Gitara

Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik nastupaju u Banskom dvoru

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci u subotu sa početkom u 20 časova biće održan koncert muzičkih umjetnika Laure Levai Aksin (flauta) i Zorana Krajišnika (gitara).

Dječak poželio gitaru, Putin mu pomogao da dobije stan

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin pomogao je porodici dječaka koji je maštao o gitari da u okviru kampanje "Jelka želja" riješi stambeno pitanje.

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" održan u Banskom dvoru

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest", jedinstven događaj koji promoviše gitarski zvuk i kao takav namijenjen je širokoj publici, vrhunskim gitaristima, pedagozima, njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitare, održan je proteklog vikenda u banjalučkom Banskom dvoru po treći put.

Od kostura svog ujaka napravio gitaru

Muzičar koji sebe naziva Prince Midnight odlučio je od kostiju svog pokojnog ujaka napraviti električnu gitaru.

Prijedorčanin Igor Paspalj najbolji gitarista svijeta 2020. godine

Gitarista iz Prijedora Igor Paspalj proglašen je za najboljeg gitaristu 2020. godine, objavio je poznati sajt guitarworld.com.

Gitara Kurta Kobejna prodata za više od šest miliona dolara

Gitara koju je koristio Kurt Kobejn, frontmen Nirvane, za vrijeme popularnog MTV Unlugged koncerta u Njujorku prodata je za više od šest miliona dolara.

Mej i zvanično najveći rok gitarista svih vremena

LONDON - Brajan Mej proglašen je za najvećeg rok gitaristu svih vremena, kažu rezultati ankete magazina ''Total Guitar''.

Gitara Kurta Kobejna na aukciji za milion dolara

Džemper Kurta Kobejna prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara, a danas je objavljeno da je na red došla akustična gitara koju je muzičar svirao u čuvenom "MTV Unplugged" nastupu samo pet mjeseci prije smrti - i očekuje se da će biti prodata za milion dolara na aukciji koja treba da se održi u junu.

Koncertom slovenačkog gitariste otvoren "Ubuntu Guitarfest Banjaluka"

BANJALUKA - Koncertom Jure Cerkovnika iz Slovenije u subotu veče je otvoren "Ubuntu Guitarfest Banjaluka" u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor. Jure Cerkovnik je mladi klasični gitarista.

Belma Tuzović-Mujkić: BiH je prepuna muzičkih talenata

Belma Tuzović-Mujkić je profesorica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo, koja će voditi majstorske radionice na prvom izdanju Međunarodnog festivala gitare "Ubuntu". Festival će biti održan u Banjaluci od 30. novembra do 2. decembra, a profesorica će biti u žiriju takmičarskog dijela programa na kojem će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola.

Festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" uskoro u Banjaluci

Prvi internacionalni festival klasične gitare "Ubuntu Guitarfest" održaće se u Banjaluci u Banskom dvoru od 30. novembra do 2. decembra. Ovaj festival se organizuje prvi put, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada Banjaluka. Partneri festivala su Banski dvor, gdje će se održati svi koncerti, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Muzička škola "Vlado Milošević" i Muzej savremene umjetnosti RS.

Gilmor prodao 127 gitara na aukciji, prihod doniran za zaštitu planete

Gitarista grupe Pink Floyd Dejvid Gilmor je na aukciji u Njujorku prodao 127 gitara iz svoje kolekcije za 21,5 milion dolara i cijelu sumu je donirao neprofitnoj organizaciji angažovanoj u borbi protiv klimatskih promena i zaštiti planete ClientEarth.

Svirao gitaru dok su mu operisali mozak

Poznati južnoafrički džez muzičar koji je svirao gitaru za vrijeme operacije mozga uspješno se oporavlja, izvještava BBC.

Drvar u crnom: Gitara, najveća strast, bila kobna za dječaka

DRVAR - Dimitrije je bio jedan fenomenalan dječak, toliko je bio talentovan za sve, a naročito za gitaru, koju je svirao po nekoliko sati dnevno i, eto, baš se desilo to da nastrada od onog što je najviše volio i to je velika tragedija.

Gitarski virtuoz dirnuo srca banjalučke publike

Poznati bh. gitarista Muris Varajić održao je u subotu u večernjim časovima koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.

Najčitanije