Fuad Kasumović

Potvrđena optužnica protiv Kasumovića

ZENICA - Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i drugih u slučaju "Zenicatransa".

Optužen gradonačelnik Zenice i još deset osoba

ZENICA – Kantonalno tužilaštvo Zeničko dobojskog kantona podiglo je u premetu "Zenicatrans" optužnicu protiv 11 osoba.

Ukinute mjere zabrane gradonačelniku Zenice

SARAJEVO - Kantonalni sud u Zenici ukinuo je mjere zabrane gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans" Vahdetu Drini, koji su optuženi za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi.

Kasumoviću i Drini ukinut pritvor

​ZENICA - Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća "Zenicatrans - prevoz putnika" Vahdetu Drini, koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH, ukinut je pritvor i izrečene mjere zabrane.

Odbijena žalba advokata: Kasumović ostaje u pritvoru

​Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, uhapšen zbog afere "Zenicatrans" ostaje u pritvoru mjesec dana, odlučio je to Kantonalni sud u Zenici nakon što su razmotrene žalbe odbrane koje su uložene na mjeru pritvora.

Određen pritvor Fuadu Kasumoviću

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, kao i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora "Zenicatransa", Vahdetu Drini.

Fuad Kasumović i ostali predati Tužilaštvu ZDK-a

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ostali uhapšeni u aferi "Zenicatrans" danas su iz prostorija Agencije i za istrage i zaštitu (SIPA) BiH predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koje će odlučivati o daljim aktivnostima.

Mediji: Kasumović se prenoćiti u SIPA

ZENICA - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prenoćiće u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje Klix.ba.

Kasumović: Izetbegović treba da ode iz politike, Novalić nepoželjan u Zenici

SARAJEVO - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović smatra da lider SDA Bakir Izetbegović zbog lošeg rada treba da napusti politiku, dok je za federalnog premijera Fadila Novalića (SDA) rekao da je nepoželjna osoba u Zenici.

Gradonačelnik Zenice pozitivan na virus korona

SARAJEVO - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović objavio je večeras da je pozitivan na virus korona.

"Kasumović nije sam u borbi protiv sabotaža"

​ZENICA - Skup podrške gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću održan je daans ispred Gradske uprave u Zenici.

Kasumović: Kad nemoć zavlada, bude se ratni pokliči

ZENICA – Nakon incidenta koji se danas desio tokom sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica, kada je vijećnik Mesud Keleštura fasciklom gađao zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, on se oglasio na svom Facebook profilu gdje je naširoko komentarisao ponašanje vijećnika A-SDA.

Kasumoviću prva bitka u ratu za Zenicu

ZENICA - Isplate iz budžeta grada Zenica za 2017. godinu već su počele, nakon što je novi budžet postao operativan objavom u "Službenom glasniku".

Najčitanije