Fond

Fond PIO RS: Mjere Vlade RS u pandemiji povećale naplatu doprinosa

BIJELJINA - Doprinosi po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja u osam mjeseci ove godine povećani su za tri odsto zahvaljujući namjenskim i ciljanim subvencijama Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Dutina: U poljoprivredu uloženo više od 1.200.000 KM

Od osnivanja Agrarnog fonda grada Trebinja, tokom posljednje tri i po godine, u poljoprivredu je uloženo više od 1.200.000 KM iz lokalnog budžeta, uključujući projekte hercegovačkih kuća, otkupnih stanica i programa podrške poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

Manje novca za šampione Rolan Garosa, više za ostale

Na teniskom Rolan Garosu, koji u nedjelju počinje u Parizu, igračima će biti podijeljno gotovo 4,2 miliona evra manje nego prošle godine.

Privrednicima omogućeno korištenje Garantnog fonda

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH danas je u Sarajevu usvojila programe tri federalna ministarstva kojima je privrednicima omogućeno korištenje sredstava Garantnog fonda, otvorenog kod Razvojne banke FBiH.

Trebinjskim ratarima oko pola miliona KM

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond je za nepune tri godine rada realizovao 25 javnih poziva za subvencioniranje poljoprivrede u različitim domenima, na taj način je trebinjskim poljoprivrednicima dodijeljeno blizu pola miliona maraka, a subvenciju je dobio 1.071 korisnik.

Počinje primjena integrisanog informacionog sistema

BANJALUKA - Bolnica Gradiška i domovi zdravlja Kozarska Dubici, Gradiška i Srbac prve su ustanove u kojima danas počinje rad Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema /IZIS/ što znači da bi trebalo da počnu sa primjenom elektronskih uputnica, recepata, kartona i kartica.

FZO RS od sutra počinje da finansira nove lijekove

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od sutra počinje da finansira nove lijekove koji se izdaju na recept, i to za hronične opstruktivne bolesti pluća, dok će trudnicama u potpunosti finansirati lijek "didrogesteron", za koji su do sada morale da izdvajaju participaciju od osam KM.

Tegeltija: Napravićemo fond za pomoć u saniranju štete od pandemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozdavio je današnje usvajanje budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu i naglasio da će Savjet ministara pokušati da napravi fond sredstava koji će koristiti kao pomoć onima koji su pretrpjeli štetu zbog pandemije korona virusa.

Unaprijeđen sistem zaštite od poplava uz pomoć Fonda solidarnosti

BIJELJINA - Sistem zaštite od poplava u Republici Srpskoj u velikoj mjeri je unaprijeđen realizacijom mjera na području 20 gradova i opština Srpske uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti, ističu iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Višković: 13,6 miliona KM za više od 18.000 radnika

BANJALUKA - Na trećoj sjednici Kompenzacionog fonda Upravni odbor je donio odluku da se pomogne 2.865 privrednih subjekata u kojima je zaposleno 18.000 radnika, rekao je juče Radovan Višković, predsjednik Vlade RS nakon sjednice.

Najčitanije