Fond

Uplaćena sredstva za liječenje Ivane Bjelogrlić u Francuskoj

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, oboljele od karcinoma bubrega, Fond solidarnosti RS je uplatio 295.249 evra, te bi ona do kraja iduće sedmice trebala da otputuje na liječenje u Francusku.

Žunić: Garantni fond RS nije ispunio očekivanja

BANJALUKA - Šef Poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić smatra da Garantni fond Republike Srpske nije ispunio očekivanja zbog kojeg je osnovan.

Najstariji penzioner Fonda PIO RS ima 107 godina

BANJALUKA - U evidencijama Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske trenutno je 29 korisnika prava na penziju koji imaju 100 i više godina života. Njih 23 ima prebivalište u Republici Srpskoj, a šest van Republike.

Fond PIO bilježi rekordnu naplatu, a rastu dugovi zdravstvenog sektora

BANJALUKA - Ukupna potraživanja Fonda PIO RS zaključno sa septembrom ove godine iznosila su 481.444.055 KM i ono što zabrinjava je i dalji rast dugovanja zdravstvenog sektora, koja su za godinu dana porasla sa 126.750.300 na 137.007.465 KM.

Fond solidarnosti spreman da pomogne djevojčici iz Istočnog Sarajeva

Javna ustanova Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu upoznat je sa slučajem liječenja trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva u inostranstvu, a prošle sedmice obavljen je i sastanak sa majkom djevojčice.

Raspisan konkurs za stipendije Fonda "Dr Milan Jelić"

BANJALUKA - Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda "Dr Milan Jelić" redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj, BiH, te visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020. godinu.

"Sljedeće godine najveće usklađivanje rasta penzija u Srpskoj"

BANJALUKA - Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da bi u januaru naredne godine trebalo da uslijedi najveće usklađivanje rasta penzija u Republici Srpskoj od tri i po odsto, tako da penzije dostignu nivo od 50 odsto prosječne plate.

Državni fond dostigao rekord, svakom Norvežaninu pripada 200.000 dolara

OSLO - Norveški državni investicioni fond, koji slovi kao najveći na svijetu, uvećao je danas svoju vrijednost na rekordnih 10.000 milijardi norveških kruna (1.090 milijardi dolara), podstaknut rastom globalnih akcija i snagom evra i dolara.

Fond PIO: Do kraja godine dostaviti potvrdu o životu

BANJALUKA - Korisnici prava na penziju, kojima se isplata vrši van Republike Srpske, potrebno je da do kraja kalendarske godine Fondu PIO dostave potvrdu o životu kako bi im isplata u 2020. godini bila redovna i bez prestanka, saopšteno je iz Fonda.

Fond PIO: Potvrdu o redovnom školovanju dostaviti do 24. oktobra

BIJELJINA - Potvrdu o redovnom školovanju djece koja su korisnici porodične peznije potrebno je dostaviti Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) do 24. oktobra, saopšteno je iz Fonda.

Najčitanije