Gimnazija

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu "Moji drugovi" kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu.

Posljednja generacija nekadašnje "Realke" proslavila 50. godišnjicu mature

BANJALUKA- Okupljeni ispred Gimnazije učenici posljednje generacije i prema njihovim riječima najbolje generacije nekadašnje "Realke" prisjetili su se srednjoškolskih dana koje su ispratili prije čak 50 godina.

Gimnazija planira uvođenje kineskog kao drugog stranog jezika

​BANJALUKA - Kineski jezik u školama RS izučava 355 osnovaca u tri osnovne škole i 60 gimnazijalaca banjalučke Gimnazije, podaci su Ministarstva prosvjete i kulture RS, te na osnovu dobijenih podatka od škola, očigledno je da je zainteresovanost velika za ovaj jezik, koji je dosta različit od našeg.

U Gimnaziji Banjaluka prva Stem laboratorija u Srpskoj

BANJALUKA - U banjalučkoj Gimnaziji juče je otvorena prva STEM laboratorija za izučavanje prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike u RS.

Gimnazijalci ukrasili snijeg u dvorištu škole

TOMISLAVGRAD - Tomislavgradski gimnazijalci juče su bili kreativni pa su ovu, za mnoge, jednoličnu zimu obojili u šarene boje, nacrtali su cvijeće, leptire i napravili snješka kao dobrodošlicu u prostore njihovoga djelovanja.

Profesor tuzlanske Gimanzije fizički napao direktoricu i pedagogicu

TUZLA - Direktorica i pedagogica Gimnazije Ismet Mujezinović u Tuzli povrijeđene su u fizičkom napadu koji se dogodio u ovoj ustanovi.

Gimnazijalci u Gradišci ne idu na nastavu zbog profesorice

Grupa maturanata Gimnazije u Gradišci odbila je jutros ući u učionice i prisustvovati nastavi jer na taj način žele dati podršku jednoj od dvije profesorice koje se spore zbog fonda časova.

Gimnazija proslavila 123. rođendan

BANJALUKA - Gimnazija je danas proslavila 123. godine postojanja. Ove godine Uprava škole je odlučila prirediti malo drugačiju proslavu, pa su osim proslave rođendana škole, obilježili i rođendan tri učenice koje su rođene 4. oktobra.

U ponedjeljak počinje drugi upisni rok, mjesta ima čak i u gimnazijama

BANJALUKA - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od 2. do 13. jula imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Medicinska škola i Gimnazija zatrpane prijavama

BANJALUKA - Prvi upisni rok u srednje škole započeo je juče širom RS, a najveća gužva u Banjaluci zabilježena je u Gimnaziji i Medicinskoj školi, koje su popunjene prijavama već prvi dan.

Najčitanije