Gas

Stiže i "Snaga Sibira 2": Treba li Evropa da strepi?

Ruski "Gasprom" je počeo projektovanje magistralnog gasovoda "Snaga Sibira 2", koji će faktički objediniti gasno-transportne sisteme Zapada i Istoka. Taj gasovod će omogućiti Moskvi da brzo preusmjeri na Kinu količine gasa koje trenutno idu u Evropu, pa ta činjenica nameće pitanje - da li bi Evropa trebalo da strahuje da će ostati bez ruskog gasa.

Najveće greške koje vozači čine sa ručnim mjenjačem

U videu je navedeno pet najčešćih grešaka koje vozači prave prilikom korišćenja manuelnog mjenjača i kvačila.

Petoro povrijeđenih u požaru i eksploziji gasa u Moskvi

Najmanje pet osoba je povrijeđeno u požaru u petospratnici u Moskvi koja je izazvana eksplozijom gasa u jednom stanu.

Turska očekuje pad uvoza energenata nakon novih nalazišta u Crnom moru

Turska očekuje značajan pad uvoza energenata nakon što su pronađene rezerve prirodnog gasa u Crnom moru, a trenutno se analiziraju i rezerve na drugim lokacijama, rekao je ministar energetike Fatih Donmez.

Turci otkrili velike zalihe gasa u Crnom moru

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan objavio je danas otkriće velikih rezervi prirodnog gasa i blizini obale Crnog mora, nekoliko dana nakon što je najavio "dobre vijesti" koje će označiti novu eru za ovu zemlju.

Zašto Njemačka želi ruski, a ne američki gas?

BERLIN - Evropskim državama se ne isplati da kupuju američki tečni prirodni gas, jer će biti skuplji nego gas iz Rusije.

Eksplozija gasa u Baltimoru, stradala žena, srušene kuće

BALTIMOR - U Baltimoru je danas u eksploziji gasa stradala jedna žena, nekoliko osoba je povrijeđeno, a srušeno je nekoliko kuća.

Đokić: Gasifikacija gradova važan projekat, to je budućnost RS

PALE - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Palama da je gasifikacija gradova važan projekat, te da je prelazak na ovaj energent budućnost Republike Srpske.

Vlada FBiH: Manja cijena prirodnog gasa za distributere

MOSTAR - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1.5.2020. godine, koja iznosi 530 KM/1.000 standardnih kubnih metara (Sm3), odnosno 0,530 KM/Sm3, bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost.

Gasprom kreće u razvoj nalazišta nafte i gasa na Arktiku

Ruska naftna kompanija Gasprom neft Zapolarije počinje ove godine da razvija nalazišta nafte i gasa Neokom Džurasik kod Bovarenkova i nalazište gasa Karasavej na poluostrvu Jamal, saopšteno je iz ruske kompanije, prenosi agencija Tass.

Najčitanije