Gas

Vlada FBiH: Manja cijena prirodnog gasa za distributere

MOSTAR - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, dala saglasnost na veleprodajnu cijenu prirodnog gasa za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1.5.2020. godine, koja iznosi 530 KM/1.000 standardnih kubnih metara (Sm3), odnosno 0,530 KM/Sm3, bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost.

Gasprom kreće u razvoj nalazišta nafte i gasa na Arktiku

Ruska naftna kompanija Gasprom neft Zapolarije počinje ove godine da razvija nalazišta nafte i gasa Neokom Džurasik kod Bovarenkova i nalazište gasa Karasavej na poluostrvu Jamal, saopšteno je iz ruske kompanije, prenosi agencija Tass.

Bloomberg: Svijet na rubu velikog "gasnog rata"

Katar, koji je glavni isporučilac tečnog prirodnog gasa u svijetu, može pokrenuti veliki gasni rat zbog sniženja cijene sirovina usljed pada potražnje zbog virusa korona i rasta svjetskih zaliha nakon tople zime, piše Bloomberg.

Smanjenje cijena prirodnog gasa za distributivne kompanije 9,4 odsto

SARAJEVO - Nadzorni odbor sarajevske kompanije "BH-gas" usvojio je odluku kojom se od 1. maja cijene prirodnog gasa za distributivne kompanije smanjuju za 9,4 odsto.

Najmanje osam mrtvih zbog curenja gasa

​NJU DELHI - Najmanje osam osoba je preminulo, a stotine je otrovano nakon što je iz fabrike polimera na jugu Indije procureo otrovni gas.

Fudbalerima pozlilo u svlačionici, sumnja se na udisanje plina

Fudbalerima FK Kušiljevo iz Svilajnca pozlilo je danas po odlasku u svlačionicu, nakon utakmice u Meševu, kod Kruševca, a sumnja se da je do zdravstvenih problema došlo usljed udisanja plina.

Sofija dobila popust od 40 odsto na ruski gas

Bugarska je postigla dogovor o smanjenju cijene uvoznog ruskog prirodnog gasa za 40 odsto u okviru dugoročnog ugovora s ruskom državnom kompanijom "Gasprom".

Povećanje proizvodnje gasa za 21 odsto do 2030. godine

MOSKVA - Ruska kompanija "Gasprom" očekuje povećanje proizvodnje prirodnog gasa za 21 odsto do 2030. godine, navodi se u prezentaciji kompanije povodom obilježavanja Dana investitora.

Americi prijeti "gasni armagedon"?

Nova godina priredila je nekoliko neprijatnih iznenađenja američkim izvoznicima prirodnog gasa, koji gube strana tržišta.

Geopolitičke igre oko kiparskog gasa

ANKARA - Pozivom upućenim Moskvi da se priključi projektu eksploatacije gasa u blizini obala Kipra, Ankara je potegla "rusku kartu" u partiji s Grčkom oko kiparskog gasa.

Najčitanije