Gas

Nema prepreka da se nova gasna veza Srbije i Srpske realizuje do 2026.

Novi gasovod kojim će Republika Srpska biti povezana na "Balkanski tok" u Srbiji trebalo bi da bude završen 2026. godine, rečeno je ze "Večernje novosti" u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije i poručeno da nema prepreke za realizaciju tog projekta.

Eksplozija u Njemačkoj, ima povrijeđenih

MEMINGEN - Nekoliko osoba je povrijeđeno od eksplozije gasa u njemačkom gradu Memingenu u pokrajini Bavarskoj, javili su lokalni mediji.

Slovenačka tinejdžerka preminula od gasa za smijanje

LJUBLJANA - Državljanka Slovenije stara 17 godina preminula je nakon udisanja gasa za smijanje, a koji je zajedno s prijateljicom udisala iz boce.

Srbija postaje čvorište ruskog gasa u regionu

Otvaranje kraka gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju krajem decembra znači da država više neće zavisiti od nabavke ruskog gasa preko Ukrajine i postaće novo čvorište u regionu, izjavila je urednik portala "Energija Balkana" Jelica Putniković.

"Gasprom" neće smanjiti isporuku gasa

SARAJEVO - Iako je bilo najavljeno da će doći do smanjenja isporuke gasa od strane ruskog "Gasproma" za 50 odsto prema "BH-gasu", to se neće dogoditi, saopšteno je iz "BH-gasa".

BH-gasu prepolovljena isporuka ruskog plina, razlog tehničke prirode

SARAJEVO - Ruski "Gasprom" smanjio je danas isporuku gasa prema "BH gasu" za 50 odsto, potvrdio je Srni federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Završen "Balkanski tok", spojen sa gasovodom u Srbiji

Izgradnja "Balkanskog toka" faktički je završena, pošto je bugarski dio gasovoda "Turski tok" spojen sa dionicom u Srbiji, saopštio je izvor upućen u situaciju.

Rusija smanjuje proizvodnju gasa

Rusija će 2020. godine smanjiti proizvodnju gasa za 6,5 odsto, na 690 milijardi kubnih metara, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Stiže i "Snaga Sibira 2": Treba li Evropa da strepi?

Ruski "Gasprom" je počeo projektovanje magistralnog gasovoda "Snaga Sibira 2", koji će faktički objediniti gasno-transportne sisteme Zapada i Istoka. Taj gasovod će omogućiti Moskvi da brzo preusmjeri na Kinu količine gasa koje trenutno idu u Evropu, pa ta činjenica nameće pitanje - da li bi Evropa trebalo da strahuje da će ostati bez ruskog gasa.

Najveće greške koje vozači čine sa ručnim mjenjačem

U videu je navedeno pet najčešćih grešaka koje vozači prave prilikom korišćenja manuelnog mjenjača i kvačila.

Najčitanije