Fond

Košarac sa direktorom Agrarnog fonda Trebinje o novim tržištima

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom o mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda animalnog porijekla iz Hercegovine u zemlje članice CEFTA-e, EU i na tržišta drugih zemalja.

Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici odobrio isplatu 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.

Fond za dječiju zaštitu RS počinje isplatu naknada

BIJELJINA - Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske danas počinje redovnu isplatu naknada za novembar.

Direktor MMF-a: Omikron može da obori stope ekonomskog oporavka

VAŠINGTON - Širenje omikron varijante virusa korona globalno može da obori stope ekonomskog oporavka, izjavila je direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

Šeranić predstavio model povećanja plata u javnim ustanovama i fondovima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je, na sastanku sa predstavnicima sindikata u upravi, da će radnicima u javnim ustanovama i fondovima koji primaju plate do 1.000 KM one uvećati za pet odsto, a onima iznad tog primanja povećanje će iznositi tri odsto, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Provjeru opravdanosti bolovanja tražilo 98 poslodavaca

BANJALUKA - Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u ovoj godini obratilo se 98 poslodavaca sa zahtjevom za provjeru opravdanosti bolovanja za ukupno 276 radnika.

Fond PIO privremeno obustavio isplatu 22.628 penzija

BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske je do dostavljanja potvrde o životu izvršio privremeno obustavljanje 22.628 isplata za korisnike sa prebivalištem u inostranstvu i 1.718 obustava isplate po osnovu nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju, saopšteno je iz Fonda.

Fond počinje da finansira procesore za kohlearne implantate

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, pored kohlearnih implantata, počeće da finansira i procesor zvuka za korisnike kohlearnog implant sistema, odnosno zamjenu postojećih procesora, koji iziskuje velike troškove, a do sada je ova zamjena padala na teret osiguranika.

Na liječenje u inostranstvo otputovalo 144 djece iz RS

BANJALUKA - Na liječenje u inostranstvo od početka godine otputovalo je 144 djece iz Republike Srpske, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je u inostranstvo bilo upućeno 107 mališana.

Fond PIO najavio nova pravila za starosnu penziju u 2022. godini

BIJELJINA - Prema Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, počevši od 1. januara 2022. godine, uslovi za starosnu penziju u Republici Srpskoj mijenjaju se postepenim povećanjem granice navršenih godina života za četiri mjeseca.

Najčitanije