Gas

Nove rezerve gasa Iranu mogu donijeti 40 milijardi $

Rezerve prirodnog gasa otkrivene su u polju pod imenom Eram u Iranu, u blizini persijskog zaliva.

Završetkom "Sjevernog toka 2" Putin drži Evropu u šaci

Izgradnja Sjevernog toka 2, kojim će se udvostručiti ruske isporuke gasa Njemačkoj na ruti kroz Baltičko more, približava se kraju.

Postignut dogovor, FBiH ipak ne ostaje bez gasa

Federacija BiH ipak neće ostati bez gasa. Rezultat je to višesatnog sastanka pred­sta­vni­ka re­sor­nih mi­nis­tar­sta­va en­ti­tet­skih vla­da i pred­sta­vni­ka dvi­je fir­me, "BH gasa" i "Gas pro­me­ta" Pa­le.

I građani Istočnog Sarajeva ostaju bez gasa, čeka se dogovor nadležnih

SARAJEVO – Sastanak predstavnika resornih ministarstava entitetskih vlada i predstavnika "BH Gasa" i "Gas prometa" počeo je u Sarajevu.

Gasprom će pretvarati gas u dijamant

"Gasprom njeft" je objavio tender za istraživanje procesa pretvaranja gasa u tvrdi proizvod, a rezultat procesa bi mogao biti sintetički dijamant, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Transport gasa zapeo na Drini

SARAJEVO - Federacija BiH neće ostati bez gasa jer se sve obaveze prema distributeru izmiruju na vrijeme, tvrde u kompaniji "BH gas", a povodom tvrdnji iz "Gas prometa" da bi se to moglo desiti već početkom narednog mjeseca jer nije potpisan novi ugovor.

FBiH neće ostati bez gasa

SARAJEVO - Federacija BiH i Sarajevo neće ostati bez gasa jer ne postoji nikakav ugovor sa preduzećem "Gas promet" sa Pala i oni nisu kompanija sa kojim "BH-gas" dogovara transport nego je to "Srbijagas", kazao je danas u Sarajevu Nermin Džindić, ministar energetike i rudarstva BiH.

FBiH bi od oktobra mogla ostati bez prirodnog gasa

ISTOČNO SARAJEVO - Preduzeće "Gas promet" sa Pala, koje je vlasnik i operater transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj, upozorilo je da je zbog isteka postojećeg ugovora o snabdijevanju veoma izgledno da će potrošači u Federaciji BiH od 1. oktobra ostati bez prirodnog gasa.

Iran potpisao sporazum o razvoju gasnog polja u Persijskom zalivu

TEHERAN - Dvije iranske kompanije potpisale su danas sporazum o razvoju gasnog polja u Persijskom zalivu, vrijedan 440 miliona dolara.

Pojeftinio gas u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Cijene gasa u Republici Srpskoj pale su za šest do osam feninga po litru, dok cijene ostalih naftnih derivata miruju i prema najavama naftaša, neće biti mijenjane u iduće tri sedmice, bez obzira na kretanja na svjetskom tržištu.

Najčitanije