Francisko Parodi

Francisko Parodi za "Nezavisne": Likvidnost svih nivoa vlasti na rekordnom nivou

Temeljni problem BiH je politički ugovor između stranaka, državnih preduzeća i pojedinaca. Državna preduzeća se javnim sektorom šire kao rak, kaže Francisko Parodi, odlazeći stalni predstavnik MMF-a u BiH.

Parodi: Oko 550 državnih preduzeća u BiH nije profitabilno

BANJALUKA - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi rekao je danas u Banjaluci da finansijsko stanje oko 550 državnih preduzeća u BiH nije dobro, da nisu profitabilne i da imaju velike dugove, zbog čega treba unaprijediti njihov rad i podići odgovornost njihovih rukovodstava.

Francisko Parodi za "Nezavisne": Stanje u državnim firmama sve gore

Državna preduzeća ne doprinose dovoljno ekonomiji, a politika izbjegava donijeti odluke o njihovom saniranju jer su politički riskantne, kaže Francisko Parodi, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, koji je napravio prvu analizu stanja u državnim preduzećima u BiH.

Parodi: BiH treba smanjiti birokratiju, nema novca dok se vlast ne formira

SARAJEVO - Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi izjavio je da je finansijski aranžman ove institucije i BiH na pauzi do formiranja novih vlasti.

MMF nije za više stope PDV-a

BANJALUKA, SARAJEVO - Francisko Parodi, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, kaže za "Nezavisne" da ta misija savjetuje domaćim vlastima da ne uvode diferencirane stope poreza na dodatu vrijednost (PDV), te da postoje bolji načini da se ciljano pomogne grupama zbog kojih bi se uvodile posebne stope.

Francisko Parodi za "Nezavisne": Isplata naredne tranše nakon izbora

MMF neće isplatiti narednu tranšu aranžmana jer su vlasti u BiH donijele mjere koje nisu bile dogovorene u pismu namjere, kaže Francisko Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Parodi: Zakon o borcima ugrozio bi finansijsku stabilnost FBiH

SARAJEVO - Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi izjavio je da bi usvajanje zakona o borcima i njihovim porodicama u ovakvom obliku u kakvom se trenutno nalazi u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) ugrozilo finansijsku stabilnost ovog entiteta.

Parodi: Prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH 9. februara

BANJALUKA - Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) razmatraće 9. februara u Vašingtonu prvi pregled proširenog aranžmana sa BiH, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

MMF pozdravio usvajanje izmjena i dopuna Zakona o akcizama

SARAJEVO - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Nadim Ilahi i rezidentni predstavnik ove organizacije u BiH Francisko Parodi izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.

Parodi: Sada treba ispuniti ostale uslove

SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond pozdravlja usvajanje izmjena Zakona o akcizama, rekao je Francisko Parodi, šef Misije te organizacije u BiH.

Najčitanije