Gaza

Ganc: Izrael spreman na oštriju kampanju protiv Hamasa

JERUSALIM - Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da je vojska spremna da proširi svoju kampanju protiv palestinskih militanata u pojasu Gaze, uprkos tekućim međunarodnim naporima da se postigne prekid vatre.

SZO traži humanitarnu pauzu u sukobima u pojasu Gaze

KAIRO - Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) zatražili su danas humanitarnu pauzu u bombardovanju pojasa Gaze da bi bio omogućen pristup pomoći u kojoj su i kineske vakcine Sinofarm.

Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani

TEL AVIV - Ministri spoljnih poslova Njemačke, Češke i Slovačke, Hajko Mas, Jakub Kulhanek i Ivan Korčok, poručili su danas tokom odvojene posjete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

Bijela kuća: Bajden podstakao Netanijahua da "olabavi" tenzije

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džo Bajden podstakao je danas izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da "olabavi" tenzije u sukobu u Gazi, a koji bi vodio prekidu vatre, izjavila je danas portparolka Bijele kuće Karin Žan-Pjer.

Liban lansirao rakete, Izrael odgovorio artiljerijskom vatrom

TEL AVIV - Izrael je danas otvorio artiljerijsku vatru na ciljeve u Libanu nakon što su na Izrael lansirane četiri rakete sa libanske teritorije, saopštila je izraelska vojska.

Izrael najavio: Pred nama je intenzivna noć, nema prekida vatre

TEL AVIV - Izraelska vojska sprema se da napadne više ciljeva povezanih s mrežom podzemnih tunela u Gazi koje je izgradila palestinska grupa Hamas, izvještava Jerusalem Post.

Ko su oni koji komanduju Gazom?

Radikalni Hamas se ovih dana po četvrti put žestoko sukobio s Izraelom otkako je preuzeo moć u pojasu Gaze prije petnaestak godina.

Netanijahu naredio vojsci: Nastavite da gađate

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da je naredio Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da nastave da gađaju, kako je rekao, terorističke ciljeve u Pojasu Gaze.

Izraelska vojska: Pogođeno pet kuća lidera Hamasa

TEL AVIV - Avioni i dronovi Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) pogodili su pet kuća koje pripadaju komandantima Hamasa u pojasu Gaze koje su služile kao vojni štabovi, saopštila je večeras izraelska vojska.

Kovid laboratorija u Gazi ne radi poslije izraelskog napada

GAZA - Glavna laboratorija za korona virus u Gazi je prestala da radi zbog štete nakon izraelskog vazdušnog napada koji je pogodio ulicu preko puta laboratorije, saopštio je danas Hamasov zdravstveni predstavnik Jusuf Abu Rish.

Najčitanije