Gacko

U Gacku otvorena izložba o Savi Vladislaviću

Velika ličnost iz srpske istorije, Gačanin Sava Vladislavić je najveći Srbin od propasti srpskog carstva do novije srpske istorije, izjavio je večeras načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković, koji je u tom gradu otvorio izložbu posvećenu Vladislaviću, u okviru "Večeri gatačkih velikana".

Obilna kiša praćena gradom oštetila objekte u Gacku, porušen stabla

GACKO - U Gacku je usljed obilne kiše, praćene gradom, oštećeno nekoliko stambenih objekata u naselju Vrbica, a područje pogođeno nevremenom posjetio je načelnik opštine Ognjen Milinković, rečeno je Srni u toj opštini.

Zajedno u misiji spasavanja gatačkog goveda

GACKO - Gatačkom govedu koje predstavlja simbol Gacka i bogatstvo Republike Srpske prijeti izumiranje, zbog čega ulažu maksimalne napore da bi sačuvali tu autohtonu rasu, od koje i danas žive brojna hercegovačka domaćinstva.

Na području Gacka potraga za nestalim Milanom Tepavčevićem

GACKO - Na području Gacka policija traga za nestalim Milanom Tepavčevićem.

Milinković: Sljedeće godine nova moderna pijaca

GACKO - Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković najavio za sljedeću godinu izgradnju moderne gradske pijace, a da bi da za dvije godine trebalo da bude završena sportska dvorana, vrijedna tri miliona KM.

Jednomjesečna beba u Gacku zaražena virusom korona

GACKO - Epidemiološka situacija u Gacku je zabrinjavajuća, od virusa korona u protekla 24 časa preminule su dvije osobe starije životne dobi iz ove opštine i registrovano još 42 oboljelih, među kojima je i jednomjesečna beba, rekao je Srni ljekar gatačkog Doma zdravlja Srđan Kravić.

Požari na području Gacka i Bileće ne prijete kućama

GACKO, BILEĆE - Na području Gacka i Bileće požari iznad sela Brestice i onaj prema selu Zagradci i dalje su aktivni i stalno se nadgledaju, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Nakon roštilja izbio požar, izgorjele dvije kuće

GACKO - Dvije kuće na području Gacka izgorijele su danas poslijepodne u požaru.

Zaplijenjeno 17.750 kutija cigareta u Gacku

TREBINJE – Pripadnici Granične policije BiH spriječili su juče u Gacku krijumčarenje 17.750 kutija cigareta bet akciznih markica.

U projekte u Gacku uloženo oko četiri miliona KM

GACKO - U opštini Gacko se radi na projektima rekonstrukcije zgrade stare opštine, izgradnji sportske dvorane, dogradnji vodovodnog sistema i izgradnji doma za zbrinjavanje starih lica, u šta je do sada uloženo oko 3.900.000 KM, objavljeno je iz te opštine.

Najčitanije