Gimnazija

Počeo julski upisni rok u srednje škole: Ima mjesta u gimnazijama

BANJALUKA, PRIJEDOR - Budući srednjoškolci koji u junskom roku nisu zadovoljili uslove konkursa, od danas pa do srijede imaju priliku da se upišu u srednje škole u kojima je ostalo slobodnih mjesta, a ima ih čak i u gimnazijama u nekim opštinama.

Milica Puhalo učenik generacije Gimnazije "Filip Višnjić"

BIJELJINA - Fondacija "Stojanović" iz Bijeljine nastavila je tradiciju dodjele povelje i novčane nagrade najboljem učeniku generacije Gimnazije "Filip Višnjić". Ovogodišnji dobitnik je Milica Puhalo, koja se svojim znanjem i vannastavnim aktivnostima, među kojima su bile brojne titule na takmičenjima iz matematike i fizike i učešće u programu Istraživačke stanice „Petnica“, izdvojila između 220 maturanata, zasluživši titulu najboljeg učenika.

Odlikaši pohrlili u medicinsku školu i gimnaziju

BANJALUKA, BIJELJINA - Upis učenika u srednje četvorogodišnje škole u Republici Srpskoj počeo je danas, a budući srednjoškolci u Banjaluci najviše su zainteresovani za gimnaziju i medicinsku školu, koje su već prvog dana popunjene prijavama.

Bijeljinska Gimnazija uvodi matematički smjer

BIJELJINA - Gimnazija "Filip Višnjić" u Bijeljini ove će godine upisati i jedno eksperimentalno matematičko odjeljenje sa 16 učenika koje će raditi po programu prestižne Matematičke gimnazije u Beogradu.

U banjalučkoj Gimnaziji proizvode vizire za medicinare

Potreba za medicinskom zaštitnom opremom nikada nije bila veća, a četiri profesora Gimnazije, u saradnji sa direktoricom i učenikom ove škole, odlučila su da izradom zaštitnih vizira daju svoj mali, ali vrijedan doprinos u borbi protiv virusa korona.

Čubrilović uručio zlatne medalje Gimnaziji i Medicinskoj školi

BANJALUKA - Rukovodstvima Gimnazije i Medicinske škole danas su svečano uručene zlatne medalje koje su učenici ovih škola, šest iz Gimnazije i tri iz Medicinske škole, osvojili na Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva "Tesla fest 2019" u Novom Sadu u oktobru.

Učenica pala u nesvijest i preminula

Djevojčica stara svega 15 godina iznenada je preminula tokom nastave u gimnaziji "Patrijarh Pavle" u Rakovici.

Obustavljena nastava u prnjavorskoj Gimnaziji

PRNJAVOR - U Gimnaziji u Prnjavoru jutros je obustavljena nastava zbog kvara na pećima kojima se, osim ove, griju još dvije škole, potvrdila je Srni direktor Gimnazije Ljubinka Stanić.

Profesorica banjalučke Gimnazije učila đake da gađaju strijelom, pogodili auto

BANJALUKA - Profesorici banjalučke Gimnazije M.M. biće izrečena kaznena mjera jer je dozvolila unošenje profesionalnog luka i strijele u školu, kao i korištenje istih, nakon čega je jedan učenik, promašivši metu u školskom dvorištu, pogodio i oštetio automobil na ulici, potvrdila je za "Nezavisne" Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci.

Obilježene 124 godine postojanja banjalučke Gimnazije

U Gimnaziji sam provela veći dio svog života, prvo kao učenica nekadašnje "Realke", a onda kao profesorica hemije, počinje priču Ljiljana Marčić, profesorica hemije u penziji.

Najčitanije