Gasovod

Pravna nesigurnost koči dolazak azerbejdžanskog gasovoda u BiH

BRISEL, BEČ - Evropska unija je zainteresovana za diverzifikaciju gasne infrastrukture i ponuđača u Bosni i Hercegovini, kako bi se obezbijedilo više različitih izvora snabdijevanja i dalje jačanje gasnih potencijala u zemlji.

Završen "Balkanski tok", spojen sa gasovodom u Srbiji

Izgradnja "Balkanskog toka" faktički je završena, pošto je bugarski dio gasovoda "Turski tok" spojen sa dionicom u Srbiji, saopštio je izvor upućen u situaciju.

"Gasprom" kreće u novi projekat "Snaga Sibira 2"

"Gasprom" je počeo projektovanje magistralnog gasovoda "Snaga Sibira 2", saopštio je šef borda direktora ruske korporacije Aleksej Miler.

"Sjeverni tok dva" će biti završen uprkos poteškoćama

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da će projekat gasovoda "Sjeverni tok dva" biti okončan uprkos poteškoćama.

"Sjeverni tok 2 će potkopati jedinstvo Evrope"

MOSKVA - Gasovod Sjeverni tok 2 biće završen, ali će to značiti da su jedinstvo i usklađenost spoljne politike Evropske unije potkopani, ocijenio je poljski ekspert Kamil Zajončkovski.

Višković: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina - Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH.

Rusija počela da šalje gas Turskim tokom

Rusija je počela da šalje gas Bugarskoj, Grčkoj i Sjevernoj Makedoniji putem novog gasovoda Turski tok, objavio je danas Bulgartransgaz navodeći da je to način da se smanji isporuka preko Ukrajine.

Evropa dobija još jedan gasovod: Cjevovod ispod Sredozemnog mora

ATINA - Lideri Kipra, Grčke i Izraela planiraju da početkom sljedeće godine u Atini potpišu sporazum o izgradnji istočnomediteranskog gasovoda.

Na zapadnom Balkanu počinje "rat" za gasovode

​BANJALUKA - Region zapadnog Balkana bi narednih godina mogao postati područje geostrateškog "rata" u oblasti energetike, posebno kad se radi o gasnoj infrastrukturi.

Završeni pregovori o energetskoj saradnji Rusije i Ukrajine

BEČ - Delegacije ruske kompanije "Gasprom" i ukrajinske kompanije "Naftogas" završile su pregovore o saradnji u sektoru energetike u Beču, izjavio je neimenovani sagovornik ruske agencije Tass.

Najčitanije