Formula 1

Koliko goriva je potrebno bolidu F1 za jednu trku?

Formula 1 je trenutno u "hibridnoj eri" i motori te vrste mogu da isporuče preko 1000 KS, a poznato je da njihov SUS motor je 1.6-litarski V6.

Hamilton: Bojim se da imam produženi kovid-19

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton misli da se možda još nije potpuno oporavio od kovid-19 nakon što je osjećao malaksalost i vrtoglavicu na današnjem Hungaroringu.

Hamilton potpisuje novi ugovor s Mercedesom prije pauze

Sedmostruki šampion Formule 1 Britanac Luis Hamilton mogao bi da potpiše novi ugovor sa Mercedesom prije ljetne pauze, prenosi BBC.

Masterclass Hamiltona i Mercedesa za trijumf na "Katalunji"

Vozač Mercedesa Luis Hamilton slavio je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, prenosi Sport Klub.

Hamilton najbrži na drugom treningu

Luis Hamilton je još jednom bio najbrži na zvaničnom treningu Formule 1.

Ferari ne žali za Hamiltonom

Prethodnih mjeseci u Formuli 1 bila je aktuelna priča o eventualnom prelasku Luisa Hamiltona u Ferari, ali do toga nikada nije došlo. Umjesto toga, slavni italijanski tim je odlučio da zamijeni Sebastijana Fetela španskim vozačem Karlosom Saincom te će on, uz Šarla Leklera, činiti postavu momčadi iz Maranela tokom 2021. i 2022.

Formula 1 konstantno radi na razvijanju sistema bezbjednosti

Stravične scene iz Bahreina, kada je umalo stradao vozač Hasa Roman Grožan, još jednom su podsjetile na to da je Formula 1, bez obzira na konstantnu evoluciju bezbjednosnih sistema, i dalje veoma opasan sport.

FIA testira prvo ekološki prihvatljivo biogorivo za Formulu

Svjetska automobilistička federacija FIA je prije više od godinu dana prihvatila dugoročnu strategiju prema kojoj bi Formula 1, kao najpoznatije automobilističko takmičenje u svijetu, trebalo da postane predvodnik ekološke održivosti u sportu.

Luis Hamilton osvojio Veliku nagradu Turske

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je Veliku nagradu Turske.

Hamilton na pol poziciji u Portugalu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je danas prvo mjesto u kvalifikacijama pred trku Formule jedan za Veliku nagradu Portugala.

Najčitanije