Gas

Nema gasa za Srbiju dok se ne riješi sudski spor u Bugarskoj

BEOGRAD - Gradnja gasovoda "Turski tok" preko Bugarske, od čega zavisi snabdijevanje Srbije ruskim gasom, još nije počela, iako je planirano da radovi počnu u julu, jer je cijela stvar zastala na sudu, piše beogradski dnevni list "Politika".

Još ništa od dogovora o gasu

BEČ, SARAJEVO - Iako se ovih dana u bh. javnosti spominje da je višegodišnji spor u vezi sa gasnim sektorom blizu rješenja, u Energetskoj zajednici sa sjedištem u Beču, tijelu koje je jedino nadležno za primjenu evropskih regulativa, ističu da nisu upoznati s bilo kakvim dogovorom.

Situacija s plinom na Rabu se smiruje, opasnost i dalje prisutna

RAB - U gradu Rabu, na istoimenom hrvatskom ostrvu, neki dijelovi su i dalje djelimično blokirani zbog curenja plina ispod starog gradskog jezgra, a na licu mjesta je policija, zaposleni u komunalnim preduzećima i nadležni inspektori.

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Gas donosi radna mjesta i investicije u Srpsku

​BANJALUKA, SANKT PETERBURG - Nakon dogovora o gasifikaciji Republike Srpske, u narednim danima trebalo bi da budu poznati detalji u vezi s izgradnjom projekta, za koji će vrlo vjerovatno saglasnost morati dati i Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Bajatović: Planiran krak "Turskog toka" prema Banjaluci

BANJALUKA - Generalni direktor "Srbija gasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je planiran krak gasovoda "Turski tok" iz Srbije prema Banjaluci, koji će biti kapaciteta 1,2 milijardi metara kubnih.

Dodik pregovara sa "Gaspromom" o kraku gasovoda ka Srpskoj

​BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da sutra putuje u Sankt Peterburg da bi rehabilitovao dogovor u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

Ukrajina od danas bez ruskog goriva

KIJEV - Danas je stupila na snagu zabrana izvoza uglja i naftnih derivata iz Rusije u Ukrajinu.

Gas iz Hrvatske korak bliže FBiH

​BANJALUKA - Projekat "Južna interkonekcija", a koji podrazumijeva izgradnju gasovoda između Hrvatske i BiH, u petak je zvanično počeo, saopšteno je iz preduzeća "BH gas".

Najčitanije