Gas

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Gas donosi radna mjesta i investicije u Srpsku

​BANJALUKA, SANKT PETERBURG - Nakon dogovora o gasifikaciji Republike Srpske, u narednim danima trebalo bi da budu poznati detalji u vezi s izgradnjom projekta, za koji će vrlo vjerovatno saglasnost morati dati i Savjet ministara Bosne i Hercegovine.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Bajatović: Planiran krak "Turskog toka" prema Banjaluci

BANJALUKA - Generalni direktor "Srbija gasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je planiran krak gasovoda "Turski tok" iz Srbije prema Banjaluci, koji će biti kapaciteta 1,2 milijardi metara kubnih.

Dodik pregovara sa "Gaspromom" o kraku gasovoda ka Srpskoj

​BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da sutra putuje u Sankt Peterburg da bi rehabilitovao dogovor u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

Ukrajina od danas bez ruskog goriva

KIJEV - Danas je stupila na snagu zabrana izvoza uglja i naftnih derivata iz Rusije u Ukrajinu.

Gas iz Hrvatske korak bliže FBiH

​BANJALUKA - Projekat "Južna interkonekcija", a koji podrazumijeva izgradnju gasovoda između Hrvatske i BiH, u petak je zvanično počeo, saopšteno je iz preduzeća "BH gas".

Gas "zapalio" novčanike za 29 odsto

​SARAJEVO - Građanima Federacije BiH, među kojima i Kantona Sarajevo, majski račun za plin biće veći za 29 posto bez obzira na to što su kantonalne vlasti tražile od federalne vlade da se koriguje cijena ovog energenta.

Krakom "Turskog toka" ka Srpskoj transportovaće se oko milijardu kubika gasa

BEOGRAD - U Srbiji je počela gradnja prve dionice gasovoda "Turski tok", čiji će jedan krak voditi prema Republici Srpskoj, gdje će biti transportovano oko milijardu kubika gasa, piše beogradski dnevnik "Politika".

Putin ostavlja Ukrajinu bez gasa?

Ukrajina kupuje duplo skuplji gas od onoga koji bi mogla da ima, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za štampu u Pekingu na kraju foruma "Jedan pojas — jedan put", dodajući da neće biti nikakvog reversa gasa ako ne bude tranzita iz Rusije.

Najčitanije