GIKIL

Počelo čišćenje zagađenog zemljišta u krugu kompanije GIKIL

LUKAVAC - U krugu kompanije GIKIL danas je počeo iskop zemljišta predviđenog projektom "Remedijacija industrijske zone fabrike koksa - pogon Fenola Lukavac", finansiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH, Center za mednarodno sodelovanje in razvoj Ljubljana (CMSR), a na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK i kompanije GIKIL.

GIKIL imenovao novu upravu

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac (GIKIL) dobila je novu Upravu na konstitutivnoj sjednici Nadzornog odbora koja je održana juče.

Kompanija GIKIL bez ekološke dozvole, radnici prijete protestima

LUKAVAC - Kompanija "Global koksno hemijski kombinat Lukavac" (GIKIL) nije dobila zeleno svjetlo za novu okolinsku dozvolu. Iz GIKIL-a su iznenađeni, a radnici traže od države da riješi taj problem, jer je firma u većinskom vlasništvu države.

Uhapšena i generalna sekretarica GIKIL-a

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK uhapsili su još jednu osobu u akciji koja se sprovodi u vezi s kriminalnim radnjama u Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac (GIKIL), a riječ je o Erni Mehmedović koja obavlja funkciju generalne sekretarice u ovoj kompaniji, potvrđeno je za Klix.ba.

Kćerka Pramoda Mitala na čelu Nadzornog odbora GIKIL-a

LUKAVAC - Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora.

Nakon izlaska iz pritvora Mital i saradnici napustili BiH

TUZLA - Članovi uprave "Global Ispat Koksne Industrije" Lukavac (GIKIL) Pramod Mital, Radžib Daš i Parameš Batačari nekoliko sati nakon izlaska iz pritvora u Tuzli sinoć su napustili Bosnu i Hercegovinu.

Mital i saradnici izlaze na slobodu, uplaćeno 24 miliona

TUZLA - Kantonalni sud u Tuzli donio je rješenje kojim se prihvata jemstvo, odnosno kaucija za puštanje iz pritvora predsjednika Nadzornog odbora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Pramoda Mitala i njegova dva bliska saradnika.

Određena milionska kaucija za Mitala i njegove saradnike

TUZLA - Kantonalni sud u Tuzli donio je rješenje kojim se prihvata jemstvo, odnosno kaucija za puštanje iz pritvora predsjednika Nadzornog odbora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Pramoda Mitala i njegova dva bliska saradnika.

Ko je uhapšeni Pramod Mital i šta njegova porodica posjeduje u BiH?

SARAJEVO - Britansko-indijski milioner Pramod Mital, mlađi brat čeličnog magnata Lakšmija Mitala koji se nalazi na listi najbogatijih ljudi na svijetu, u fokusu je bh. javnosti, nakon jučerašnjeg hapšenja u policijskoj akciji u Lukavcu.

Uz milijardera "pala" još dvojica rukovodilaca GIKIL-a

LUKAVAC - Predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mital, član NO Radžib Daš i direktor ove kompanije Parameš Batačari uhapšeni su danas u Lukavcu.

Najčitanije