Fudbalski savez BiH

Proširena istraga u aferi "Var", vodi do samog vrha Fudbalskog saveza BiH

Tužilaštvo BiH proširilo je istragu u predmetu "Var" još na desetine osoba, a sve se dovode u vezu da su učestvovali u namiještanju utakmica Prve lige FBiH i Premijer lige BiH, zbog čega je SIPA nedavno uhapsila 12 osoba.

N/FSBiH o akciji SIPA: Nanesena nemjerljiva šteta bh. fudbalu

Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, oglasio se Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Fudbalski savez BiH osudio napad na novinare Radio Sarajeva

Fudbalski/Nogometni savez Bosne i Hercegovine osudio je napade i prijetnje koje su osobe koje su se predstavile kao navijači izvršile na novinare i urednike portala Radiosarajevo.ba.

Kovačević htio da FSBIH piše UEFA, IO ga odbio

Fudbalski rat predsjednika FSRS Mile Kovačevića i "opozicije" koja želi njegovu smjenu je nastavljen, a predsjednici područnih saveza RS u utorak su dobili i podršku u Sarajevu, odnosno organima FSBIH.

Prosinečki i Marinović u ponedjeljak objavljuju spiskove igrača

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas su saopštili da će Robert Prosinečki, selektor seniorske reprezentacije i Vinko Marinović, strateg mladog bh. tima u ponedjeljak saopštiti spiskove igrača za naredne izazove koji su pred njima.

N/FS BiH: Ista pravila za sve

Rad Prvostepene i Drugostepene komisije za licenciranje klubova je potpuno nezavisan i autonoman, poručili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, odgovarajući na izjave čelnika Željezničara.

"Planule" ulaznice za Torino

Nogometni/Fudbalski savez BiH obustavio je prijem zahtjeva za kupovinu ulaznica za utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. između Italije i BiH 11. juna u Torinu.

FS BiH kaznio delegata i sudiju zbog greške u zapisniku

Delegat Franjo Smoljo i sudija Slađan Došlo zbog bizarnog razloga će u kasu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine uplatiti po 500 KM.

"Nulta tolerancija za upotrebu pirotehničkih sredstava na stadionima"

Na Ilidži je danas počeo seminar o pirotehnici na stadionima koji organizuju UEFA i NS/FS BiH.

Savez ne može da reaguje zbog otkaza Popoviću nakon čestitanja Dana RS

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine nema niti mehanizme, niti nadležnosti da reaguje na bilo kakav način kada je riječ o otkazu igraču Dejanu Popoviću.

Najčitanije