Freelance

Četiri izazova upravljanja sopstvenom agencijom

Vodite agenciju? Evo kako da izbjegnete neke od najvećih izazova

Smart Office - budućnost radnog okruženja

Coworking podrazumijeva model rada u kojem pojedinici, koji nisu članovi iste kompanije, rade u zajedničkom radnom prostoru. Ovakav koncept rada korak je naprijed u odnosu na rad u tradicionalnim kancelarijskim prostorima, u pogledu pomaka ka otvorenijem, produktivnijem i inovativnijem radnom okruženju. Rad u coworking prostorima postaje svjetski trend koji su prigrlile i neke od najvećih svjetskih kompanija, prepoznavši benefite zdravije, stress - free radne zajednice, koja, u isto vrijeme, inspiriše fokusiranost, kreativnost i sticanje novih znanja i poznanstava.

Freelancing, kao vrsta posla: Kancelarija u kući, a tržište čitav svijet

"Samo se zaposli bilo gdje" u 21. vijeku kreativne ekonomije se ubrzano konvertuje u "pronađi svoje idealno samozaposlenje".

Nove IT tehnologije koje donose sigurnu zaradu

Alati i okruženja u IT oblasti se konstantno mijenjaju, a promjene su toliko rapidne da ih je ponekad teško ispratiti. Nove tehnologije se pojavljuju svakodnevno, a neke najnovije postaju standard. Zbog toga je važno da pratite novine koje one donose i da prema njima prilagođavate svoja znanja i veštine.

Sakupljaju sezonce od Balkana do Japana

BANJALUKA - Vlada Italije objavila je 9. maja poziv za prijavu 13.000 sezonskih radnika iz inostranstva za rad u toj zemlji u 2015. godini, a na listi 23 zemlje iz kojih se zainteresovani mogu prijaviti su i državljani BiH, Srbije, Crne Gore.

Kako da postanete freelancer

Za sve one koji vole svoju samostalnost, žele da sami sebi budu "gazde", preferiraju više različitih zadataka, kao i vrlo fleksibilno radno vrijeme – freelancer je pojam o kom treba da razmisle.

Primanje novca putem PayPal-a dostupno i u Bosni i Hercegovini

Nakon što je PayPal nedavno omogućio primanje novca na PayPal korisničke račune u Hrvatskoj, dobra vijest konačno stiže i za korisnike u Bosni i Hercegovini.

Najčitanije