danas da planira da sa tri kineske kompanije do 2024. godine uloži oko 15 milijardi evra u proizvodnju električnih vozila u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.

Folksvagen pokreće proizvodnju u Njemačkoj krajem aprila

FRANKFURT - Folksvagen planira da krajem aprila ponovno pokrene proizvodnju vozila u njemačkim pogonima, objavio je danas taj proizvođač automobila, a prenosi SeeBiz.

Može li Folksvagen da napravi respirator?

Proizvođači odjeće šiju maske, ali da li automobilski koncerni preko noći mogu da počnu s proizvodnjom respiratora, uređaja koji život znače tokom pandemije?

Golf ponovo pokorio Evropu, 44. godinu zaredom

Uprkos padu prodaje od devet odsto i smjeni generacija u 2019, Volkswagenov bestseler još jednom je potvrdio svoju dominaciju na Starom kontinentu.

"Tesla" na listi službenih vozila njemačke vlade

Njemačka vlada je odobrila da električni automobil kompanije "Tesla" postane službeno vozilo zvaničnika te zemlje, što je "uloga" na koju su istorijski pravo polagali samo njemački automobilski brendovi.

BMW, VW i Mercedes su se tajno sastajali i dogovarali cijene

Njemačke antimonopolske vlasti izrekle su kaznu vodećim domaćim proizvođačima automobila - BMW-u, Folksvagenu i Dajmleru -u ukupnom iznosu od 100 miliona evra zbog kartelskog udruživanja za potrebe nabavke proizvoda od čelika.

Volkswagenova "buba" se vraća - kao motocikl

Volkswagenov legendarni model po drugi put je otišao u istoriju nakon što je nedavno obustavljena proizvodnja obnovljene "bube". Ipak, stara, originalna "buba" nastavlja da inspiriše zaljubljenike u automobile, ali i u dvotočkaše.

Hrvatska ulazi u bitku za Folksvagenovu fabriku automobila

Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrijednu više od milijardu evra, koliko njemački proizvođač automobila Folksvagen planira uložiti u svoju novu fabriku, javlja Večernji list.

Brnabić: Srbija još uvek u trci za "Folksvagen"

BEOGRAD - Srbija još uvijek ima šanse za dolazak "Folksvagena" i nastavićemo da se borimo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Najčitanije