Fond PIO RS

Fond PIO RS: Mjere Vlade RS u pandemiji povećale naplatu doprinosa

BIJELJINA - Doprinosi po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja u osam mjeseci ove godine povećani su za tri odsto zahvaljujući namjenskim i ciljanim subvencijama Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Penzije prima 37 stogodišnjaka u Srpskoj

BANJALUKA - Penzije Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja RS prima 37 osoba koje imaju više od 100 godina, od kojih 30 ima prebivalište u RS, dva penzionera žive u Srbiji, dva u Federaciji BiH i jedan u Hrvatskoj.

Vlada RS uplatila 895.000 KM za radnike iz 20 preduzeća

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uplatila je Fondu penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) Republike Srpske 895.000 KM za 256 radnika iz 20 preduzeća, na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za decembar 2019. godine.

Najmlađi penzioner ima 24 godine, a najstariji 107 godina

BIJELJINA - Najmlađi penzioner u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske ima 24 godine, a najstariji 107 godina, rečeno je u Fondu.

Najstariji penzioner Fonda PIO RS ima 107 godina

BANJALUKA - U evidencijama Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske trenutno je 29 korisnika prava na penziju koji imaju 100 i više godina života. Njih 23 ima prebivalište u Republici Srpskoj, a šest van Republike.

Objavljen spisak poslodavaca koji nisu uvezali radni staž zaposlenima

​BIJELJINA - Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske objavio je na zvaničnoj internet stranici spisak 37.889 uplatilaca doprinosa za koje poslodavci nisu predali 262.135 podataka o plati svojih zaposlenih u periodu od 1994. do 2017. godine.

U Fondu PIO RS dnevno više od 100 zahtjeva za penziju

BANJALUKA - Za ostvarivanje prava na penziju i ponovno određivanje penzije u RS Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje RS dnevno (radni dani) zaprimi oko 103 zahtjeva i bilježi trend rasta iz godine u godinu.

Fond PIO RS radi na uvođenju identifikacionih dokumenata

BANJALUKA - Penzionerska populacija u RS će u narednom periodu, kada bude realizovana ideja uvođenja identifikacionih kartica za penzionere, imati na osnovu toga brojne popuste i pogodnosti, potvrđeno je u Fondu penziono-invalidskog osiguranja RS.

Smijenjen zamjenik direktora Fonda PIO RS

BANJALUKA - Dragiša Živanović, zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske smijenjen je sa te dužnosti.

Lažni penzioneri Fondu PIO RS duguju 362.000 KM

BANJALUKA – Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srpske trenutno pokušava da naplati 207.500 KM u 46 sporova pokrenutih protiv korisnika koji su zloupotrijebili pravo na penziju.

Najčitanije