Fond

Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će do kraja maja podijeliti trebinjskim poljoprivrednicima velike količine rasadnog materijala paprika i paradajza iz sopstvenih plastenika, kao i kontejnerske sadnice nara, za šta je raspisan javni poziv svim zainteresovanim.

Prihodi Fonda PIO RS porasli za 43,2 miliona

BANJALUKA - Prihodi Fonda PIO prošle godine iznosili su 935,2 miliona KM i u odnosu na 2019. godinu veći su za 43,2 miliona KM, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na pandemiju virusa korona i činjenicu da je većina privrede bila u problemima.

Trebinje: Za četiri godine dva miliona KM uloženo u poljoprivredu

TREBINJE - U protekle četiri godine, koliko postoji Agrarni fond grada Trebinja, u poljoprivrednu proizvodnju je iz gradskog budžeta uloženo više od dva miliona KM, što je najviše u istoriji grada, izjavio je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

UKC RS odobrena isplata 4.489.959 KM

BANJALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je danas informaciju o aktivnostima vanrednih finansijskih sredstava utrošenih za adaptaciju prostora i nabavke adekvatne opreme za liječenje kovid pacijenata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC) i odobrio isplatu 4.489.959 KM.

SNSD-ov odbornik predlaže da funkcioneri od plate izdvoje za fond solidarnosti

SOKOLAC - Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Milan Jolović pozvao je sve funkcionere u Republici Srpskoj da izdvoje dio sredstava iz svojih primanja kojima bi se finansirao fond solidarnosti za liječenje djece.

Abazović: Krenula su hapšenja, skinuti imunitet bivšem ministru

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović zatražio je danas da se u što kraćem roku skine imunitet Petru Ivanoviću, bivšem ministru poljoprivrede i, kako je naveo, glavnom akteru afere sa Abu Dabi fondom.

U 2020. porodičnog ljekara u RS promijenila 26.524 osiguranika

BANJALUKA - U 2020. godini porodičnog doktora u RS promijenila su 26.524 osiguranika, ovo su podaci iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske.

Uslov za stotine miliona evra da tužioci EU vode istrage u BiH

BRISEL, BANJALUKA - Evropska unija započela je s projektima iz Investicionog fonda za zapadni Balkan, a 580 miliona evra dodatnih sredstava stavljeno je na raspolaganje, od čega su 145 miliona evra grantovi.

Naredna prilika za aranžman sa MMF-om tek na proljeće

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se u najkraćem roku ne zaključi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), BiH bi mogla doći u situaciju da će sljedeću priliku imati tek na proljeće 2021. godine, rekao je "Nezavisnim" Endrju Džuel, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Ponovo bez saglasnosti o Pismu namjere za novi aranžman sa MMF-om

SARAJEVO - Na sjednici Fiskalnog savjeta BiH, održanoj danas, nije postignuta saglasnost u vezi sa Pismom namjere za sklapanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Najčitanije