Franjo Tuđman

Peović u saboru nazvala Tuđmana zločincem i dobila opomenu

ZAGREB - Poslanica opozicione Demokratske fronte u hrvatskom parlamentu, Katarina Peović, nazvala je danas prvog predsjednika Franju Tuđmana zločincem, što je izazvalo žestoke reakcije.

Katastrofalni rezultati poslovanja zagrebačkog aerodroma

Rezultati poslovanja zagrebačke Međunarodnog aerodroma "Franjo Tuđaman" u prvih sedam mjeseci su katastrofalni, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine broj putnika je manji za oko 70, a broj letova za oko 50 posto, piše Jutarnji list.

"Tuđman ostvario ustaški cilj - stvaranje etnički čiste Hrvatske"

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocijenio je povodom 20 godina od smrti Franje Tuđmana da je prvi hrvatski predsjednik bio "ratni zločinac koji je uspio da u jednom dijelu ostvari cilj ustaškog pokreta i Ante Pavelića - stvaranje etnički čiste velike Hrvatske".

Šta kažu Hrvati: Tuđman ili Tito?

U Hrvatskoj je sprovedana anketa o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, povodom dvadesetogodišnjice njegove smrti. Pitanje je bilo i poređenje sa Titom.

Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi bivšeg ministra

ZAGREB - Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Simfonijski orkestar HRT-a snima muziku za serijal o Tuđmanu

ZAGREB - Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) počeo je danas snimanje muzike za dokumentarno-igrani serijal "Predsjednik", koji se snima povodom 20. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a čije se emitovanje na Javnom servisu očekuje u decembru ove godine.

Na Tuđmanovom spomeniku oči išarane crvenom bojom

SPLIT - Nepoznata osoba išarala je crvenom bojom oči na kipu nekadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Splitu.

Spomenik Tuđmanu mora na popravak

ZAGREB - Spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu mora na restauraciju, javljaju hrvatski mediji.

Dobio 15 dana zatvora jer je rekao da je Tuđman zločinac: "Ne mogu me spriječiti"

Prekršajni sud je Zorana Ercega proglasio krivim zbog uzvikivanja da je Franjo Tuđman ratni zločinac, tokom ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu.

Pakistanac danima "zaglavljen" na Tuđmanu

ZAGREB - Državljanin Pakistana prije dva dana doletio je avionom Air Serbia iz Beograda u Zagreb, na aerodrom Franjo Tuđman.

Najčitanije