Francuska

Šesti dan štrajka u Francuskoj zbog izmjene penzionog sistema

PARIZ - Francuski aerodromski radnici, nastavnici i drugi radnici pridružili su se danas štrajku zaposlenih širom zemlje, dok su sindikati pojačali pritisak na vladu da odustane od najavljenih promena u nacionalnom sistemu penzionisanja.

Turska deportovala 11 Francuza pripadnika ID

ANKARA - Turska je deportovala 11 državljana Francuske za koje se sumnja da su članovi grupe Islamska država, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nastavlja se štrajk željeznica u Francuskoj

PARIZ - Problemi u saobraćaju u Francuskoj nastaviće se i danas zbog štrajka zaposlenih u željeznicama, zbog kojih je prethodnih dana većina francuskih vozova ostala u stanicama.

Štrajk u Francuskoj, širom zemlje haos u saobraćaju

PARIZ - Putnici širom Francuske danas su bili frustrirani suočeni sa transportnim haosom izazvanog štrajkom koji su organizovali sindikati zbog najavljene penzione reforme.

Pet najboljih francuskih hotela za ljubitelje skijanja

U Francuskoj je u porastu nova generacija luksuznih hotela, koji kombinuju gostoprimstvo starog sveta sa najnovijim trendovima.

Drugi dan haosa u saobraćaju zbog štrajka u Francuskoj

PARIZ - Francuska je danas suočena sa drugim danom haosa u saobraćaju, zatvorenim školama i bolnicama koje rade sa nedovoljno osoblja pošto su sindikati saopštili da neće biti popuštanja u velikom štrajku protiv reforme penzionog sistema.

Protesti širom Francuske, sukobi demonstranata i policije

PARIZ – Sukobu policije i demonstranata, koji su protestovali zbog najavljenih kontroverznih penzionih reformi predsjednika Emanuela Makrona, u četvrtak su se dogodili u cijeloj Francuskoj, javili su lokalni mediji.

Makron odbio da se izvini za izjavu o "moždanoj smrti" NATO

Francuski predsjednik Emanuel Makron odbio je danas da se izvini za izjavu da se NATO suočava sa "moždanom smrću" ocijenivši da bi njegove primjedbe mogle da pomognu da se otpočnu pregovori u Alijansi o važnim strateškim pitanjima.

Svastike na više od stotinu jevrejskih grobova blizu Strazbura

STRAZBUR - Više od stotinu grobova na jevrejskom groblju blizu Strazbura oskrnavljeno je crtežima svastike, nacističkog simbola iz Drugog svjetskog rata, kao i antisemitskim grafitima, saopštili su zvaničnici.

Tramp: Uvredljivi i odvratni Makronovi komentari o NATO

LONDON - Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da su komentari francuskog predsjednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

Najčitanije