Glumci

U Njemačkoj 185 glumaca otvoreno reklo da su LGBTQ

Pod inicijativom #actout, 185 njemačkih glumaca i glumica različitih seksualnih orijentacija (LGBTQ+) priključilo se kampanji koja poziva na otvorenost u javnosti i na pozornici.

Zvijezde na kojima ostaje Holivud

Jučerašnji glumački talenti su današnji veterani Holivuda. Zvijezde kao što su Leonardo Dikaprio, Anđelina Džoli, Metju Makonahi i Natali Portman su već sada stara garda, a publici je teško da povjeruje da su nekadašnji perspektivni glumci i glumice danas već u četrdesetim i pedesetim godinama, ali na svu sreću, tu je nova generacija spremna da ih naslijedi.

Jednaki honorari u Holivudu još samo san

Tokom 2018. godine Holivud su potresale optužbe za seksualno zlostavljanje, zbog kojih je optužen filmski mogul Harvi Vajnštajn. Osim optužbi za seksualno zlostavljanje glumica, javnost je u tom periodu saznala i za neravnopravnost koju su glumice trpjele kada je u pitanju plaćanje za angažman na filmu, jer su honorari bili nesrazmjerno manji u odnosu na honorare kolega glumaca.

Bh. glumci i reditelji poručili: Rehabilitacija ustaških zločina u Sarajevu neće proći

Brojni glumci i filmski reditelji iz Bosne i Hercegovine digli su svoj glas protiv najave održavanja mise za žrtve Blajburga koja se treba upriličiti 16. maja u Sarajevu.

Glumci iz filma "Zaraza" snimili video o virusu korona

Perite ruke kao da vam život od toga zavisi, poručili su u specijalnom videu glavni glumci filma "Zaraza" koji je u režiji Stivena Soderberga 2011. godine upozorio svijet na jezivu pandemiju virusom sličnu ovoj današnjoj.

Visoki standardi u Holivudu: Veličina bicepsa važnija od talenta

Holivud svakodnevno postavlja visoke ljestvice glumicama kada je u pitanju fizički izgled... Savršene proporcije tijela, lijep osmijeh i odlična fizička forma su prioriteti svih filmskih studija. Ipak, nisu samo glumice te koje moraju da se drže ovih visokih standarda. Muškarci u Holivudu su dostigli jedan poseban nivo samokažnjavanja da bi bili u top klasi svijeta sedme umjetnosti.

Najveće svađe na srpskoj glumačkoj sceni, pucala prijateljstva, kumstva...

Zbog nesuglasica u srpskoj kinematografiji pucala su kumstva i prijateljstva, odbijale se uloge, a neke kolege decenijama nisu pričale. Iako na malim ekranima djeluje kao da je između glumačkih parova sve idealno, situacija u stvarnom životu nekada može biti veoma drugačija.

Velikani iz svijeta muzike i filma koji imaju uspješne privatne poslove

Legendarni holivudski glumac Metju Mekonahi nedavno je postao redovni profesor na Odjeljenju za radio, televiziju i film na Univerzitetu u Teksasu. Njegov posao će biti da u praktičnoj nastavi pokaže kako izgleda proces pravljenja filmova, od pisanja scenarija do finalnog proizvoda u bioskopima.

Tehnologija čuva mladost velikanima Holivuda

Koliko je star Semjuel Li Džekson? Koliko je star Majkl Daglas? Koliko je star Arnold Švarceneger? Kada gledaoci prate njihove filmove danas nemoguće je odrediti koliko godina imaju ovi velikani Holivuda.

Predstavljanje u Ateljeu 212: Manda, Glogovac, Bata, Smoki na poštanskim markama

Na svjetski Dan pozorišta u Ateljeu 212 predstavljene su poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca - Milorada Mandića Mande, Nebojše Glogovca, Mire Stupice, Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Slobodana Aligrudića, Predraga Lakovića i Sonje Savić.

Najčitanije