Francuska

Arheolozi pronašli srednjevjekovno blago u Francuskoj

Francuski arheolozi otkrili su srednjevekovno blago na mjestu čuvene opatije u centralnoj Francuskoj, koje je osam vjekova bilo zakopano.

Šokantne vijesti za Francuze, a u BiH 'trljaju ruke'

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vinsent Kole nalazi se u ogromnim problemima uoči starta kvalifikacija za Mundobasket.

Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?

PARIZ - Francuska bi mogla promijeniti granicu pristanka na spolni odnos na 13 godina.

Uhapšen Hrvat porijeklom iz BiH koji je vrbovao mlade u ID

Zajedničkom akcijom francusko-švajcarske policije uhapšeno je deset osoba u okviru istrage o planiranju atentata u Francuskoj, a među njima je švajcarski državljanin, porijeklom iz BiH.

I EU želi svoju vojsku, niče neki novi NATO

BRISEL - Najmanje 20 zemalja Evropske unije potpisaće danas u Briselu sporazum za novi odbrambeni savez za finansiranje i razvoj zajedničke vojne opreme, piše Sputnjik.

Francuskinja na čelu Uneska

PARIZ - Bivši francuski ministar kulture Odri Azulaj izabrana je za direktora Uneska glasanjem delegata u sjedištu ove organizacije UN u Parizu.

I Sjeverna Katalonija u Francuskoj želi otcjepljenje?

PARIZ - Dok se u Španiji nastavljaju previranja u vezi sa katalonskim proglašenjem nezavisnosti, i francuska pokrajina poznata kao Sjeverna Katalonija uključila se u dramu, sa željom da se otcjepi od Francuske i ujedini se sa nezavisnom Katalonijom.

Tramp bez pozivnice za klimatski samit u Francuskoj

PARIZ - Francuske vlasti saopštile su da predsjednik SAD Donald Tramp nije među više od 100 svjetskih lidera pozvanih da prisustvuju klimatskom samitu u Parizu sljedećeg mjeseca.

U toku antiteroristička akcija u Francuskoj, sedmoro uhapšeno

PARIZ - U francuskom regionu Primorski Alpi u toku je antiteroristička operacija, javlja Reuters pozivajući se na policijske izvore, dok francuski mediji navode da se akcija sprovodi i u Pariskom regionu i da je tom prilikom uhapšeno sedam osoba.

Uzbuna u avionu na letu iznad Francuske

PARIZ - Putnički avion na letu iz Irske prema Španiji promijenio je kurs u vazdušnom prostoru Francuske i spušta se brzinom od 1.220 metara u minuti, saopštio je veb-sajt za avijaciju "Erlajv".

Reklame

Najčitanije