Francuska

Nikola Karabatić propušta Svjetsko prvenstvo

Nikola Karabatić propustiće predstojeće Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj koje se igra u januaru 2019.

Francuska uvodi registracije za bicikle kako bi smanjila njihovu krađu

PARIZ - Francuski biciklisti uskoro će morati registrovati svoje bicikle prilikom kupovine čime francuske vlasti žele povećati korištenje bicikala i smanjiti krađe, prenose mediji.

Poplave u Francuskoj, najmanje 13 mrtvih, petoro povrijeđeno

PARIZ - Najmanje 13 osoba je poginulo, a petoro povrijeđeno u poplavama koje su pogodile jugozapadne dijelove Francuske, saopštilo je danas francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pet osoba poginulo u poplavama

PARIZ - Najmanje petoro ljudi poginulo je u poplavama u oblasti Ode, na jugozapadu Francuske, gdje je noćas pala kiša u količini koja je uobičajena za nekoliko mjeseci, saopštile su lokalne vlasti.

Hrvati tvrde: Francuzi nešto muljaju oko "Zlatne lopte"

Fudbalsku javnost iznenadila je odluka magazina "France Football", koji dodjeljuje "Zlatnu loptu", da naprasno ukloni anketu među svojim čitaocima.

Makron odložio rekonstrukciju vlade

PARIZ - Predsjednik Francuske Emanuel Makron odložio je danas rekonstrukciju vlade, pokrenuvši nova pitanja o političkom iskustvu vladajuće partije i o sopstvenoj mogućnosti da drži svoju administraciju na okupu poslije nekoliko podnijetih ostavki ministara, javlja Rojters.

U Francuskoj protesti protiv Makronovih reformi

PARIZ - Članovi francuskih sindikata danas su izašli na ulice više gradova kako bi protestovali protiv reformi koje je najavio predsjednik Emanuel Makron, a od Francuza traže da im se "probudi savjest".

Francuska se oprostila od Šarla Aznavura

Francuska se danas oprostila od Šarla Aznavura, pjevača koji ima status nacionalne ikone u toj zemlji, kao i u Jermeniji, odakle potiču njegovi roditelji.

Uhapšen zatvorenik koji je pobjegao helikopterom

PARIZ - Francuska policija uhapsila kriminalca koji je početkom jula pobjegao iz zatvora na spektakularan način - helikopterom, saopštila je danas policija.

Makron prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron prihvatio je ostavku ministra unutrašnjih poslova Žerara Kolomba pošto je prvobitno odbio to da učini.

Najčitanije