Frontex

Preliminarni izvještaj "Frontexa": 46% veći tranzit migranata u regionu

VARŠAVA, SARAJEVO - Ukupan broj migranata u Evropu smanjen je u 2019. u odnosu na prethodnu godinu, ali je značajno veći broj u odnosu na raniji period zabilježen na prostoru zapadnog Balkana, saopšteno je iz Evropske službe za migracije "Frontex".

Frontex patrolira crnogorskim granicama

PODGORICA - Crna Gora i Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) zaključili su danas sporazum o zajedničkom policijskom patroliranju duž crnogorske državne granice.

Mektić: BiH jedina zemlja van EU koja nema ugovor sa Frontexom

SARAJEVO – Broj migranata u BiH smanjen je i trenutno je registrovano njih oko 3.500, kazao je danas Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH novinarima nakon sastanka Vijeća ministara i direktora bezbjednosnih agencija koji je organizovan kako bi se razgovaralo o migrantskoj krizi.

Frontex će štititi granicu BiH od migranata?

STRAZBUR, BANJALUKA - Evropska služba za granice Frontex mogla bi dobiti nova ovlaštenja na teritoriji zemalja zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i BiH.

Frontex neće štititi granicu BiH od migranata

BANJALUKA, VARŠAVA - EU i Evropska granična policija Frontex trenutno ne planiraju angažovanje evropskih graničnih policajaca u BiH, potvrđeno je "Nezavisnim" iz te institucije.

Frontex: Najmanje ilegalnih migranata u posljednjih pet godina

BRISEL - Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Frontex) ove godine očekuje najmanji broj ilegalnih migranata u posljednjih pet godina.

Najčitanije