Gideon Grajf

Grajf: Stradanje u Jasenovcu ne smije biti minimalizovano

BIJELJINA - Knjiga "Jasenovac - Aušvic Balkana" predstavlja studiju o zlu čovječanstva i stradanju nevinih ljudi u ova dva stravična logora što ne smije biti zaboravljeno niti minimalizovano, rekao je autor ovog naučnoistraživačkog djela Gideon Grajf.

Novi dokazi, masovne grobnice Jasenovca rasute na 10 km2

BEOGRAD -- Aero-snimci područja Jasnovaca, nastali 1945, jedan su od konačnih dokaza, na osnovu kojih će morati da se poveća broj ubijenih u Jasenovcu.

Ambasada SAD: Komisija za Srebrenicu ne služi istini

SARAJEVO - Ambasada SAD u BiH tvrdi da formiranje nove komisije za Srebrenicu ne služi priznavanju istine ili promovisanju pomirenja.

Grajf: Cilj Komisije - doći do istine o Srebrenici koja je samo jedna

BANJALUKA - Predsjedavajući Komisije za Srebrenicu Gideon Grajf izjavio je večeras da je cilj ove komisije - istina o Srebrenici, koja je samo jedna, te da je moralna obaveza komisije da bude lojalna činjenicama, istini i žrtvama.

Dr Grajf predao Kusturici dokumentaciju za film o Jasenovcu

Svjetski priznat ekspert za Aušvic, dr Gideon Grajf, predao je reditelju Emiru Kusturici dokumentaciju u kojoj su, između ostalog, iznijeti i detalji o strašnoj sudbini rođaka Nikole Tesle i Teodora Hercla koji su stradali u ustaškom logoru Jasenovac, piše današnja "Politika".

Izraelski istoričar: Izložba u Jasenovcu izjednačava žrtve i zločince

BEOGRAD - Izraelski istoričar Gideon Grajf upozorio je da postojeća izložba u Memorijalnom kompleksu u Jasenovcu mora hitno da bude zamijenjena, jer daje pogrešnu i izvrnutu sliku strahota koje su ustaše počinile u ovom logoru, pa se ne zna ko je zločinac, a ko žrtva.

Najčitanije