Gas

Američki gas za četiri godine stiže u Njemačku

Američke kompanije očekuju da će najkasnije za četiri godine početi da isporučuju tečni prirodni gas Njemačkoj, što će biti izazov za Rusiju, koja trenutno pokriva 60 odsto njemačkog uvoza gasa, izjavio je zamjenik američkog ministra energetike Den Bruilet.

Đokić: Bez usaglašenog pristupa o otplati duga za ruski gas

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da ne postoji usaglašen pristup u BiH o otplati duga za ruski gas.

Eksplozija u skladištu gasa, 18 mrtvih

LAFIJA - U središnjoj Nigeriji u eksploziji u skladištu gasa poginulo je 18 osoba, dok je više od 40 ljudi zadobilo opekotine, javio je AP, pozivajući se na očevice.

Nakon pogibije radnika zatvara se Narodna biblioteka Srbije

BEOGRAD - Narodna biblioteka Srbije će biti zatvorena sve dok nadležni iz protivpožarne zaštite ne potvrde da je bezbjedna za korisnike i zaposlene.

Građani će plaćati skuplji gas do 2023. godine

SARAJEVO - Ruska kompanija "Gasprom" uputila je dopis sarajevskoj firmi "Energoinvest" u kojem zahtijeva nastavak otplate ratnog duga za isporuku gasa koji iznosi oko 100 miliona KM, piše "Dnevni avaz".

Rusija snabdijeva Austriju gasom do 2040.

BEČ - Direktori Gasproma i OMV-a, Aleksej Miler i Rajner Zele, potpisali su danas u Beču, u prisustvu predsjednika Rusije Vladimira Putina i austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, produženje sporazuma o isporukama gasa iz Rusije u Austriju do 2040.godine.

Turska dobila popust na ruski gas, uskoro uplata od milijardu dolara

ERZURUM - Turska i Rusija postigle su retroaktivan sporazum o popustu od 10,25 odsto gasa koji Ankara kupuje od Moskve, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

"Gasprom" ulaže 1,3 milijarde dolara u geološko istraživanje

SANKT PETERBURG - Kompanija "Gasprom" će ove godine uložiti oko 1,3 milijarde dolara u geološko istraživanje, izjavio je član upravnog odbora kompanije Vsevolod Čerepanov.

Rusija smanjuje tranzit gasa preko Ukrajine

MOSKVA - Tranzit ruskog gasa preko Ukrajine bi mogao da padne na 10 do 15 milijardi kubnih metara godišnje, nakon što gasovodi "Turski tok" i "Sjeverni tok 2" budu pušteni u rad, izjavio je direktor ruskog "Gazproma" Aleksej Miler.

Salkić: Osigurane uredne isporuke prirodnog gasa za FBiH

Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić jutros je potvrdio da su osigurane uredne isporuke prirodnog gasa za FBiH.

Najčitanije