G7

Šta se moglo čuti, a šta se nije čulo na samitu G7?

BIJARIC - Ovogodišnji samit G7 u Bijaricu ostaće upamćen po iznenadnoj posjeti iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa i obećanoj pomoći od 20 miliona dolara za borbu protiv požara u Amazoniji, ali što se tiče svjetske ekonomije, malo obećanja se moglo čuti od lidera najrazvijenijih industrijskih zemalja.

Makron: Sljedećeg mjeseca sastanak u vezi sa Ukrajinom

BIJARIC - Sastanak predsjednika Rusije, Ukrajine, Njemačke i Francuske o sukobima u Ukrajini biće održan sljedećeg mjeseca, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Tramp želi da bude domaćin sljedećeg samita G7

BIJARIC - Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je želju da bude domaćin sljedećeg samita zemalja Grupe 7, a kao lokaciju je predložio odmaralište sa golf terenom, koje posjeduje u Majamiju.

Zarif napustio Bijaric

BIJARIC - Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif napustio je večeras Bijaric, gdje je u toku samit G7, nakon iznenadnog dolaska.

Zvaničnik EU: Atmosfera na večeri lidera G7 bila napeta

BIJARIC - Večera lidera Grupe G7, održana u subotu, protekla je u "prilicno napetoj" atmosferi, jer su se lideri iskazali neslaganje sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom oko brojnih pitanja, uključujući i kako da se ponašaju prema Rusiji.

Makron će prenijeti poruku Iranu u ime zemalja G7?

BIJARIC - Vođe zemalja G7 dogovorile su se da dozvole francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da uputi poruku Iranu u njihovo ime.

Tramp: Nema tenzija među liderima G7

​BIJARIC - Američki predsjednik Donald Tramp odbacio je danas medijske izvještaje o tenzijama među liderima G7 na samitu u Bijaricu, ističući da se "svi veoma dobro slažu".

Kanada i dalje protiv povratka Rusije u G7

OTAVA - Kanada je danas saopštila da se i dalje protivi povratku Rusije u grupu industrijski najrazvijenih zemalja svijeta, nekada poznatu kao Grupa 8, što je američki predsjednik Donald Tramp iznio kao ideju koju bi trebalo razmotriti na samitu G7 predstojećeg vikenda u Francuskoj.

EU protiv bezuslovnog poziva Rusiji za G7

BRISEL - Evropska unija je protiv toga da se Rusiji uputi bezuslovni poziv da se ponovo pridruži razgovorima lidera G7, rekao je danas visoki evropski zvaničnik.

Tramp: Vratiti format G9, Rusija da se uključi u grupu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da se zajedno sa Rusijom moraju uraditi mnoge stvari o kojima se razgovara u okviru Grupe sedam (G7) i da bi bilo prikladnije da se G7 vrati na format G8 i da se Rusija uključi u grupu.

Najčitanije