Gasprom

Gasprom će pretvarati gas u dijamant

"Gasprom njeft" je objavio tender za istraživanje procesa pretvaranja gasa u tvrdi proizvod, a rezultat procesa bi mogao biti sintetički dijamant, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kompanije.

Dodik: Priželjkujem da neko u BiH uradi nešto bez dogovora

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, govoreći o formiranju vlasti, rekao je da mu je šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i na sastanku u ponedjeljak u Banjaluci prenio stav da je formiranje vlasti na nivou BiH, te u Federaciji BiH (FBiH) i kantonima uslov bez koga se ne može dalje razgovarati o putu BiH prema EU.

Dodik: Krak 'Turskog toka' kroz RS bi koštao oko 300 miliona evra

SANKT PETERBURG - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi izgradnja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" kroz Republiku Srpsku koštala oko 300 miliona evra.

Sa ruskim "Gaspromom" dogovorena gasifikacija Srpske

SANK PETERBURG - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović dogovorili su danas na sastanku sa rukovodstvom ruske kompanije "Gasprom" u Sankt Peterburgu gasifikaciju Republike Srpske, javlja ATV.

Počeo sastanak Dodika i Cvijanovićeve sa predstavnicima "Gasproma"

SANKT PETERBURG - U Sankt Peterburgu je počeo sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorda Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanovića sa predstavnicima "Gasproma" na kojem bi trebalo da bude razgovarano o mogućnosti odvajanja kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

Dodik pregovara sa "Gaspromom" o kraku gasovoda ka Srpskoj

​BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da sutra putuje u Sankt Peterburg da bi rehabilitovao dogovor u vezi sa gasom i odvajanju kraka ruskog gasovoda "Turski tok" za Republiku Srpsku.

"Gasprom" razmatra gradnju elektrane u Srbiji

BEOGRAD - Kompanija "Gasprom energoholding" razmatra projekat izgradnje elektrane snage 300 megavata u Srbiji, rekao je direktor te kompanije Denis Fjodorov, prenosi "Sputnjik".

Gasprom: Turski tok počinje isporuku gasa do kraja decembra

SANKT PETERBURG - Do kraja decembra poteći će prve količine gasa kroz Turski tok, najavo je danas zamjenik izvršnog direktora Gasproma Oleg Aksjutin.

"Turski tok" počinje s radom do kraja godine

Kompanija "Gasprom" uvjerena je da će gasovod "Turski tok" početi sa radom do kraja godine, saopštio je zamjenik načelnika Odjeljenja za spoljnoekonomsku aktivnost "Gasproma" Dmitrij Handoga tokom telefonske konferencije.

Vučić odlikovao Milera

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave drugog stepena predsjedniku Upravnog odbora ruske naftne kompanije "Gasprom" Alekseju Mileru.

Najčitanije