Fontana

Porodica postavila fontanu za ptice u dvorištu, došao piton

Kada je jedna australijska porodica donijela odluku o postavljanju fontane za ptice u svom dvorištu, ovome se sigurno nisu nadali. Pomislili su kako će njihov novitet u dvorište privući razne vrste ptica te da će to biti zanimljivo za cijelu porodicu. No rezultat je ipak bio drugačiji. Kada su naredno jutro otišli provjeriti koje su ih ptičice odlučile posjetiti, šokirali su se.

Automobilom se zabio u fontanu na Slaviji

BEOGRAD – Jedan muškarac je teže povrijeđen u Beogradu kada je nešto poslije ponoći automobilom udario u fontanu na Slaviji, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu

​Slovenija će u novembru biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol - nakon fontane piva u Žalcu i vina u Marezigu, vino će teći i iz fontane u Vodolama kraj Maribora.

Obnovljena fontana ispred Narodne skupštine

BANJALUKA - Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je okončana rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

Automobil završio u fontani, povrijeđen vozač

ZENICA - U Zenici se večeras, na kružnom toku kod Stacionara, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Kome pripada novac iz najpoznatije fontane na svijetu?

Legenda kaže da ćete, ako bacite preko ramena novčić u Fontanu di Trevi, sigurno opet doći u Rim. Svake godine se skupi oko 1,5 miliona evra zahvaljujući novčićima koje zaljubljenici u Vječiti grad bace u fontanu.

Svađa Rima i Katoličke crkve oko novca iz fontane Trevi

Gradonačelnica Rima i Katolička Crkva u sporu su zbog novca iz fontane Trevi, piše u ponedjeljak BBC,

Uskoro sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Dotrajala fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske u centru Banjaluke uskoro bi mogla dobiti novi izgled, nakon što je pokrenuta procedura za izbor izvođača za njenu sanaciju, potvrđeno je Srni u Odjeljenju za komunalne poslove banjalučke Gradske uprave.

Bandić obnavlja “Tratinčicu za Tita”

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je obnovljeni park i fontanu "Tratinčica za Tita", na kojoj piše: "Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje".

Banjalučani žele nazad staru fontanu

BANJALUKA - Udruženje građana "Banjalučani za svoj grad" danas je podnijelo inicijativu za izgradnju replike fontane koja se prije rekonstrukcije nalazila u parku "Petar Kočić". Inicijativa je podnesena gradonačelniku Igoru Radojičiću i Gradskoj upravi.

Najčitanije