Francuska

Putin i Makron o Siriji i Ukrajini

MOSKVA - Ruski i francuski predsjednici Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su danas o situaciji u Siriji i sjeveroistoku Ukrajine, saopštio je Kremlj.

Osoba inspirisana 11. septembrom uhapšena u Francuskoj

PARIZ - Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane saopštio je da su obavještajne službe uhapsile čoveka koji je planirao napade inspirisane napadima na Svjetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra 2001. godine.

Francuski političari traže otkazivanje utakmice s Turskom

Večeras će derbi grupe H u kvalifikacijama za Euro igrati Francuska i Turska. Obje ekipe imaju po 18 bodova i biće to dvoboj za prvo mjesto u grupi.

Tragedija u Francuskoj: Djevojka iz Srbije krenula na fakultet i poginula

Sajma Bećković (21), državljanka Srbije, poginula je u srijedu 9. oktobra u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Francuskoj, u blizini granice sa Luksemburgom.

Akcija u Parizu: Uhapšeno pet saradnika napadača nožem

PARIZ - Francuska policija uhapsila je pet saradnika čovjeka koji je nožem izvršio smrtonosni napad u sjedištu policije u Parizu ovog mjeseca, rekao je danas Reutersu izvor blizak istrazi.

Vanredan sastanak francuske vlade zbog turske invazije

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron održaće vanredni sastanak Vlade na kome će biti razmotrene opcije u vezi sa turskom invazijom na sjeveroistoku Sirije, saopštilo je francusko predsjedništvo.

I Francuska obustavila prodaju oružja Turskoj

PARIZ - Francuska je juče saopštila da je obustavila prodaju oružja Turskoj, upozorivši Ankaru da njena ofanziva na sjeveroistoku Sirije prijeti evropskoj bezbjednosti.

Francuska traži oštriji pristup prema proširenju EU

BRISEL - Francuska je zemljama članicama EU poslala takozvanu neformalnu notu.

Veliki požar u fabrici u predgrađu Liona

LION - U postrojenju za proizvodnju baterija za bicikle u predgrađu Liona Vijurbenu jutros je izbio veliki požar, a nema izvještaja da je neko povrijeđen.

Francuski policajci u štrajku poslije 20 godina

PARIZ - Francuski policajci stupiće danas u štrajk prvi put poslije skoro 20 godina i izaći na ulice Pariza da bi ukazali na probleme slabog morala i rastuće stope samoubistava u svojim redovima, kao i zbog planirane penzione reforme.

Najčitanije