Glasovi

"Glasovi predgrađa" prvi put pred bijeljinskom publikom

Gradsko pozorište "Semberija" odigralo je večeras prvu ovogodišnju premijeru - poetski teatar "Glasovi predgrađa", po motivu i stihovima akademika Ljubomira Simovića.

Pet političkih subjekata u Doboju traži ponavljanje izbora

DOBOJ- Osim ponavljanja izbora u Doboju, čije rezultate i dalje ne prihvataju, pet političkih subjekata, SP, DNS, SDS, PDP i “Narodni pokret Banjaluka zove” od Centralne izborne komisije BiH zatražili su danas da stane u kraj Gradskoj izbornoj komisiji, te omogući glasanje u novim uslovima.

Džordžija će ponovo brojati glasove

ATLANTA - Državni sekretar Džoržije Bred Rafensperter potvrdio je danas da će u toj saveznoj državi biti ponovljeno prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima zbog male razlike.

Sud presudio da Trampovi posmatrači mogu izbliza da gledaju brojanje

VAŠINGTON - Sud u Pensilvaniji presudio je da posmatrači iz kampanje republikanskog predsjednika Donalda Trampa mogu da stoje bliže i da posmatraju proces prebrojavanja glasova u Filadelfiji.

CIK BiH ponovo u problemu zbog glasanja iz inostranstva

SARAJEVO - Zbog potpune blokade poštanskog saobraćaja iz Finske i Mađarske građani BiH koji su registrovani za glasanje putem pošte, po svemu sudeći, svoj koverat, odnosno svoj glas prvo će slati u Diplomatsko-konzularno predstavništvo BiH, a ne na adresu Centralne izborne komisije (CIK) BiH, kako je to do sada bio slučaj.

Pacijenti u bolničkim posteljama ostaju bez prava glasa

BANJALUKA, PRIJEDOR, TUZLA - Iako je do lokalnih izbora u BiH ostalo još svega 12 dana, zasad sve ukazuje na to da građani koji 15. novembra budu u bolničkim posteljama neće ni moći glasati, jer su posjete većini zdravstvenih ustanova zabranjene.

CIK BiH insistira na sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu

SARAJEVO - Predstavnici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i tužilaštava u BiH zaključili su na današnjem onlajn sastanku da će insistirati sprečavanju zloupotreba u izbornom procesu, kao i na procesuiranju onih koje se, ipak, dese.

Stranke već uračunale glasove iz inostranstva

SARAJEVO, BANJALUKA - Pravo glasa iz inostranstva na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini imaće nešto više od 100.000 birača, a političke partije već znaju koliko će tih glasova i iz kojih mjesta dobiti, što, kako smatraju stručnjaci, dovoljno govori o čemu se radi, istovremeno naglašavajući da su mnogo veći problemi slučajevi krađe identiteta koja se ne može uraditi bez neke od institucija, uglavnom lokalnih administracija.

CIK BiH: Do sada 3.500 žalbi na listu za glasanje u inostranstvu

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da joj je stiglo više od 3.500 žalbi nakon što je objavljena lista za glasanje izvan BiH, te potvrdila da će dokaze o pokušajima izbornih prevara primati sve do potvrđivanja rezultata lokalnih izbora, kao i da će spriječiti sve izborne nepravilnosti mehanizmima predviđenim Izbornim zakonom BiH.

Kome će otići Škorini glasovi - Kolindi ili Milanoviću?

ZAGREB - Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, glavno pitanje koje se postavlja je da li će se glasovi koje je u prvom krugu osvojio Miroslav Škoro jednostavno preliti u drugom krugu Kolindi Grabar-Kitarović.

Najčitanije