Fond

Novi pravilnik Fonda solidarnosti olakšava roditeljima procedure

BANJALUKA - Novi Pravilnik Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu rezultat je opredjeljenja da se njegove odredbe maksimalno približe potrebama roditelja čija djeca se liječe u inostranstvu, uz pomoć sredstava ovog fonda.

Za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" dosad izdvojeno 11 miliona KM

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" od 2007. godine do sada izdvojeno oko 11 miliona KM, što govori da institucije Srpske vode računa o studentima koji postižu rezultate.

Počela isplata penzija

BANJALUKA - Isplata redovnog mjesečnog primanja korisnicima prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za avgust 2019. godine počela je danas, saopšteno je iz Fonda PIO.

Dostaviti kompletne podatke o plati zaposlenih od 1994. do 2017.

BIJELJINA - Fond PIO Republike Srpske apeluje da poslodavci koji još nisu dostavili kompletne podatke o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine to mogu učiniti do kraja ove godine u nadležnim poslovnicama, a protiv onih koji to ne urade podnijeće prekršajne prijave radi zaštite prava osiguranika.

Uplaćeno pola miliona KM doprinosa za 916 radnika koji su ostali bez posla

BIJELJINA - Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske, izvršena je uplata 534.769 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Karcinom vodeći uzrok invalidnosti

BIJELJINA - Karcinom je vodeći uzročnik nastanka invalidnosti, i sa duševnim i kardiovaskularnim oboljenjima zbirno čini čak oko 70 odsto uzroka nastanka trajne invalidnosti, odnosno gubitka radne sposobnosti, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Besplatna dva nova lijeka za oboljele od karcinoma

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS počeo je da finansira dva nova savremena lijeka generičkih naziva atezolizumab i ribociklib za oboljele od karcinoma mokraćnog mjehura, pluća i dojke, a primjenjuju se kada liječenje citostaticima ne daje rezultate.

Broj nedostajućih podataka o plati smanjen za 48.000

BIJELJINA - Dobrim odzivom poslodavaca i njihovom saradnjom sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Repubike Srpske broj nedostajućih podataka o plati smanjen je za gotovo 48.000, saopšteno je iz ovog fonda.

Sutra isplata materinskog i dječijeg dodatka

BIJELJINA - U Republici Srpskoj sutra će početi redovna isplata dodatka na djecu i materinskog dodatka za jun, a u petak, 5. jula, i isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Sa računa Fonda zdravstvenog osiguranja nezakonito skinuto 1,7 miliona KM

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci poništio je nezakonito rješenje o izvršenju banjalučkog Osnovnog suda po kojem je Fondu zdravstvenog osiguranja RS nezakonito skinuto sa računa oko 1,7 miliona KM za kupovinu poslovnog prostora Fonda u Trebinju, iako je Fond podnio krivične prijave protiv prodavca ovog prostora zbog neispunjenja kupoprodajnog ugovora i na takav način svjesno obmanuo javnu instituciju Srpske koja u ime svojih osiguranika troši javna sredstva.

Najčitanije