Francuska

Makron: Promjene američke politike su "lude"

VAŠINGTON - Francuski predsjednik Emanuel Makron kaže da možda nije uspio da ubijedi predsjednika SAD Donalda Trampa da se pridržava međunarodnog sporazuma s Iranom, koji je šef Bijele kuće, inače, nazvao "ludim", a Makron je sada istim pridjevom opisao česte promjene američke globalne politike.

Štrajkači okupirali sjedište francuskih željeznica

PARIZ - Radnici francuske željeznice, koji su u štrajku, okupirali su sjedište državne željezničke kompanije SNCF, u znak protesta zbog pokušaja francuskog predsjednika Emanuela Makrona da reformiše tu firmu.

Sirija vratila Francuskoj Asadov orden Legije časti

DAMASK -- Kabinet sirijskog predsjednika Bašara el Asada saopštio je da je odlikovanje Legije časti koje je Francuska 2001. godine dodijelila Asadu vraćeno Parizu.

Francuska odlučila da oduzme Asadu Legiju časti

PARIZ - Francuska je odlučila da sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu oduzme Legiju časti.

SAD i njihovi saveznici podnijele rezoluciju u SB UN

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska uputile su SavJetu bezbJednosti UN novi nacrt rezolucije o Siriji radi istrage o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, piše "Liberasion", pozivajući se na tekst dokumenta.

Ostrvo koje svakih pola godine mijenja državu

Prvo će Francuska predati oko 3.000 kvadratnih metara svoje teritorije Španiji, bez ijednog ispaljenog metka.

Francuski brod u Sredozemlju pod budnim okom ruskih "suhoja“

MOSKVA - Ruski vojni avioni su nadlijetali francusku fregatu „Akvitan“ u Sredozemnom moru, piše list „Uest Frans“, pozivajući se na predstavnike ratne mornarice Francuske.

Erdoan: Francuska ugošćuje teroriste u Jelisejskoj palati

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan optužio je danas Francusku da podržava teroriste tako što ih "ugošćuje" u Jelisejskoj palati, usljed diplomatskog spora između Ankare i Pariza u vezi sa podrškom Sirijskim demokratskim snagama.

Makron pozvao Putina da iskoristi uticaj u Siriji

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron i njegov ruski kolega Vladimir Putin u petak su razgovarali putem telefona, dok je Makron pozvao Rusiju da iskoristi svoj uticaj kako bi okončala građanski rat u Siriji i nastavila s pregovorima oko političke tranzicije.

Srušila se vrteška na vašaru, ubila čovjeka

PARIZ - Jedan muškarac je poginuo kada se srušila vrteška na vašaru u centralnoj Francuskoj, a 12 osoba je povrijeđeno.

Najčitanije