GMO

Svi BIMAL proizvodi su garantovano bez GMO

BRČKO - Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL se od samog pokretanja proizvodnje, još 2003. godine opredijelila za BEZ GMO proizvode. Svojim članstvom u međunarodnoj asocijaciji Dunav Soja svoj izbor je i potvrdila, a danas, zahvaljujući mogućnosti da se certifikuje, BIMAL proizvodi nose oznaku „BEZ GMO Proizvedeno“.

GMO losos stiže u američke prodavnice

PORTLAND- Genetski modifikovani losos stiže na police prodavnica u SAD, ali ne dolazi iz najveće savezne države ua uzgoj lososa, već iz Masačusetsa.

Bez GMO, a naše

​SARAJEVO - Ulje kompanije "Bimal" iz Brčkog i jaja kompanije "Bingo" iz Tuzle prvi su proizvodi u BiH, ali i regionu, koji nose oznaku "proizvedeno bez GMO", a što je garancija potrošačima da se u njihovom sastavu ne nalaze genetski modifikovani organizmi.

Pašalić: U Srpskoj više od 4.000 hektara pod sojom koja nije GMO

SARAJEVO - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Sarajevu da je u Srpskoj sojom u kojoj nema genetski modifikovanih organizama (GMO) zasijano više od 4.000 hektara zemljišta.

BiH prva u regionu usvojila "Bez GMO"

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je prva zemlja u regionu koja je usvojila nacionalne „Bez GMO“ Smjernice na osnovu "Bez GMO Standarda za Dunavski region".

Pašalić: Apsolutno bezbjedno korištenje GMO soje

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas da je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima (GMO) povučen iz parlamentarne procedure kako bi se stanovništvo i javnost detaljno upoznali o ovom aktu, koji odobrava korištenje GMO soje za ishranu životinja.

Zeleno svjetlo za GMO soju u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u planu su izmjene Zakona o genetski modifikovanim organizmima kojima se dozvoljava promet genetski modifikovane soje i njenih proizvoda za životinjsku ishranu.

Amerika pušta mutant-korijenje: Gaje biljku "ratnicu“ za napad na Rusiju

VAŠINGTON - Pentagon namjerava da započne razvoj novog oružja — genetski modifikovane biljke koja može ujedno da obavlja špijunske poslove, ali i da posluži kao biološko naoružanje, pišu američki mediji.

Na policama trgovina u BiH uskoro oznaka proizvoda koji ne sadrže GMO

SARAJEVO - BiH je prva od 14 zemalja uključenih u “Dunav soja inicijativu” koja je uspostavila standard za praćenje proizvodnje, kontrolu i sistem certifikovanja i označavanja proizvoda sa oznakom “bez GMO”.

Uskoro stižu GMO free oznake

TUZLA - Označavanje i kontrola GMO free prehrambenih proizvoda uskoro će početi u BiH, smjernice su određene i usvojene, a vrlo brzo bi se trebalo krenuti u realizaciju, kazano je danas na seminaru na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.

Najčitanije