Francuska

Cvetković: Hrvati su braća, očekujem podršku navijača

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković vjeruje da njegov tim, uz pomoć publike u Zagrebu, može da na pravi način parira svjetskom šampionu Francuskoj na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj.

Britanija plaća milione Francuskoj za sporazum o granici

LONDON- Velika Britanija saopštila je danas da će platiti Francuskoj desetine miliona dolara kako bi sporazum o granici između dvije zemlje ostao na snazi i poslije Brexita.

Francuska i dalje najpopularnija turistička destinacija na svijetu

Francuska je i dalje najpopularnija turistička destinacija na svijetu, navodi Svjetska turistička organizacija UN.

Nezadovoljni čuvari zatvora u Francuskoj palili gume i postavili barikade

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron naredio je rekonstrukciju zatvorskog sistema Francuske nakon štrajka čuvara koji su palili gume i postavili barikade u znak protesta zbog nasilnih uslova rada.

Sudija šutnuo igrača, pa mu dao crveni karton

Pari Sen Žermen je na gostovanju golom Di Marije savladao Nant, zadržao 11 bodova prednosti u odnosu na Monako, ali malo ko priča o golovima, šansama ili intervencijama golmana.

Zaraženo mlijeko za bebe Laktalis

PARIZ -- Francuska kompanija Laktalis povukla je 12 miliona pakovanja zaraženog mlijeka u prahu za bebe u 83 zemalja, zbog prisustva salmonele u tom proizvodu.

Probijen put kroz sedam metara visok snijeg u Alpima

PARIZ - Put kroz sedam metara visoke nanose snijega u francuskim Alpima je raščišćen, tako da se poslije sedam dana može prići selima koja su bila odsječena od svijeta.

Sve više Britanaca traži francusko državljanstvo

LONDON - Broj britanskih državljana koji traže državljanstvo Francuske povećao se deset puta u posljednje tri godine, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Francuska pokrenula istragu protiv Apple-a zbog usporavanja telefona

Francusko tužilaštvo pokrenulo je istragu o "planiranom" usporavanju mobilnih telefona iPhone koje je putem softverskih nadogradnji vršila kompanija Apple.

Četiri petine Francuza vjeruje u neku teoriju zavere

U Francuskoj su teorije zavjere "krupna društvena pojava" koja zaokuplja tu zemlju, čijih skoro osamdeset odsto stanovnika vjeruje u bar jednu od velikih teorija zavjere.

Reklame

Najčitanije