Francuska

Mrtvog partnera vozio preko pola Evrope

Policija u Kataloniji zaustavila je muškarca zbog vožnje pogrešnom stranom puta i otkrila da je pored sebe, na suvozačkom sjedištu, imao mrtvo tijelo.

Francuska u trećem lokdaunu, intenzivne prepune

PARIZ - Francuska je ušla u treći lokdaun od početka pandemije zbog povećanog broja slučajeva virusa korona, koji prijeti da preplavi bolnice, naveo je BBC.

Makron: Pooštravamo mjere širom zemlje, zatvaramo škole

PARIZ - Francuska će pooštriti restriktivne mjere koje su već bile na snazi u Pariskoj regiji, ali i u nekim drugim oblastima u zemlji, rekao je sinoć predsjednik Emanuel Makron u televizijskom obraćanju naciji.

Duel sa Francuzima test za fudbalere BiH

Večerašnji duel na stadionu "Grbavica" u Sarajevu biće ispit za fudbalere BiH, u kojoj će protiv aktuelnog svjetskog šampiona Francuske testirati svoje mogućnosti za drugi plasman na Mundijal.

Zatvorene škole u Parizu

PARIZ - Gradonačelnik Pariza An Idalgo rekla je danas da treba zatvoriti škole u glavnom gradu Francuske radi zaustavljanja širenja virusa korona.

Makron: Ne žalimo zbog odbijanja trećeg lokdauna

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da ne žali zbog odbijanja uvođenja trećeg lokdauna u borbi protiv korona virusa, iako se zemlja sada suočava sa rastućim infekcijama koje opterećuju bolnice, a više od 1.000 ljudi umire svake nedjelje.

Francuska razmatra novo zaključavanje

PARIZ - Francuski zvaničnici saopštili su danas da bi se pariski region mogao suočiti s novim lokdaunom, odjeljenja intenzivne njege su puna, a ograničene zalihe vakcina usporavaju napore u sprovođenju vakcinacije.

Stepen vakcinacije medicinskih radnika u Francuskoj "nije prihvatljiv"

PARIZ - Francuska Vlada saopštila je da stepen vakcinacije protiv virusa korona među onima koji rade u zdravstvenim ustanovama "nije prihvatljiv", te da bi se mogla uvesti obavezna vakcinacija ako se situacija u tom smislu ne poboljša.

Francuska bi mogla ublažiti mjere od sredine aprila

PARIZ - Francuska se priprema za moguće ublažavanje restriktivnih mjera uvedenih zbog virusa korona, od sredine aprila u nadi da će ubrzanje tempa vakcinacije suzbiti pandemiju, rekao je danas portparol vlade Gabrijel Atal.

Sudanski azilant ubio službenika u Francuskoj

PARIZ - Izbjeglica iz Sudana napao je nožem i ubio zvaničnika imigracione službe u gradu Pau na jugu Francuske nakon što mu je rečeno da je njegov zahtjev za azil odbijen, javili su danas lokalni mediji.

Najčitanije