Gas

Građani FBiH će uskoro vjerovatno plaćati veću cijenu za gas

SARAJEVO - Ne dolazi u obzir predloženo poskupljenje gasa u FBiH za 31,3 posto, ali se može uzeti u razmatranje povećanje za tri do pet posto, kategoričan je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Trilateralni razgovori o gasu 21. januara

Trilateralni razgovori Rusije, EU i Ukrajine o gasu biće održani 21. januara u Briselu, saopštio je danas potpredsjednik evropske komisije Maroš Šefčovič.

"BH-gas" traži povećanje cijene za više od 30 odsto

SARAJEVO - Preduzeće "BH-gas" uputilo je zahtjev Vladi Federacije BiH (FBiH) za povećanje veleprodajne cijene gasa za više od 30 odsto.

Nova tragedija u Magnitogorsku, eksplodirao minibus

MAGNITOGORSK - U požaru minibusa u Magnitogorsku poginule su tri osobe, saopštila je pres-služba gubernature Čeljabinske oblasti Rusije.

Poljaci kupuju gas od SAD, smanjuju zavisnost od Rusije

POLJSKA - Poljska je potpisala ugovor sa jednom američkom kompanijom o isporukama tečnog prirodnog gasa, u sklopu napora da smanji zavisnost od ruskih energenata.

Kako su Rusija i Iran profitirali na trgovinskom ratu Kine i SAD?

Kina je u oktobru smanjila uvoz nafte i tečnog prirodnog gasa iz Sjedinjenih Američkih Država na nulu, govore podaci Glavne uprave carina Kine. Istovremeno, isporuka ruske nafte dostigla je maksimum.

Energetska zajednica uvodi nove sankcije BiH?

BEČ, SARAJEVO - Energetska zajednica bi na ministarskom sastanku u Skoplju u četvrtak mogla uvesti nove sankcije BiH zbog kršenja obaveza prema ovoj organizaciji.

Ankara protiv istraživanja nalazišta gasa u Mediteranu

ANKARA - Turska je pozvala energetske kompanije da ne sarađuju sa Vladom kiparskih Grka na istraživačkom bušenju u istočnom dijelu Sredozemnog mora, upozorivši da slične aktivnosti mogu da naruše regionalnu stabilnost.

Gas će do 2030. biti drugi najveći svjetski izvor energije

Očekuje se da će do 2030. godine prirodni plin umjesto uglja postati drugi najveći svjetski izvor energije nakon nafte, zahvaljujući nastojanjima da se smanji zagađenje vazduha i povećanju upotrebe tečnog prirodnog plina (TPG), saopštila je danas Međunarodna agencija za energetiku (IEA).

"Turski tok" već dobio konture: Putin i Erdoan na otvaranju morskog dijela gasovoda

Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov saopštio je da će Vladimir Putin prisustvovati ceremoniji završetka izgradnje morskog dijela gasovoda "Turski tok".

Najčitanije