G7

Džonson: Istorijska Deklaracija o pandemijama

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson ocijenio je danas da je akcioni plan G7 koji predviđa prevenciju budućih pandemija "istorijski".

U Velikoj Britanije počeo samit lidera G7

LONDON - Lideri Grupe sedam (G7) industrijski najrazvijenijih zemalja počinju danas trodnevni samit u Velikoj Britaniji, a samit se održava u sjenci pandemije virusa korona.

Džonson: G7 se obavezuje na vakcinaciju svijeta do kraja 2022.

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson najavio je danas da će se lideri Grupe sedam (G7), koji se sastaju za vikend u zalivu Karbis na jugozapadu Engleske, obavezati na vakcinaciju svijeta do kraja 2022. godine.

Indijski premijer ne ide u London na Samit G7

MUMBAJ - Indijski premijer Narendra Modi neće putovati u Britaniju na samit Grupe sedam (G7) sljedećeg mjeseca zbog situacije sa pandemijom korona virusa u zemlji, saopštilo je danas indijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministri članica G7: Odbijamo svaki pokušaj podrivanja teritorijalnog integriteta BiH

U zajedničkoj izjavi predstavnika zemalja članica G7 osuđuju se pozivi na promjenu granica u regionu, pozivaju se predstavnici stranaka da provedu izbornu i ograničenu ustavnu reformu i daje se podrška kandidaturi Kristiana Šmita za visokog predstavnika.

SZO pozvala G7 da finansira globalni oporavak od kovida-19

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je Grupu Sedam (G7) da finansira globalni oporavak od kovid-19, upozoravajući da se kriza širom svijeta ne može riješiti ako najrazvijenije zemlje ne pojačaju svoje akcije.

Podrška održavanju Olimpijskih igara u Tokiju

TOKIO - Japanski premijer Jošihide Suga rekao je danas da su lideri G7 dali jednoglasnu podršku za njegovu inicijativu da se na ljeto Olimpijske igre (OI) održe u Tokiju.

Ministri G7: Siromašne osloboditi otplate duga i 2021. godine

VAŠINGTON - Ministri finansija Grupe sedam (G7) ocijenili su danas da su poboljšane ekonomske prilike u njihovim zemljama i dogovorili su se da nastave da koordiniraju svoje odgovore na pandemiju virusa korona, izjavio je portparol američkog Ministarstva finansija.

Tramp: Samit lidera G7 najveći primjer ponovnog otvaranja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izrazio je uvjerenje da "ne može biti većeg primjera ponovnog otvaranja nakon pandemije virusa korona" od održavanja samita lidera G7 u SAD krajem juna, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

Rjabkov: Rusija zauvijek izgubila interesovanje za povratak u G7

MOSKVA - Rusija je zauvijek izgubila interesovanje da se pridruži Grupi sedam (G7), izjavio je zamjenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

Najčitanije