Francuska

Poplave na jugu Francuske, putevi pretvoreni u rijeke

PARIZ - Poplave na jugu Francuske naglo su pretvorile puteve i polja u rijeke i jezera, a radnici hitne pomoći spasili su ili evakuisali stotine ljudi.

"Zmajevi" traže čudo u Francuskoj

Seriju od 13 utakmica u nizu bez pobjede fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (od 20.45) će pokušati prekinuti protiv Francuske.

Mišel Barnije kandidovaće se za predsjednika Francuske

Pregovarač o Bregzitu Mišel Barnije namjerava da se kandiduje za predsjednika Francuske ispred republikanaca desnog centra na izborima sljedeće godine.

Makron poželio dobrodošlicu izbjeglim Avganistancima

Francuski predsjednik Emanuel Makron danas je poželio dobrodošlicu Avganistancima evakuisanim u Francusku i napomenuo da se moraju poštovati epidemiološke mjere protiv kovid-19

Makron o požarima u Francuskoj

PARIZ- Francuski predsjednik Emanuel Makron ocjenio je danas da je situacija sa požarima zabrinjavajuća, posebno u brdima iza Sen Tropea, ali je poručio da je najgore prošlo, prenosi Rojters.

Nemiri u Evropi: Francuska i Njemačka u znaku protesta

U Francuskoj i Njemačkoj su održane velike demonstracije protiv vladinih pandemijskih mjera.

Savjetnik Vlade Francuske: Povratak normalnog života tek 2023. godine

PARIZ - Povratak normalnog života nakon pandemije virusa korona možda se neće desiti do 2022. ili 2023. godine, izjavio je savjetnik Vlade Francuske profesor Žan-Fransoa Delfresi.

Makronov plan za nove mjere izazvao proteste, upotrijebljen suzavac

PARIZ - Desetine francuskih policajaca upotrijebile su suzavac kako bi rastjerale učesnike protesta protiv plana predsjednika Emanuela Makrona da se od narednog mjeseca za ulazak u barove, restorane i bioskope traži potvrdu o vakcinaciji protiv kovida-19 ili negativan PCR test.

Francuska kaznila Google sa 500 miliona evra

Francuska antimonopolska agencija kaznila je danas kompaniju "Alphabet", koja je vlasnik Googlea, sa 500 miliona evra jer nije ispoštovala naređenja u vezi sa prenošenjem informativnih sadržaja.

Veran: Francuskoj prijeti četvrti talas pandemije

PARIZ - Francuski ministar zdravlja Olivije Veran apelovao je da što je više moguće Francuza primi vakcinu protiv virusa korona i upozorio da bi ta zemlja mogla da se suoči s novim, četvrtim talasom pandemije do kraja mjeseca zbog zaraznijeg, delta soja.

Najčitanije