Glumci

Velikani iz svijeta muzike i filma koji imaju uspješne privatne poslove

Legendarni holivudski glumac Metju Mekonahi nedavno je postao redovni profesor na Odjeljenju za radio, televiziju i film na Univerzitetu u Teksasu. Njegov posao će biti da u praktičnoj nastavi pokaže kako izgleda proces pravljenja filmova, od pisanja scenarija do finalnog proizvoda u bioskopima.

Tehnologija čuva mladost velikanima Holivuda

Koliko je star Semjuel Li Džekson? Koliko je star Majkl Daglas? Koliko je star Arnold Švarceneger? Kada gledaoci prate njihove filmove danas nemoguće je odrediti koliko godina imaju ovi velikani Holivuda.

Predstavljanje u Ateljeu 212: Manda, Glogovac, Bata, Smoki na poštanskim markama

Na svjetski Dan pozorišta u Ateljeu 212 predstavljene su poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca - Milorada Mandića Mande, Nebojše Glogovca, Mire Stupice, Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Slobodana Aligrudića, Predraga Lakovića i Sonje Savić.

Marinković: Glumci godišnje odigraju 200 predstava

BANJALUKA - Uloga Dječijeg pozorišta Republike Srpske, kao nacionalnog teatra, čiji glumci godišnje odigraju 200 predstava, od izuzetnog je značaja za obrazovanje i školovanje djece, te podsjećanje na istinske vrijednosti, ističe direktor ove institucije Ljiljana Labović Marinković.

Zbog grešaka glumci se utapali, bili obješeni i na intenzivnoj

Na filmskom setu stvari nekad krenu u pogrešnom smjeru, a najbolji dokaz za to je slučajna smrt Brendona Lija, kojeg je na snimanju filma "Vrane" upucao kolega. Naime, u pištolju koji je trebalo da bude napunjen lažnim mecima, ćorcima - našao se pravi metak. "BuzzFeed" je sačinio listu filmskih scena koje su pošle naopako.

Zbog uloga spavali u lešu konja i unakažavali lice nožem

Najveća imena sedme umjetnosti su u nekoliko navrata dokazala da glumački poziv nije jednostavan. Potrebno je puno truda, rada, talenta i odricanja.

Kina ograničava zarade glumcima

Vlasti u Kini saopštile su da će da ograniče zarade glumaca kako bi se suzbila utaja poreza i pojava "obožavanja novca" u filmskoj industriji.

Glumci iz RS nagrađeni u Južnoj Koreji

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište nastavlja da niže uspjehe. Naime, na Internacionalnom festivalu pozorišta u Južnoj Koreji, u gradu Chuncheon, ovom teatru u subotu je pripala specijalna nagrada za izrazit doprinos pozorištu i jačanju međunarodne saradnje u oblasti kulture.

Koliko je, zapravo, plaćena trenutna holivudska elita?

Ako želite da danas snimite blokbaster sa glumcima kao što su Tom Hardi (u Venomu) ili Harison Ford (u Indijani Džons 5), moraćete da odriješite kesu, zapravo više kesa, piše IGN Adria.

Banjalučki glumci glumili vlast

BANJALUKA - Pozorište je jedna živa umjetnost. Pozorište je svijet. Cijeli svijet je pozorište, Šekspirov je monolog kojim je glumac Duško Mazalica započeo proslavu Svjetskog dana pozorišta danas u Skupštini grada Banjaluka, gdje je Zoran Talić, predsjenik Skupštine, primio pozorišne radnike iz svih pozorišta grada na Vrbasu.

Najčitanije