Frizura

Frizure koje idealno pristaju uz kape i šešire

Pronašli smo nekoliko frizura koje idealno pristaju uz debele, vunene zimske kape ili šešire. Koja frizura je vaš favorit?

7 znakova da vam treba nova frizura

Često promjena stila ne donosi ono što smo željeli. Opet, to nije to. U stvari, za kompletnu promjenu potrebno je i osvježiti frizuru, skratiti kosu, promijeniti boju, ako ništa drugo, bar se češljati drugačije. Donosimo nekoliko znakova koji potvrđuju da vam treba nova frizura.

Kako do savršene "wet look" frizure?

"Wet look" ili mokri izgled kose viđamo najčešće na modnim pistama, editorijalima i crvenom tepihu.

Staklena kosa je hit frizura

Ukoliko razmišljate kako da da stilizujete kosu nakon odmora, odgovor je - isprobajte staklenu kosu.

Napravite sami “pipe” pletenice

Pletenice su mnogima od nas jedna od omiljenih ljetnih frizura. Traju najmanje dan, a rješavaju vam problem vrućine i uz sve ove prednosti izgledaju odlično.

Lični frizer princeze Dajane otkrio tajnu njene frizure

Princeza Dajana ostala je upamćena kao princeza velikog srca, ali i kao jedna od žena s najboljim stilom 20. vijeka. Njena frizura bila je jedna od popularnijih osamdesetih i devedesetih godina, a njen frizer otkrio je tajne koje stoje iza savršene kratke kose koju je nosila.

Superkratki bob - savršena ljetna frizura

Stigle su prve vrućine i najavile dugo toplo ljeto ispred nas. Osim malih promjena u garderobi, koje će proljećni ormar transformisati u onaj ljetni, početak najtoplijih dana donosi želju za promjenom frizure. Kratka kosa uvijek daje neki poseban utisak, pa je s razlogom Koko Šanel izjavila kako je žena koja odluči odrezati svoju kosu, žena koja je odlučila promijeniti svoj život.

Frizura sa kojom izgledate starije

Kosa je ono što nas definiše i neke frizure učiniće da djelujete mlađe, a neke da ste starije samo zbog kose koju imate.

Napravite frizuru bez četke, fena i viklera

Baloni ne moraju da služe samo za ukras. Ova ideja će vas oduševiti!

Pet frizura koje možete nositi ispod kape

Osim praktične funkcije kapa je i nezaobilazni modni dodatak. Razlog zašto je ne nosimo je taj što ne znamo kakvu frizuru napraviti ispod nje.

Najčitanije