Gas

Evakuacija Sidnejske opere, curi gas

SIDNEJ - Prema izvještajima lokalnih medija, čuvena Sidnejska opera evakuisana je, dok su okolne ulice zatvorene, zbog curenja gasa u zgradi opere.

Ljubo Glamočić novi direktor "Gas-Resa"

BANJALUKA – Bivši pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS i bivši član Regulatorne komisije za energetiku RS Ljubo Glamočić imenovan je za vršioca dužnosti direktora preduzeća "Gas-Res", koje je u vlasništvu Republike Srpske. Glamočić je na ovoj poziciji zamijenio Slavka Mitrovića.

Eksplozija gasa u Sjevernoj Karolini, poginula jedna osoba

VAŠINGTON - Najmanje jedna osoba je poginula, a više od deset je povrijeđeno u eksploziji gasa, koja je dovela do obrušavanja dijela zgrade u gradu Daram u Severnoj Karolini.

Južni gasni koridor za BiH slijepa ulica

​BANJALUKA - Dok u Federaciji BiH s velikim očekivanjem gledaju na izgradnju južnog gasnog koridora, koji bi već naredne godine mogao dovesti gas iz kaspijskog regiona u Evropu, u Republici Srpskoj je odranije stav uzdržan s obzirom na to da je RS u svojim planovima uključila dovođenje gasa iz Rusije, a i, kako izgleda, malo šta je urađeno na konkretizaciji tog projekta u BiH.

U eksploziji gasa povrijeđeno 16 ljudi

MADRID - Najmanje 16 ljudi je povrijeđeno od eksplozije gasa koja je uništila jedan cijeli sprat u zgradi u Madridu, glavnom gradu Španije.

Ministarstvo u Sarajevu dijeli 1.000 KM po građaninu koji se opredijeli za prirodni gas

SARAJEVO - Imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta vazduha u Kantonu Sarajevo, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, projekti subvencioniranja troškova izgradnje gasnih priključaka u Kantonu, kao i rekonstrukcije unutrašnjih gasnih instalacija nastavljaju se i u 2019. godini.

Putin: Počinje eksploatacija nalazišta gdje su planetarne zalihe gasa

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će u srijedu biti pokrenuta eksploatacija novog nalazišta gasa na Jamalu, gdje se procjenjuje da "plavog energenta" ima toliko da eksploatacija na tom nalazištu može da bude operativna do 2131. godine.

Isporuka ruskog gasa Srbiji počinje 2020.

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin najavio je da će isporuka ruskog gasa Srbiji preko "Turskog toka" početi 2020. godine.

Foreign Policy: U sukobu sa Zapadom, Rusija ima adut i stiže na Balkan

U aktualnom sukobu Rusije i Zapada, Rusija ima adut, izvoz prirodnog gasa, piše u svojoj analizi Dimitar Bechev za "Foreign Policy".

Nije odobreno povećanje cijene prirodnog gasa

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH /FBiH/ na današnjoj sjednici nije dala saglasnost na povećanje veleprodajne cijene prirodnog gasa za 31,31 odsto.

Najčitanije