Gas

"Srpska ima tri puta manju cijenu gasa"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je zahvalan predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je direktno potvrdio da će cijena gasa za Republiku Srpsku ostati ista i da se neće mijenjati.

Dodik: Putin potvrdio da nema saglasnosti za Šmita

BANJALUKA - Vladimir Putin mi je potvrdio da neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci

Dijete se otrovalo plinom kod Osijeka, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

OSIJEK - Osječko-baranjska policija saopštila je da se dijete otrovalo plinom iz atmosferskog bojlera u kući u Valpovu te upozorila da je to već drugi slučaj u jednoj sedmici zabilježen na njihovom području.

U toku pregovori o cijenama gasa za građane BiH

Direktor "Sarajevo gasa" Istočno Sarajevo Slavo Krajišnik potvrdio je Srni da su u toku pregovori u vezi s cijenom ruskog gasa za građane u BiH.

Skok cijena gasa donio Norveškoj rekordan trgovinski suficit

OSLO - Spoljnotrgovinski suficit Norveške dostigao je u oktobru rekordan nivo usljed rasta prihoda sa njenih morskih naftnih i gasnih polja, predvođeni skokom cijene prirodnog gasa na međunarodnim tržištima, pokazuju današnji podaci nacionalne statističke agencije (ŠB).

Zašto rastu cijene energenata

Cijene električne energije i prirodnog gasa u cijelom svijetu drastično su porasle u proteklih godinu dana. Posljedica je to intenziviranja ekonomskih aktivnosti nakon pandemije, kada je povećana potražnja svih energenata, a pogotovo električne energije i prirodnog gasa.

Lukašenko zaprijetio: Prekinućemo tranzit gasa u slučaju sankcija

MINSK - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko zaprijetio je danas da će prekinuti tranzit gasa ka Evropi, preko transnacionalnog gasovoda Jamal - Evropa, ako Evropska unija proširi sankcije Minsku, prenosi Belta.

Struja, grijanje i gorivo sve skuplji u Austriji

BEČ - Cijene energenata za domaćinstva u Austriji su u septembru porasle za 16,3 odsto, u odnosu na isti mjesec prije godinu dana.

Srbija dala gas Sarajevu i Tuzli, učiniće to i danas

BEOGRAD - Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da je Srbija, i pored havarije na gasovodu u Bugarskoj, dala gas Sarajevu i Tuzli, te da će to učiniti i danas.

"Sarajevo-gas" najavio moguću obustavu isporuke

ISTOČNO SARAJEVO - Preduzeće "Sarajevo-gas" iz Istočnog Sarajeva obavještava korisnike da postoji mogućnost obustave isporuke prirodnog gasa u poslijepodnevnim časovima, zbog radova na gasnom sistemu operatora transportnog sistema "Bulgartransgaz".

Najčitanije