GRČKA

Grčka promijenila pravila za ulazak u zemlju

Od ponedjeljka u Grčkoj počinje obaveza sprovođenja ulaznog testa za osobe starije od šest godina.

Do kraja godine memorandum o saradnji BiH i Grčke u oblasti turizma

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Atini s ministrom turizma Grčke Harisom Teoharisom, s kojim je razgovarao o unapređenju i budućim modelima saradnje u oblasti turizma.

Jak zemljotres u Grčkoj

ATINA - Grčku je u 17.06 pogodio potres magnitude 4.8, javlja EMSC.

Košarac sa grčkim ministrima o jačanju privredne saradnje

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pozdravio je odluku grčkih vlasti o otvaranju granica za državljane BiH, što je rezultat dogovora predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

Vučić: Nadamo se da Grčka neće doneti pogrešnu odluku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su pritisci na Grčku bili očekivani kada je priznanje Kosova u pitanju.

Grčka zvanično otvara granice za građane BiH, evo šta je potrebno

SARAJEVO - Grčka od sutra zvanično otvara granicu za državljane BiH, potvrdila je ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Srbija ukida roming sa Grčkom

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da se od 1. jula za građane Srbije ukida plaćanje rominga u Grčkoj i da građani neće plaćati tarifu za inostranstvo.

Grčka otvara većinu maloprodajnih objekata

ATINA - Vlada u Grčkoj odlučila je da najveći broj maloprodajnih objekata otvori tokom ove nedjelje.

Grčka otvorila 14 novih ili modernizovanih aerodroma

SOLUN - Grčka je završila trogodišnji projekat izgradnje i modernizacije 14 regionalnih aerodroma uključujući Solun, a vrijednost radova bila je 440 miliona evra.

Premijer Grčke: Radujemo se srpskim turistima

ATINA - Premijer Grčke Kirijakos Micotakis prenio je predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić tokom današnjeg sastanka da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog ljeta, kao i da će Grčka primiti sve posjetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antegenski test, pri čemu se neće primjenjivati restriktivne mjere karantina.

Najčitanije