Fond

FZO RS od sutra počinje da finansira nove lijekove

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od sutra počinje da finansira nove lijekove koji se izdaju na recept, i to za hronične opstruktivne bolesti pluća, dok će trudnicama u potpunosti finansirati lijek "didrogesteron", za koji su do sada morale da izdvajaju participaciju od osam KM.

Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete od pandemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozdavio je današnje usvajanje budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu i naglasio da će Savjet ministara pokušati da napravi fond sredstava koji će koristiti kao pomoć onima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije korona virusa.

Unaprijeđen sistem zaštite od poplava uz pomoć Fonda solidarnosti

BIJELJINA - Sistem zaštite od poplava u Republici Srpskoj u velikoj mjeri je unaprijeđen realizacijom mjera na području 20 gradova i opština Srpske uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti, ističu iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Višković: 13,6 miliona KM za više od 18.000 radnika

BANJALUKA - Na trećoj sjednici Kompenzacionog fonda Upravni odbor je donio odluku da se pomogne 2.865 privrednih subjekata u kojima je zaposleno 18.000 radnika, rekao je juče Radovan Višković, predsjednik Vlade RS nakon sjednice.

Penzije prima 37 stogodišnjaka u Srpskoj

BANJALUKA - Penzije Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja RS prima 37 osoba koje imaju više od 100 godina, od kojih 30 ima prebivalište u RS, dva penzionera žive u Srbiji, dva u Federaciji BiH i jedan u Hrvatskoj.

Višković: Trideset miliona KM podijeljeno lokalnim zajednicama

TREBINJE - Trideset miliona maraka podijeljeno je iz Fonda solidarnosti svim lokalnim zajednicama u Republici Srskoj, a nijedna od njih nije dobila manje od 50.000, izjavio je predsjednik Vlade Radovan Višković.

Fond PIO obilježio Dan službe i 28 godina postojanja i rada

BANJALUKA - Povodom 28. juna Vidovdana, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obilježio je Dan službe i 28 godina postojanja i rada, održavanjem sjednice Kolegijuma direktora u širem sastavu.

Osnovan fond za žrtve silovanja Džefrija Epstina

Fond za žrtve silovanja Džefrija Epstina osnovan je i aktiviran godinu dana od njegovog hapšenja i samoubistva u zatvorskoj ćeliji, izvijestio je Rojters.

Zbog nerada Komisije Fonda za povratak 2,2 miliona KM nisu raspoređena

SARAJEVO, BANJALUKA - Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH, koja radi u okviru Fonda za povratak BiH, nije se sastala više od godinu i po dana, a trenutno malo više od 2,2 miliona KM zbog nerada ove komisije nisu raspoređena.

Reforma javne uprave u ćorsokaku, donatori povlače novac

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog zastoja u reformi javne uprave Švedska i Danska, kao donatori Fonda za reformu javne uprave, povukle su 5,3 miliona KM, a nije isključeno da to učine i ostali ukoliko se u najskorije vrijeme ne otkoči taj proces.

Najčitanije