Fotografija

Uslikana fotografija Sunca kakva do sad nije viđena

Nasina istraživačka sonda Parker, koja je između 31. oktobra i 11. novembra završila svoj prvi susret sa Suncem ušavši u njegovu atmosferu (korona), sada kruži oko te zvijezde, piše Blic.rs.

Prodaje se fotografija na kojoj Hitler grli djevojčicu

Kontroverzna fotografija, koja prikazuje Hitlera kako grli djevojčicu židovskog porijekla, naći će se 13. novembra u prodaji u američkoj saveznoj državi Mariland, a očekuje se da će postići cijenu od oko 12 hiljada dolara.

Otvorena izložba fotografija

PRNJAVOR - U galeriji "Pejo" u Prnjavoru otvorena je izložba fotografija iz BiH sa oko stotinjak radova autora iz svih krajeva zemlje.

Tadić za "Nezavisne": Snimanje jedne fotografije može trajati godinama

Fotograf Vladimir Tadić u Omladinskom centru Čelinac ove nedjelju sa početkom u 18 časova otvoriće svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom "Svjetlopis Čelinca".

Čeka se najljepša fotografija Vrbasa

BANJALUKA - Na foto-konkurs za izbor tri najbolje fotografije čiji je motiv rijeka Vrbas pristigao je veliki broj radova.

Izložba fotografija u atrijumu Gradske uprave

BANJALUKA - U atrijumu Gradske uprave Banjaluka danas je, u okviru projekta "Kultura u prolazu", otvorena izložba 44 fotografije pod nazivom "Pazi! Trenutak", koju organizuje Foto-agencija ZIPA iz Banjaluke.

Vrbas u oku fotografa

BANJALUKA - Izbor najljepše fotografije posvećene rijeci Vrbas biće održan u okviru eko-festivala "Dani Vrbasa".

Rep kita najbolja fotografija na svijetu u 2018.

I ove godine magazin "National Geographic" izabrao je najbolje od najboljih. U konkurenciji od 13.000 fotografija koje su pristigle na ovaj konkurs glavnu nagradu je odnijela fotografija "Mermaid" iz kategorije priroda. Fotografiju je napravio Reiko Takahaši, koji je uz prestižno priznanje dobio i novčanu nagradu od 10.000 dolara.

Otkrivena pozadina priče "djevojčica i Tramp"

VAŠINGTON - Priča vezana za naslovnu stranu "Tajma" sa foto-ilustracijom uplakanog djeteta imigrantkinje iz Hondurasa koje stoji naspram Donalda Trampa dobila je novi obrt.

Turistu "savršena" fotografija odvela u smrt

Tridesetpetogodišnji muškarac poginuo je nakon pada sa 50 metara visoke litice, dok je pokušavao da snimi savršenu fotografiju.

Najčitanije