GP BiH

Državljanka BiH sakrila automatsku pušku ispod haube

BIJELJINA - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su juče automatsku pušku M-70 i dva okvira, prilikom granične kontrole BMW-a italijanskih registarskih oznaka.

Prevoznici i špediteri odustali od blokade Rače

BANJALUKA- Predstavnici Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske i špeditera odustali su od potpune blokade graničnog prelaza Rača koju su najavili za četvrtak, a Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas će uputiti zahtjev za sastanak u srijedu, 21. avgusta, na kojem žele da razgovaraju o namjerama da izmjeste carinski terminal sa postojeće lokacije.

UIO: Nema razloga za blokadu terminala na Rači

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pozvala je špeditere da ne organizuju blokadu carinskog terminala Rača, jer će biti održan sastanak na kojem će moći da iznesu svoje zahtjeve, nakon čega će biti donesena konačna odluka u vezi sa planiranim izmještanjem ovog carinskog terminala, rekao je Srni portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

I dalje obustavljen saobraćaj na prelazu Velika Kladuša-Maljevac

BANJALUKA - Saobraćaj na graničnom prelazu Velika Kladuša-Maljevac još je obustavljen zbog okupljanja migranata, a zbog tehničkih problema trenutno je obustavljen saobraćaj teretnih vozila na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na Doljanima uhapšen Crnogorac po Interpolovoj potjernici

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su na graničnom prelazu Doljani državljanina Crne Gore H.M. (50) koga potražuje Interpol Varšava zbog falsifikovanja dokumenta.

Granice BiH pod pritiskom zbog migrantske krize: Nedostaje skoro 600 policajaca

SARAJEVO - U ovom trenutku Graničnoj policiji (GP) BiH nedostaje čak 579 službenika, što je skoro jedna trećina od ukupnog broja uposlenika i graničnih policajaca koliko ih danas radi u ovoj instituciji!

Na graničnim prelazima čeka se do dva i po časa

BANJALUKA - Na graničnim prelazima Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša, prema Hrvatskoj, pojačan je intenzitet saobraćaja i na prelazak granice se čeka u intervalima od jedan do dva i po časa, sapšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Kolone na graničnim prelazima

SARAJEVO - Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko sat i po, a na prelazu Gabela polje do jedan sat.

Na Rači otkriveno pet ilegalnih migranata iz Avganistana

BIJELJINA – Pet državljana Avganistana otkrivena su danas u kamionu registarskih oznaka Republike Srbije prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Rača.

Počinje gradnja novog prelaza Gradiška

GRADIŠKA - Posao druge faze izgradnje novog graničnog prelaza Gradiška dobila je firma ITC Zenica.

Najčitanije