Gdanjsk

Nakon smrti Adamoviča pozivi na nova ubistva

VARŠAVA - Poslije ubistva gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča, policija je uhapsila tri osobe zbog toga što su na društvenim mrežama pozivale na nova ubistva, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Poljaci odaju poštu ubijenom gradonačelniku Gdanjska

GDANJSK - U Gdanjsku, Varšavi, Krakovu, Poznanju i još nekoliko desetina gradova širom Poljske građani su odali poštu ubijenom Pavelu Adamoviču.

U Poljskoj dan žalosti za ubijenog gradonačelnika Gdanjska

VARŠAVA - Dan sahrane gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča biće u Poljskoj dan žalosti, odlučio je predsjednik Poljske Andžej Duda.

Preminuo gradonačelnik Gdanjska nakon napada nožem

GDANJSK - Pavel Adamovič, gradonačelnik poljskog grada Gdanjska, preminuo je danas nakon što je u nedjelju uveče izboden nožem dok je stajao na bini tokom velikog dobrotvornog skupa, saopštio je poljski ministar zdravlja Lukaš Šumovski.

Hitlerova "tempirana bomba" još uvijek leži na dnu kod Gdanjska

Nije pitanje "da li će?", već "kada će" se desiti ekološka katastrofa u gdanjskoj luci. Tamo se na dnu mora nalazi olupina njemačkog broda-cisterne iz Drugog svjetskog rata – i predstavlja tempiranu bombu.

"Trip Advisor" objavio top 5 gradova za 2019.

Ovo ljeto Instagram je bio prepun fotografija sa godišnjih odmora, a mnogi su svoje slobodne dane odlučili provesti na prilično dominantnim lokacijama i pritom nisu bili jedini. Instagramom su tako ovo ljeto vladale destinacije kao što su Pariz, London, Mikonos, Lisabon, Ibica, Sicilija i nekoliko mjesta na jugu Francuske. I dok su upravo navedene i dalje pri samom vrhu vladajućih, čini se kako su se u međuvremenu pojavile i neke nove koje bi ih uskoro mogle zasjeniti, kako posjetom turista, tako i na omiljenoj društvenoj mreži.

Najčitanije