Gasprom

Ukrajinski ultimatum Rusima: Tri milijarde dolara ili gas

Ukrajinska kompanija Naftogas uputila je zvaničan odgovor ruskoj kompaniji Gasprom povodom prijedloga da produže ugovor o tranzitu ruskog gasa.

Bundestag otklonio "briselsku prijetnju" za gasovod "Sjeverni tok 2"

BERLIN - Njemački parlament Bundestag otklonio je briselsku prijetnju izgradnji gasovoda "Sjeverni tok 2" i tako u potpunosti obezbijedio nacionalni interes Njemačke, ali i zadovoljio ruske interese, jer će "Gasprom" imati potpunu popunjenost gasovoda svojim energentom.

"Naftogas" priprema tužbu protiv "Gasproma"

KIJEV - Ukrajinska naftna kompanija "Naftogas" priprema novu tužbu protiv ruske kompanije "Gasprom", izjavio je izvršni direktor ukrajinske kompanije Jurij Vitrenko.

Gasprom će pretvarati gas u dijamant

"Gasprom njeft" je objavio tender za istraživanje procesa pretvaranja gasa u tvrdi proizvod, a rezultat procesa bi mogao biti sintetički dijamant, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Sa ruskim "Gaspromom" dogovorena gasifikacija Srpske

SANK PETERBURG - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović dogovorili su danas na sastanku sa rukovodstvom ruske kompanije "Gasprom" u Sankt Peterburgu gasifikaciju Republike Srpske, javlja ATV.

Počeo sastanak Dodika i Cvijanovićeve sa predstavnicima "Gasproma"

SANKT PETERBURG - U Sankt Peterburgu je počeo sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorda Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanovića sa predstavnicima "Gasproma" na kojem bi trebalo da bude razgovarano o mogućnosti odvajanja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

Dodik pregovara sa "Gaspromom" o kraku gasovoda ka Srpskoj

​BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da sutra putuje u Sankt Peterburg da bi rehabilitovao dogovor u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

"Gasprom" razmatra gradnju elektrane u Srbiji

BEOGRAD - Kompanija "Gasprom energoholding" razmatra projekat izgradnje elektrane snage 300 megavata u Srbiji, rekao je direktor te kompanije Denis Fjodorov, prenosi "Sputnjik".

Najčitanije