Franjo Tuđman

"Tuđman ostvario ustaški cilj - stvaranje etnički čiste Hrvatske"

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocijenio je povodom 20 godina od smrti Franje Tuđmana da je prvi hrvatski predsjednik bio "ratni zločinac koji je uspio da u jednom dijelu ostvari cilj ustaškog pokreta i Ante Pavelića - stvaranje etnički čiste velike Hrvatske".

Šta kažu Hrvati: Tuđman ili Tito?

U Hrvatskoj je sprovedana anketa o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, povodom dvadesetogodišnjice njegove smrti. Pitanje je bilo i poređenje sa Titom.

Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi bivšeg ministra

ZAGREB - Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Simfonijski orkestar HRT-a snima muziku za serijal o Tuđmanu

ZAGREB - Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) počeo je danas snimanje muzike za dokumentarno-igrani serijal "Predsjednik", koji se snima povodom 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a čije se emitovanje na Javnom servisu očekuje u decembru ove godine.

Na Tuđmanovom spomeniku oči išarane crvenom bojom

SPLIT - Nepoznata osoba išarala je crvenom bojom oči na kipu nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Splitu.

Spomenik Tuđmanu mora na popravak

ZAGREB - Spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu mora na restauraciju, javljaju hrvatski mediji.

Dobio 15 dana zatvora jer je rekao da je Tuđman zločinac: "Ne mogu me spriječiti"

Prekršajni sud je Zorana Ercega proglasio krivim zbog uzvikivanja da je Franjo Tuđman ratni zločinac, tokom ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu.

Pakistanac danima "zaglavljen" na Tuđmanu

ZAGREB - Državljanin Pakistana prije dva dana doletio je avionom Air Serbia iz Beograda u Zagreb, na aerodrom Franjo Tuđman.

U Beogradu saslušani piloti JNA zbog bombardovanja Banskih dvora

BEOGRAD - Po zamolnici Hrvatske, u Beogradu su prošle sedmice saslušani piloti nekadašnje JNA.

Objavljen novi snimak napada na čovjeka koji je uzviknuo "Tuđman zločinac"

ZAGREB - Objavljen je novi snimak incidenta na jučerašnjem otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu.

Najčitanije