Gitara

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" uskoro u Banjaluci

Prvi internacionalni festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" održaće se u Banjaluci u Banskom dvoru od 30. novembra do 2. decembra. Ovaj festival se organizuje prvi put, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluka. Partneri festivala su Banski dvor, gdje će se održati svi koncerti, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Muzička škola "Vlado Milošević" i Muzej savremene umjetnosti RS.

Gilmor prodao 127 gitara na aukciji, prihod doniran za zaštitu planete

Gitarista grupe Pink Floyd Dejvid Gilmor je na aukciji u Njujorku prodao 127 gitara iz svoje kolekcije za 21,5 milion dolara i cijelu sumu je donirao neprofitnoj organizaciji angažovanoj u borbi protiv klimatskih promena i zaštiti planete ClientEarth.

Svirao gitaru dok su mu operisali mozak

Poznati južnoafrički džez muzičar koji je svirao gitaru za vrijeme operacije mozga uspješno se oporavlja, izvještava BBC.

Drvar u crnom: Gitara, najveća strast, bila kobna za dječaka

DRVAR - Dimitrije je bio jedan fenomenalan dječak, toliko je bio talentovan za sve, a naročito za gitaru, koju je svirao po nekoliko sati dnevno i, eto, baš se desilo to da nastrada od onog što je najviše volio i to je velika tragedija.

Gitarski virtuoz dirnuo srca banjalučke publike

Poznati bh. gitarista Muris Varajić održao je u subotu u večernjim časovima koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.

Gitara Erika Kleptona na aukciji

Gitara koju je posjedovao slavni bluz-rok muzičar Erik Klepton biće ponuđena na aukciji sljedećeg mjeseca, a očekuje se da će instrument dostići cijenu od oko 10.000 funti.

Princova plava gitara prodata za čak 700.000 dolara

Gitara preminule muzičke ikone Princa prodata je nakon duge borbe u licitacijama na aukciji za 700.000 dolara, što je najviša cijena ikada plaćena za gitaru upokojenog muzičara.

Svirao gitaru tokom operacije na mozgu

BENGALARU - Indijac Abhišeh Prasad svirao je gitaru tokom operacije na mozgu koja je trajala sedam sati.

Zgitar fest okupio 31 takmičara

ZVORNIK- U Zvorniku se danas održava Peti festival gitare "Zgitar fest" na kome nastupa 31 učenik muzičkih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Najčitanije