GIKL

Nakon hapšenja Mitala, radnici traže da GIKIL nastavi s radom

TUZLA - Radnici Global ispat koksne industrije iz Lukavca očekuju da se što prije riješe probleme u ovoj fabrici, posebno sada kada je uhapšen Pramod Mital, predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a.

Mital ispitan u Tužilaštvu, slijedi odluka o pritvoru

TUZLA - Indijski milioner i predsjednik Nadzornog odbora "Global Ispat Koksne Industrije Lukavac" (GIKIL) Pramod Mital ispitan je danas u tužilažtvu u Tuzli, zbog sumnje da je počinio privredni kriminal, a uskoro bi trebalo da bude donijeta odluka o pritvoru, potvrdio je kantonalni tužilac Ćazim Serhatlić.

Tužilaštvo: Indijci godinama izvlačili milione iz GIKIL-a

TUZLA- Kriminalne radnje u "Global Ispat koksnoj industriji" Lukavac traju duži niz godina, a prema informacijama koje je danas izložilo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, za devet godina na sumnjiv način izvučeno je više od 20 miliona maraka. Novac je završavao na računima firme GSHL, koja je vlasništvo jučer uhapšenog Pramoda Mitala.

Obustavlja se rad preduzeća GIKIL Lukavac

TUZLA - Federalna uprava za inspekcijske poslove izdala je rješenje o obustavi rada firmi GIKIL Lukavac zbog nesavjesnog poslovanja, štetnog za okoliš.

Đapo: GIKIL ne zadovoljava ni minimum za izdavanje ekološke dozvole

TUZLA - Ministar zaštite životne sredine i turizma Federacije BiH Edita Đapo rekla je danas da je kompaniji "Global ispat koksna industrija Lukavac" /GIKIL/ još u januaru prošle godine istekla ekološka dozvola, te da se sve vrijeme u pogledu pitanja i postupaka zaštite životne sredine ovo postrojenje ponašalo krajnje brutalno i nedisciplinovano.

"Gikil" nije dobio ekološku dozvolu

SARAJEVO - Ministarstvo okoline i turizma Federacije BiH /FBiH/ odbacilo je zahtjev za izdavanje ekološke dozvole postrojenju hemijske i koksne industrije "Gikil" iz Lukavca.

Najčitanije