Gluma

Srpska glumica pobijedila konkurenciju od 1.000 ruskih glumaca

MOSKVA - Nišlijka i mlada srpska glumica Stanislava Staša Nikolić izabrana je među 1.000 kandidata da nastavi svoje školovanje u Moskvi, na poznatoj MHT akademiji, koju su osnovali čuveni Stanislavski i Vahtangov.

Glumica Aleksandra Spasojević: Prave vrijednosti zamaskirane šundom

Aleksandra Spasojević glumica je Dječijeg pozorišta RS (DP RS), sa čije scene godinama uveseljava mališane, edukuje ih i pruža toplinu koja im je potrebna. Poznata je i kao neko ko rado svoje znanje prenosi na mlađi naraštaj, kroz škole glume, a priznaje i da joj je to možda najdraži dio posla.

Stevan Šerbedžija: Zasiti se čovek vremenom onog "biće, polako"

Mladi glumac Stevan Šerbedžija dio je glumačke ekipe filma "Abrakadabra" Filipa Gajića, koji se trenutno snima u Beogradu. Specifičnost ovog ostvarenja je u tome što je reditelj javno oglasio prodaju nad ovim igranim filmom kako bi mogao da finansira samu proizvodnju filma.

Mira Banjac proslavila 91. rođendan, priželjkuje nova snimanja

BEOGRAD - Legendarna glumica Mira Banjac juče je proslavila ulazak u desetu deceniju života. Slavna diva domaćeg glumišta napunila je 91. godinu, a zbog pandemije virusa korona rođendan je proslavila u užem krugu prijatelja u Novom Sadu.

Goran Jokić: Za rođendan NP RS želim bolji odnos države prema prosvjeti i kulturi

Goran Jokić, glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), svoje umijeće na sceni još jednom je pokazao ulogom Svetislava Tise Milosavljevića, prvog bana Vrbaske banovine. Riječ je o glavnoj ulozi u predstavi "Zlatno doba" Željka Stjepanovića, čijom je premijerom u nedjelju uveče obilježeno devet decenija postojanja NP RS, osnovanog pod imenom Narodno pozorište Vrbaske banovine.

Anja Ilić: Glumac dužan da igra, makar pred jednim gledaocem

Žiri 39. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu dodijelio je nedavno glumici Anji Ilić iz Narodnog pozorišta RS nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u komadu "Škola za žene", Žana Baptista Poklena Molijera, koji je režirala Đurđa Tešić.

Pavle Vuisić, genijalni naturščik

BIJELJINA - Veliki srpski i eksjugoslovenski filmski glumac Pavle Vuisić /1926-1988/ rođen je na današnji dan 1926. godine.

Mostarac primljen na Akademiju koja je iznjedrila Daglasa i Redforda

Mladog Mostarca Gorana Popovića nedavno je obradovala vijest da je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u Njujorku na kojoj su nekada studirali Kirk Daglas i Robert Redford.

Glumac Slavko Sobin za "Nezavisne": Uvijek ću biti glasan za sve u što vjerujem

Slavko Sobin trenutno je jedan od najangažovanijih regionalnih glumaca mlađe generacije.

Lane Gutović: Naši političari neodoljivo podsećaju na Šojića

Beogradski glumac Milan Lane Gutović, za Novi dan televizije N1 je govorio o svojoj ulozi polupismenog direktora Srećka Šojića u seriji filmskih komedija "Tesna koža".

Najčitanije