Gasovod

Višković: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina - Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH.

Rusija počela da šalje gas Turskim tokom

Rusija je počela da šalje gas Bugarskoj, Grčkoj i Sjevernoj Makedoniji putem novog gasovoda Turski tok, objavio je danas Bulgartransgaz navodeći da je to način da se smanji isporuka preko Ukrajine.

Evropa dobija još jedan gasovod: Cjevovod ispod Sredozemnog mora

ATINA - Lideri Kipra, Grčke i Izraela planiraju da početkom sljedeće godine u Atini potpišu sporazum o izgradnji istočnomediteranskog gasovoda.

Na zapadnom Balkanu počinje "rat" za gasovode

​BANJALUKA - Region zapadnog Balkana bi narednih godina mogao postati područje geostrateškog "rata" u oblasti energetike, posebno kad se radi o gasnoj infrastrukturi.

Završeni pregovori o energetskoj saradnji Rusije i Ukrajine

BEČ - Delegacije ruske kompanije "Gasprom" i ukrajinske kompanije "Naftogas" završile su pregovore o saradnji u sektoru energetike u Beču, izjavio je neimenovani sagovornik ruske agencije Tass.

SAD izbacuju Rusiju iz Evrope: Azerbejdžanci otvaraju dva gasovoda

Rusija dobija konkurenta na svjetskom energetskom tržištu. Uskoro će biti puštena u rad dva gasovoda kojim će azerbejdžanski gas stizati u Evropu.

U eksploziji gasovoda poginulo sedam ljudi

DAKA - Najmanje sedam ljudi poginulo je danas, a osam je povrijeđeno u eksploziji na gasovodu u luci Čitagong u Bangladešu, saopštila je policija.

Harčenko: Srbija uskoro dio gasovoda "Turski tok"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti dio gasovoda "Turski tok".

Borisov: "Južni tok" prekinut zbog pritiska Zapada

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme "Južnog toka" i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja "Turskog toka".

Dodik: Stvoreni uslovi za izgradnju kraka gasovoda "Turski tok"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da su stvoreni svi uslovi da iz Srbije prema Republici Srpskoj počne izgradnja kraka gasovoda "Turskog toka".

Najčitanije