Francuska

Predstavljena nova Vlada Francuske

PARIZ - Aleksis Koler, generalni sekretar predsjednika Francuske Emanuela Makrona, predstavio je danas sastav nove Vlade premijera Žana Kasteksa.

Vozač autobusa nije dozvolio ulazak bez maske pa pretučen na smrt

PARIZ - Vozač autobusa u Francuskoj doživio je moždanu smrt nakon što je napadnut, jer nije dozvolio ljudima bez zaštitnih maski da uđu u vozilo.

Ponovo otvoren Luvr nakon četiri mjeseca

PARIZ - Čuveni muzej Luvr u Parizu od danas je ponovo otvoren za posjetioce nakon četiri mjeseca pauze napravljene zbog epidemije virusa Kovid-19.

Žena ispala iz rolerkostera i poginula

PARIZ - Jedna žena poginula je kada je ispala iz rolerkostera u zabavnom parku u departmanu Oaza na sjeveru Francuske.

Bivši francuski premijer pod istragom

PARIZ - Bivši francuski premijer Eduar Filip pod istragom je francuskog suda zbog načina na koji je upravljao krizom u vrijeme epidemije virusa korona, javlja "Juronjuz".

"Pandemija nije prošla, ekonomska kriza već počela"

Novi premijer Francuske Žan Kastes upozorio je da pandemija virusa korona još nije gotova i da je već počela ekonomska kriza.

Žan Kastes imenovan za novog premijera Francuske

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron imenovao je danas za novog premijera Žana Kastesa, civilnog službenika visokog ranga i lokalnog gradonačelnika koji je rukovodio izlaskom Francuske iz blokade povodom epidemije virusa korona.

Premijer dao ostavku, pala Vlada Francuske

PARIZ - Francuski premijer Eduar Filip podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Raspuštena elitna policijska jedinica zbog kriminala

PARIZ - Načelnik pariske policije Didije Lalman raspustio je jedinicu specijalne policije u siromašnom pariskom predgrađu Sen San Deni, nakon što je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak protiv četvorice pripadnika optuženih za "naročito ozbiljna" krivična djela, između ostalih krađe, posjedovanje narkotika i iznude novca od dilera droge, izvijestio je AP.

Bivši francuski premijer osuđen na zatvor

PARIZ - Bivši francuski premijer Fransoa Fijon osuđen je danas na pet godina zatvora, uslovno na tri godine, i kažnjen novčano sa 375.000 evra zbog pronevjere javnog novca u skandalu sa lažnim radnim mjestima u koji je bila umiješana i njegova supruga.

Najčitanije