Fotografija

Mračno porijeklo izazova s crno-bijelim fotografijama

Crno-bijele fotografije žena su preplavile Instagram - možda ste i vi ili vaše drugarice "prihvatile izazov" i objavile svoju fotku u znak ženske solidarnosti. Međutim, iako se mislilo da je ovo ideja izazova, zapravo je istina daleko mračnija.

Otvaranje izložbe fotografija Ivana Živkovića

Samostalna izložba fotografija "Derventa na kanvasu" autora Ivana Živkovića biće otvorena večeras u Galeriji derventskog Centra za kulturu.

Ubola muža zbog slika u telefonu

NIŠ - Protiv Nišlijke stare 52 godine biće podnesena krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku jer je u toku svađe pedesetdevetogodišnjeg muža ubola nožem u ruku.

Turisti rizikuju živote zbog dobre fotografije

Mnogi turisti rizikuju živote slikajući se na nesigurnim lokacijama na Novom Zelandu, sa željom da naprave savršenu fotografiju za Instagram.

Sankcionisan zbog fotografisanja sa ratnom zastavom

VUKOSAVLJE- Policijski službenici Policijske stanice Modriča, Stanično odjeljenje policije Vukosavlje, danas su identifikovali i sankcionisali lice inicijala E.LJ. sa područja opštine Vukosavlje, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Nakon 25 godina: Dirljiv susret ranjenog Sarajlije i njegovog spasioca

Dirljivo je danas bilo u sarajevskom naselju Šip. Akteri s fotografije i njihova priča iz Sarajeva 1995. godine, privukli su veliku pažnju korisnika društvenih mreža u proteklih nekoliko dana.

Italijani Trentino promovisali fotografijama Srbije

ĐENOVA - Za nacionalnu reklamnu kampanju italijanskog regiona Trentino-Alto Adiđe, za turističku sezonu po izlasku Italije iz blokade usljed virusa korona, upotrijebljene su fotografije Srbije, prenijeli su italijanski mediji.

Severina i Igor više se ne prate ni na društvenoj mreži

Već neko vrijeme se šuška kako je u braku Severine (48) i Igora Kojića (32) došlo do krize. Par glasine nije ni potvrdio niti demantirao, ali ponovo su napravili korak koji tome ide u prilog - više ne prate jedno drugo na Instagramu, dok je prethodno Igor pratio samo nju, a ona samo njega.

Produžen konkurs za najbolju fotografiju Semberije

BIJELJINA - Zbog vanrednog stanja prouzrokovanog pandemijom virusa korona, Gradska uprava grada Bijeljina produžila je rok za slanje fotografija na konkurs "Najljepša fotografija Semberije" do 30. maja, a pomjereni su i termini uručenja nagrada i izložbe najboljih radova, koji će biti naknadno saopšteni.

AP dobitnik Pulicerove nagrade za reportažnu fotografiju

Pulicerova nagrada za reportažnu fotografiju pripala je američkoj agenciji Asošijejted pres zbog prikaza života u dijelu Kašmira, koji je pod kontrolom Indije.

Najčitanije