Francuska

Francuski ministar: Trgovinski rat je stvarnost

PARIZ - Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je da je trgovinski rat stvarnost i da EU ne može pregovarati o sporazumu o slobodnoj trgovini sa Amerikom, dok Vašington ne povuče svoje carine na čelik i aluminijum.

Sindikat podnio tužbu protiv Makronovog pomoćnika

PARIZ - Sindikat francuske policije podnio je tužbu zbog incidenta u koji je bio umiješan pomoćnik francuskog predsjednika Emanuela Makrona zadužen za bezbjednost Aleksandar Benala, izjavio je predsjednik sindikata Aleksandar Lengua.

Francuski "zlatni momci" u Jelisejskoj palati

Pobjednička fudbalska reprezentacija Francuske stigla je večeras otvorenim autobusom na prepuna Jelisejska polja, dok su nad Parizom avioni raspršivali boje nacionalne zastave, a više od hiljadu građana koji su dočekali pobednike Svetskog prvenstva veselo su im klicali.

Pariz dočekao svjetske šampione

Francuzi su svojim zlatnim momcima priredili maestralni doček u centru Pariza, tačnije na bulevaru Šams-Elize.

Francuska se sprema za doček zlatnih momaka

PARIZ - Svjetsko prvenstvo i dalje je glavna tema u Francuskoj, koja se priprema da organizuje svečani doček svoje fudbalske reprezentacije nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska i Francuska: Dvije potpuno različite zemlje

Dvije zemlje čije reprezentacije igraju u finalu Svjetskog fudbalskog prvenstva teško da mogu biti veća suprotnost - prema svim političkim, ekonomskim i kulturnim mjerilima gotovo da su neusporedive. Slobodno se možemo zapitati - kako su se uopšte našle u finalu najpopularnijeg sportskog takmičenja na planeti?

Kako je uspjela Francuska: Prvaci svijeta u mnogo čemu

Francuska je jedna od glavnih ekonomskih sila svijeta, uz rame zemljama poput Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Njemačke, Italije i Velike Britanije.

Makron najavio "pravila" za islam u Francuskoj

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron u ponedjeljak je najavio da će se početi raditi na "okvirima i pravilima" za islam u Francuskoj, pišu agencije.

Martinez: Istorijska šansa, na Francuze bez straha

SANKT PETERBURG - Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez izjavio je da Belgija mora da igra "bez straha" u polufinalu Mundijala protiv Francuske.

Francuske mesnice napadaju veganski aktivisti

Mesari u Francuskoj su nedavno zatražili pomoć policije zbog stalnih napada na njihove mesnice koje izvode veganski aktivisti.

Najčitanije