Geografija

Od septembra digitalni udžbenik geografije za šesti razred

​ISTOČNO SARAJEVO - U Republici Srpskoj će od septembra biti u upotrebi digitalni udžbenik geografije za šesti razred osnovne škole, autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka, rekao je Srni direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović.

Većina fakulteta nije popunila kvote

BANJALUKA - Nakon prvog prijemnog ispita za prvi ciklus studija na većini fakulteta Univerziteta u Banjaluci ostalo je slobodnih mjesta, iako su kvote znatno srezane u odnosu na prošlu godinu.

Kadar na Katedri za geografiju u Palama premašio broj studenata?

PALE - Grupa nezadovoljnih studenata i profesora u pismu koje je stiglo na adresu "Nezavisnih" tvrdi da na Katedri za geografiju Filozofskog fakulteta u Palama predaje više profesora i asistenata nego što ima redovnih studenata, dok Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da to nije tačno, te da ovaj odsjek pohađa 27 studenata, a da na istom predaje sedam-osam profesora i asistenata.

Smajlović: Sirova politička propaganda, protestovati i pisati Frimenu

BEOGRAD - Poznati srpski novinar i kolumnista Ljiljana Smajlović ocijenila je da se kanal "Nacionalna geografija", u kojoj holivudski glumac Morgan Frimen iznosi tvrdnje da su Srbi krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji, genocid i etničko čišćenje, koristi za prilično sirovu političku propagandu i da bi trebalo protestovati zbog toga.

Kanjon Tijesno hit na "Nacionalnoj geografiji"

Na zvaničnoj "Fejsbuk" stranici časopisa "Nacionalna geografija – avantura" nedavno je objavljen video o jedinstvenom adrenalinskom poduhvatu, ostvarenom 200 metara iznad zemlje u banjalučkom kanjonu Tijesno.

Amerikanci ne znaju gdje se nalazi Sjeverna Koreja, ali bi je bombardovali

Amerikanci su poznati po skromnom poznavanju geografije. Pokazali su to i na primjeru Sjeverne Koreje, koju čak njih 75 odsto smatra trenutno najvećom prijetnjom Americi zbog svog nuklearnog programa.

Najčitanije