Gimnazija

Učenica pala u nesvijest i preminula

Djevojčica stara svega 15 godina iznenada je preminula tokom nastave u gimnaziji "Patrijarh Pavle" u Rakovici.

Obustavljena nastava u prnjavorskoj Gimnaziji

PRNJAVOR - U Gimnaziji u Prnjavoru jutros je obustavljena nastava zbog kvara na pećima kojima se, osim ove, griju još dvije škole, potvrdila je Srni direktor Gimnazije Ljubinka Stanić.

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

BANJALUKA - Profesorici banjalučke Gimnazije M.M. biće izrečena kaznena mjera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strijele u školu, kao i korištenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici, potvrdila je za "Nezavisne" Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci.

Obilježene 124 godine postojanja banjalučke Gimnazije

U Gimnaziji sam provela veći dio svog života, prvo kao učenica nekadašnje "Realke", a onda kao profesorica hemije, počinje priču Ljiljana Marčić, profesorica hemije u penziji.

Banjalučki gimnazijalci srebrni i bronzani u Rusiji

BANJALUKA - Na četvrtoj Međunarodnoj olimpijadi metropola, koja je održana u okviru Međunarodne Moskovske sedmice obrazovanja od 1. do 6. septembra, učenici Gimnazije su briljirali i osvojili pet medalja.

Počinje gradnja zgrade Gimnazije u Trebinju: Niče zadužbina Rodoljuba Draškovića

TREBINJE - Na platou između zgrada Regulatorne agencije za energetiku RS i Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju večeras je upriličena svečanost povodom početka gradnje nove zgrade Gimnazije - zadužbina biznismena Rodoljuba Draškovića, koji je nedavno dobio počasnu titulu kneza.

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu "Moji drugovi" kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu.

Posljednja generacija nekadašnje "Realke" proslavila 50. godišnjicu mature

BANJALUKA- Okupljeni ispred Gimnazije učenici posljednje generacije i prema njihovim riječima najbolje generacije nekadašnje "Realke" prisjetili su se srednjoškolskih dana koje su ispratili prije čak 50 godina.

Gimnazija planira uvođenje kineskog kao drugog stranog jezika

​BANJALUKA - Kineski jezik u školama RS izučava 355 osnovaca u tri osnovne škole i 60 gimnazijalaca banjalučke Gimnazije, podaci su Ministarstva prosvjete i kulture RS, te na osnovu dobijenih podatka od škola, očigledno je da je zainteresovanost velika za ovaj jezik, koji je dosta različit od našeg.

U Gimnaziji Banjaluka prva Stem laboratorija u Srpskoj

BANJALUKA - U banjalučkoj Gimnaziji juče je otvorena prva STEM laboratorija za izučavanje prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike u RS.

Najčitanije