Fotografija

Političar na udaru zbog božićne fotografije: "Djeda Mraze, molim te donesi municiju"

Američki političar našao se na udaru javnosti nakon što je objavio božićnu fotografiju svoje porodice, na kojoj svi poziraju sa puškama u rukama, samo nekoliko dana nakon smrtonosne pucnjave u školi.

Ovi hobiji smanjuju stres

Stres je najveći neprijatelj našeg zdravlja i često je uzrok mnogih zdravstvenih problema. S obzirom na brzinu i tempo kojim se danas živi većina ljudi svi smo mu izloženi u manjoj ili većoj mjeri, a malo nas zna koji su načini da ga se oslobodimo.

Twitter zabranio dijeljenje fotografija i snimaka bez pristanka

Twitter je danas saopštio da neće dozvoliti dijeljenje na svojoj platformi privatnih medijskih podataka, kao što su fotografije i video-snimci, bez pristanka osobe koja se na njima nalazi.

Milica Dabović u provokativnom izdanju

Košarkašica Milica Dabović često na svom Instagram profilu objavi provokativnu fotografiju, pa je to bio slučaj i ovog puta.

Kako ukloniti fotografiju maloljetnika iz Googla

Google je lansirao novu sigurnosnu značajku koja omogućuje plasiranje zahtjeva za micanjem fotografija djece mlađe od 18 godina iz rezultata pretraživanja.

Fotografija Eve Ras sa kćerkom i mužem, bili su srećna porodica

Eva Ras doživjela je veliku porodičnu tragediju kada joj je preminuo suprug, a ubrzo zatim i kćerka. Iako je naučila da živi s tim, glumica je sakrila je sve uspomene od sebe, te u njenom stanu nema porodičnih fotografija nigdje.

Fotografija Bosanskog Grahova u trci za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

Fotografija Bosanskog Grahova, fotografa Vladimira Tadića iz Republike Srpske, u finalu je izbora za kalendar Svjetske meteorološke organizacije.

Kršenje autorskih prava: Niko ne odgovara za krađu fotografija

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako su Zakonom o autorskim pravima i srodnim pravima Bosne i Hercegovine fotografije, kao autorsko djelo, formalno zaštićene, kršenja istih su svakodnevna i niko za to ne odgovora.

Gmail predstavio novu kolekciju profilnih fotografija

Googleova usluga za elektronsku poštu dobila je osvježenje u vidu kolekcije atraktivnih i šarenih profilnih fotografija.

Ljepote podvodnog svijeta uhvatili okom kamere

TUZLA - Podvodna fotografija je veoma zahtjevna, ali sve je više onih koji žele istražiti podvodni svijet, a tu aktivnost promoviše Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca, koja je proteklog vikenda organizovala Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji na jezeru Kop Šićki brod u Tuzli

Najčitanije