Glečer

Evakuacija ljudi zbog mogućeg urušavanja dijela glečera na Mon Blanu

RIM - Mještani italijanskog grada Kurmajor u okrugu Dolina Aoste evakuisani su nakon novog upozorenja vlasti na mogućnost urušavanja velikog dijela glečera na Mon Blanu, piše danas britanski list "The Gurdian".

Zarobljen u ledu: Ostaci nađeni nakon otapanja glečera u Norveškoj

Arheolozi su otkrili gvozdeni vrh strijele u glečeru Jotunheim.

Zbog otapanja "glečera sudnjeg dana" mogle bi nestati države

NJUJORK - Jedan od najvećih glečera na svijetu Tvejts, takozvani glečer sudnjega dana, topi se znatno brže nego što su naučnici očekivali, a njegov nestanak mogao bi podići globalni nivo mora za čak tri metra, pokazalo je novo istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Njujorku.

Švajcarska ostala bez 500 glečera

Na jednoj krivini na putu koji vodi do vrhova Alpa u Švajcarskoj nalazi se hotel "Belvedere" podignut 1880. godine, a iz kojeg se pruža najbolji vidik na jedan od najvećih glečera Rone.

Opasnost od pucanja glečera na Mon Blanu

RIM - Italijanske vlasti zatvorile su puteve i evakuisale kolibe nakon što su stručnjaci upozorili da bi moglo doći do urušavanja dijela glečera na Mon Blanu.

Island "sahranio" prvi nestali glečer, žrtvu klimatskih promjena

Island je juče svečano postavio spomenik svom prvom nestalom glečeru, žrtvi zagrijavanja klime.

Topi se glečer u Palistanu, evakuacija ljudi

PEŠAVAR - Pakistanske vlasti objavile su danas da je topljenje glečera pokrenulo klizišta i poplave u sjevernoj oblasti Gizer, zbog čega su poplavljene desetine kuća i raseljene stotine ljudi, prenosi AP.

Otkrivena misterija 'Krvavog vodopada'

Naučnicii vjeruju da su konačno riješili više od sto godina star misterij 'Krvavog vodopada' - geološke formacije na Antarktiku koja izgleda kao da iz glečera teče rijeka krvi.

Rijeka stara 300 godina nestala za četiri dana

Rijeka Slims, koja je kroz Kanadu proticala 300 godina, nestala je sa lica Zemlje 2016. godine, prenosi "Business insider".

Najčitanije