Fond

Papirne knjižice još ne idu na otpad

BANJALUKA - Elektronsku karticu, koja će u dogledno vrijeme zamijeniti staru zdravstvenu knjižicu, do sada je preuzelo 385.167 osiguranika, a kada ovaj sistem u potpunosti zaživi, podaci iz kartona pacijenta biće dostupni ljekarima u svim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

Fond PIO: Zdravstvene ustanove najveći dužnici

Najveća dugovanja po osnovu doprinosa prema Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske imaju zdravstvene ustanove, rečeno je u ovom fondu.

Iz Fonda solidarnosti za liječenje 270 djece izdvojeno više od 10 miliona KM

BANJALUKA - Direktor Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Jasminka Vučković rekla je da je za više od tri godine postojanja Fond finansirao liječenje 270 djece, za šta je izdvojeno više od 10 miliona KM.

FZO RS isplatio dugovanja za zdravstvene usluge Srbiji

ISTOČNO SARAJEVO - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO) isplatio je dugovanja za pružene zdravstvene usluge građanima Srpske u Srbiji, u skladu sa sporazumom o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja, konstatovali su danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će do kraja maja podijeliti trebinjskim poljoprivrednicima velike količine rasadnog materijala paprika i paradajza iz sopstvenih plastenika, kao i kontejnerske sadnice nara, za šta je raspisan javni poziv svim zainteresovanim.

Prihodi Fonda PIO RS porasli za 43,2 miliona

BANJALUKA - Prihodi Fonda PIO prošle godine iznosili su 935,2 miliona KM i u odnosu na 2019. godinu veći su za 43,2 miliona KM, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na pandemiju virusa korona i činjenicu da je većina privrede bila u problemima.

Trebinje: Za četiri godine dva miliona KM uloženo u poljoprivredu

TREBINJE - U protekle četiri godine, koliko postoji Agrarni fond grada Trebinja, u poljoprivrednu proizvodnju je iz gradskog budžeta uloženo više od dva miliona KM, što je najviše u istoriji grada, izjavio je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

UKC RS odobrena isplata 4.489.959 KM

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je danas informaciju o aktivnostima vanrednih finansijskih sredstava utrošenih za adaptaciju prostora i nabavke adekvatne opreme za liječenje kovid pacijenata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC) i odobrio isplatu 4.489.959 KM.

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti

SOKOLAC - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Jolović pozvao je sve funkcionere u Republici Srpskoj da izdvoje dio sredstava iz svojih primanja kojima bi se finansirao fond solidarnosti za liječenje djece.

Abazović: Krenula su hapšenja, skinuti imunitet bivšem ministru

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović zatražio je danas da se u što kraćem roku skine imunitet Petru Ivanoviću, bivšem ministru poljoprivrede i, kako je naveo, glavnom akteru afere sa Abu Dabi fondom.

Najčitanije