Glasački listići

Počela dostava glasačkih paketa biračima izvan BiH

SARAJEVO - Dostavljanje glasačkih paketa biračima izvan BiH za ovogodišnje opšte izbore počelo je u četvrtak, a glasači izborni materijal na svojim adresama mogu očekivati tokom narednih sedmica.

Tužilaštvo istražuje eventualni nestanak papira za glasačke listiće

SARAJEVO - Iz Tužilaštva BiH Srni je potvrđeno da se istražuje eventualni nestanak papira za štampanje glasačkih listića iz skladišta Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Sipa istražuje nestanak papira za glasačke listiće iz skladišta CIK-a

SARAJEVO - Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, postupajući po nalogu Državnog tužilaštva, istražuje nestanak desetak tona papira iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, a koji je namijenjen za štampanje glasačkih listića.

Potpisan ugovor o štampanju i pakovanju glasačkih listića

SARAJEVO - Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić danas je potpisala Ugovor o nabavci usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za predstojeće opšte izbore, čija ukupna vrijednost sa PDV-om iznosi 1.160.500 KM.

Delegati Doma naroda BiH podržavaju skeniranje glasačkih listića

SARAJEVO - Kako trenutno stoje stvari, Prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, koji se odnosi na elektronsku registraciju birača i skeniranje glasačkih listića, ima natpolovičnu podršku delegata, ali su moguće opstrukcije kako bi se glasanje o toj tački prolongiralo do trenutka kada već bude kasno za uvođenje novih tehnologija u izborni proces.

CIK objavio tender za nabavku glasačkih listića

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je objavila tender za nabavku glasačkih listića za ovogodišnje opšte izbore, koji će biti održani u prvoj nedjelji oktobra.

Najčitanije