Francuska

Francuska, Britanija i Njemačka poslale upozorenje Iranu

PARIZ - Francuska, Britanija i Njemačka poslale su zvanično diplomatsko upozorenje Iranu o ozbiljnim posljedicama sa kojima će Teheran biti suočen ako se ne bude ponašao u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine, izjavilo je danas dvoje neimenovanih diplomata.

Hamilton najbrži u Francuskoj, ispred Botasa i Leklera

Britanski vozač Luis Hamilton iz Mercedesa pobijedio je danas na trci za Veliku nagradu Francuske u Formuli 1.

Odlaže se sastanak predstavnika Srbije i Kosova u Parizu

BON - Samit u Parizu na kome je trebalo da se susretnu najviši predstavnici Srbije i Kosova u prisustvu predsjednika Francuske Emanuela Makrona i njemačke kancelarke Angele Merkel se odlaže, rečeno je Dojče veleu u Pres-službi njemačke vlade.

Zemljotres na zapadu Francuske

PARIZ - Zemljotres jačine 5,1 stepen Rihterove skale pogodio je jutros zapadni deo Francuske, a potres se osjetio od Bordoa na jugu do Normandije na sjeveru.

Mond: Francuska, Njemačka i Holandija blokirale Skoplje i Tiranu

SKOPLJE - Francuski list "Mond" navodi da su Francuska, Njemačka i Holandija tri zemlje koje su blokirale početak pregovora o pristupanju u EU za Albaniju i Sjevernu Makedoniju tokom ministarskog sastanka u Luksemburgu.

Predstavljen evropski avion najnovije generacije

Francuski predsjednik Emanuel Makron i ministari odbrane Njemačke, Francuske i Španije predstavili su model borbenog aviona šeste generacije u Parizu u utorak, promovišući projekat za koji se nadaju da će postati osnovni borbeni avion Evrope do 2040. godine.

Neredi u Monpeljeu na protestima "žutih prsluka"

PARIZ - Dva policajca su povrijeđena tokom protesta "žutih prsluka" u Monpeljeu, gdje se okupilo oko 2.000 ljudi.

"Islamskom molitvom za Kosovo oskrnavljena katedrala u Parizu"

BEOGRAD - Skandal u čuvenoj pariskoj vojnoj katedrali Sen Luj, u kojoj je navodno oslobođenje države Kosovo obilježeno pjevanjem dijelova Kurana, zapanjilo je francuske vojnike koji smatraju da je na ovaj način katedrala oskrnavljena, rekao je nekadašnji vođa francuskih specijalaca na Kosmetu pukovnik Žak Ogar.

Osumnjičeni za napad u Lionu priznao povezanost s ID

PARIZ - Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Prevrnuo se brod na Rajni: Troje nastradalo, traga se za djetetom

PARIZ - Tri osobe su nastradale, među njima jedno dijete, a još jedno dijete se vodi kao nestalo nakon što se mali brod prevrnuo danas na rijeci Rajni, na granici Njemačke i Francuske.

Najčitanije