Fond

Fond PIO zaposlio devet pripravnika sa visokom stručnom spremom

BIJELJINA - Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske zaposlio je od početka ove sedmice devet pripravnika - djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa visokom stručnom spremom.

Uplaćena sredstva iz programa socijalnog zbrinjavanja radnika

BIJELJINA - Iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika uplaćeno je 2.331.164 KM na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za novembar 2019. godine, saopšteno je iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

Agrarni fond u Trebinju oborio rekorde

TREBINJE - Agrarni fond u Trebinju je, i pored teške situacije u gradskoj kasi iz koje se finansira te prošlogodišnjeg nevremena koje im je uništilo milionski vrijedne plastenike, u prošloj godini ostvario rekordan otkup i prodaju autohtonih hercegovačkih proizvoda.

Višković: Za prevenciju od poplava u RS 7,8 miliona KM

BANJALUKA - Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske (RS) u proteklih godinu dana odobrio je 37 projekata u vrijednosti od 7,8 miliona KM, s ciljem da se preventivno djeluje kako ne bi došlo do šteta od poplava, kakve su zabilježene u 2014. i prošle godine, rekao je danas premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Najmlađi penzioner ima 24 godine, a najstariji 107 godina

BIJELJINA - Najmlađi penzioner u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske ima 24 godine, a najstariji 107 godina, rečeno je u Fondu.

Nina Bližnjaković: Fond solidarnosti dao mi šansu za izlječenje

​BANJALUKA - Da nije bilo Fonda solidarnosti ne znam da li bi me danas bilo ovdje s vama, iako je to teško pomisliti, ali kada se tako nešto desi onda o svemu razmišljate, poručila je sedamnaestogodišnja Nina Bližnjaković iz Doboja, koja se zahvaljujući Fondu solidarnosti od teške maligne bolesti liječi u Njemačkoj.

Fond solidarnosti finansirao liječenje i dijagnostiku za 86 djece

BANJALUKA - Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu finansirao je u ovoj godini liječenje i dijagnostiku za 86 djece, navela je direktor ovog fonda Jasminka Vučković.

Rekordni otkup od kooperanata

TREBINJE - Agrarni fond koji djeluje pri Gradskoj upravi u Trebinju ostvario je rekordni otkup autohtonih hercegovačkih prizvoda od kooperanata, s kojima je ostvarena izuzetna saradnja.

Korporativni dug se sve više koristi za preuzimanje rizika

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas na rastući trend korištenja korporativnog duga za špekulativna finansijska ulaganja, što bi moglo da učini globalnu ekonomiju ranjivijom u narednoj krizi.

Počinje isplata novembarske penzije

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske saopštio je da isplata redovnog mjesečnog primanja za novembar 2019. godine počinje danas.

Najčitanije