Fond

Fond PIO RS prvi put u istoriji penziju isplatio iz doprinosa

BANJALUKA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske prvi put u istoriji sredstva za isplatu penzija obezbjedio je iz doprinosa.

Od sredine januara naredne godine novi lijekovi na recept

BANJALUKA - Osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od 15. januara naredne godine na recept će biti dostupno više novih lijekova, poput onih za osteoporozu, ulcerozni kolitis, epilepsiju, arterijsku hipertenziju, dijetetski preparati za bebe.

Kompletirana isplata podsticaja

BIJELJINA - Agrarni fond Bijeljina saopštio je da je isplatio i ostatak podsticaja za podršku u stočarstvu i proizvodnji pšenice, čime je kompletirana isplata za sve podnosioce zahtjeva za podršku u stočarstvu i proizvodnji pšenice, kao i kompletan podsticaj u plasteničkoj i za pčelarsku proizvodnju.

Rekordna penzija u Srpskoj 2.181 KM

BANJALUKA - Mnogi penzioneri u Republici Srpskoj zbog niskih primanja jedva sastavljaju kraj s krajem, posebno u doba pandemije i raznih poskupljenja, dok, s druge strane, samo njih 183 može da se pohvali penzijom od 1.500 do 2.181 KM.

Košarac sa direktorom Agrarnog fonda Trebinje o novim tržištima

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom o mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda animalnog porijekla iz Hercegovine u zemlje članice CEFTA-e, EU i na tržišta drugih zemalja.

Kompenzacioni fond odobrio 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici odobrio isplatu 500.000 KM podrške proizvođačima mlijeka za saniranje posljedica izazvanih virusom korona.

Fond za dječiju zaštitu RS počinje isplatu naknada

BIJELJINA - Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske danas počinje redovnu isplatu naknada za novembar.

Direktor MMF-a: Omikron može da obori stope ekonomskog oporavka

VAŠINGTON - Širenje omikron varijante virusa korona globalno može da obori stope ekonomskog oporavka, izjavila je direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva.

Šeranić predstavio model povećanja plata u javnim ustanovama i fondovima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je, na sastanku sa predstavnicima sindikata u upravi, da će radnicima u javnim ustanovama i fondovima koji primaju plate do 1.000 KM one uvećati za pet odsto, a onima iznad tog primanja povećanje će iznositi tri odsto, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Provjeru opravdanosti bolovanja tražilo 98 poslodavaca

BANJALUKA - Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u ovoj godini obratilo se 98 poslodavaca sa zahtjevom za provjeru opravdanosti bolovanja za ukupno 276 radnika.

Najčitanije