Gabrijel Eskobar

Eskobar: Sankcije važno sredstvo u stabilizaciji, biće ih još

VAŠINGTON - Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da sankcije nisu primarno sredstvo američkog angažmana u regionu zapadnog Balkana, ali da imaju efekta i da će ih biti još.

Eskobar: SAD neće oklijevati da koriste sankcije

​PODGORICA - Sjedinjene Američke Države (SAD) "neće oklijevati da koriste sankcije kako bi poslale snažnu poruku korumpiranim akterima i onima koji destabilizuju region", poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Dodik: Ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da ako ne postoji visoki predstavnik, ne postoji ni OHR.

"Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH"

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Abazović poslije razgovora s Eskobarom: Počelo je

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je, poslije razgovora sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, da Crna Gora ima "ogromnu podršku američke administracije za rad bezbjedosnog sektora u najsloženijim operacijama".

Čubrilović-Eskobar: Dijalogom rješavati sporna pitanja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar ocijenili su danas u Banjaluci da sva sporna pitanja treba rješavati dijalogom sa ravnopravnim učešćem svih strana u BiH.

Šarović: Dejtonski sporazum nema alternativu

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da Dejtonski sporazum nema alternativu i da sve legitimne zahtjeve Republike Srpske treba rješavati kroz dijalog s političkim partnerima u Federaciji BiH (FBiH) i opozicijom u Srpskoj.

Eskobar: Najvažnija poruka je da rata neće biti

SARAJEVO - Najvažnija stvar o kojoj smo se dogovorili sa svim sagovornicima s kojima smo razgovarali danas, svi smo saglasni da rata neće biti i mislim da je to najvažnija poruka koju imamo. To nije poruka koju ćete čuti samo od onih lidera s kojima sam se ja sreo danas, to je poruka koju ćete čuti i od lidera iz regiona - izjavio je novinarima u Sarajevu zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar, nakon sastanka s članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamerntarne skupštine BiH.

Dodik: Rat nikad nije bio opcija za Srpsku, treba očuvati mir

ISTOČNO SARAJEVO - Rat nije opcija za rješavanje bilo kakvih pitanja u BiH i svi procesi treba da budu politički, rekao je Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, a nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Gabrijelom Eskobarom.

Džaferović: BiH se mora okrenuti reformama

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je, nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, izjavio da su SAD najvažniji partner i garant razvoja dejtonske BiH, te da BiH mora nastaviti sa ispunjavanjem obaveza iz programa reformi.

Najčitanije