Glasanje

Bakalar za "Nezavisne": Nemamo podršku da unaprijedimo izborni proces

Centralna izborna komisija BiH ima volje da ponudi neka unapređenja izbornog procesa s obzirom na to da ostale institucije ne nude rješenja, jer imamo političke opstrukcije, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Željko Bakalar, predsjednik te institucije.

Stanić: Opozicija neće prisustvovati glasanju

BANJALUKA - Šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić izjavio je danas da SDS i PDP neće prisustvovati glasanju o stanju u vezi sa isporukom kiseonika javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj, kao i o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, jer zakonske odredbe neće biti primjenjive.

Glasanje na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata

PRIŠTINA - Glasanje na lokalnim izborima u 38 opština na Kosovu i Metohiji protiče bez incidenata, rečeno je Srni u kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji, a najveće gužve na biralištima su u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Počelo glasanje u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Lokalni izbori danas se održavaju u Sjeveroj Makedoniji gdje pravo glasa ima nešto više od 1,8 miliona građana.

Ko će biti na čelu njemačke prijestonice?

Pored izbora za Bundestag u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji i u Berlinu u nedjelju se održavaju i pokrajinski izbori, u prijestonici i referendum. SPD je favorit na sjeveroistoku, u glavnom gradu je situacija manje izvijesna.

Deset miliona stanovnika bez prava glasa u Njemačkoj

Strani državljani ne mogu da glasaju na parlamentarnim izborima u Njemačkoj, čak i ako tu dugo žive i plaćaju porez. Uoči izbora 26. septembra, DW donosi pregled grupa stanovništva koje nikako ili teško mogu da glasaju.

Ponovo omogućeno glasanje za "Daru iz Jasenovca"

Filmska internet platforma IMDB ponovo je otvorila mogućnost ocjenjivanja filma "Dara iz Jasenovca" Predraga Antonijevića, nakon što je 2. februara stopirala davanje ocjena ovom ostvarenju.

Elektori počeli da glasaju za predsjednika SAD

VAŠINGTON - Elektori američkih država počeli su formalno da glasaju, čime bi, prema rezultatima izbora 3. novembra, trebalo i formalno da potvrde izbor Džoa Bajdena za narednog predsjednika SAD, prenio je AP.

U Tuzli otvaraju vreće sa glasačkim listićima zbog nepravilnosti

TUZLA - Gradska izborna komisija Tuzla je podnijela Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za redovna biračka mjesta na kojima birački odbor nije pravilno utvrdio izborne rezultate, što im je i odobreno.

U Ambasadi BiH u Beogradu glasalo 60,37 odsto registrovanih birača

BEOGRAD - Na biračkom mjestu u Ambasadi BiH u Beogradu za lokalne izbore u BiH glasala su ukupno 32 glasača od 53 registrovana, ili 60,37 odsto, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora na ovom biračkom mjestu Mirsad Muhović.

Najčitanije