Glamoč

Vlasnik kafića u Glamoču uhapšen jer nije zatvorio lokal

GLAMOČ - Pripadnici Policijske postaje (PP) Glamoč juče su uhapsili I. S. (51), vlasnika caffe bara "Sušek" u Glamoču, zbog nepoštovanja odluke o zabrani rada ugostiteljskog objekta.

Pećanac: Od pola miliona, danas u FBiH živi 45.000 Srba

GLAMOČ - U Federaciji BiH (FBiH) danas živi 45.000 Srba za razliku od prijeratnih pola miliona, a sada je najvažnije da na tom prostoru i opstanu, izjavio je Srni predsjednik Saveza srpskih udruženja "Zavičaj" Brane Pećanac nakon sjednice Skupštine ovog saveza.

Od mina očišćeno 84.000 metara kvadratnih u Glamoču

SARAJEVO - Deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite očistio je od mina 84.423 metra kvadratna na lokalitetu Razvršće na području opštine Glamoč, saopšteno je danas iz Federalne uprave civilne zaštite.

Drva istovarili na stećke iz trećeg vijeka

GLAMOČ - Kulturno-obrazovnoj ustanovi Narodni univerzitet Glamoč prije više od dvadeset dana stigla su drva za ogrev, a palete sa okorcima, usljed nebrige pojedinaca, istovarene su, ni manje ni više, nego na stećke, koji su izloženi ispred ove ustanove, a koji datiraju iz rimskog i srednjovjekovnog perioda.

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Knjige na ćirilici za srpske porodice na prostoru Glamoča

GLAMOČ – Manastirskoj biblioteci manastira Veselinje kod Glamoča, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, poklonila je knjige na ćirilici koje će biti na raspolaganju djeci srpskih porodica koje žive na ovom prostoru.

Marčeta: Testiranje naoružanja na poligonu u Glamoču izazvaće katastrofu

DRVAR - Predsjednik Inicijativnog odbora krovne asocijacije Srba u Federaciji BiH Mile Marčeta podržao je načelnika opštine Glamoč Nebojšu Radivojšu koji se protivi namjerama da se na ovdašnjem vojnom pologonu "Barbara" testira naoružanje proizvedeno u ovom entitetu, te dodaje da su Srbi spremni organizovati masovna okupljanja ukoliko se vlasti ogluše o ovaj problem.

Po 100 KM mjesečno za 30 studenata

GLAMOČ - Opština Glamoč raspisala je konkurs za dodjelu 30 stipendija za akademsku 2018/2019. godinu redovnim studentima sa područja lokalne zajednice, u iznosu od 100 KM mjesečno.

Jaki udari vjetra zameli sve puteve u Glamoču

GLAMOČ - U Glamoču je i dalje na snazi stanje elementarne nepogode, a jak vjetar zameo je ponovo sve puteve, izjavio je Srni načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša.

Sutra neće raditi škole u Tomislavgradu i Glamoču

U opštinama Tomislavgrad i Glamoč sutra neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama zbog vremenskih neprilika koje su posljednjih dana pogodile područje Livanjskog kantona, sapšteno je iz kantonalne Vlade.

Najčitanije