Godišnji odmor

Po­većan broj provala to­kom go­diš­njih odmo­ra, 120 za dva mjeseca

BA­NJA­LU­KA - Sa se­zo­nom go­diš­njih odmo­ra učes­ta­le su i pro­va­le u stam­be­ne obje­kte, pa ih je ta­ko u ma­ju i ju­nu, pre­ma po­li­cij­skoj sta­tis­ti­ci, iz­vrše­no 120, a la­ni ih je u is­tom pe­ri­odu bi­lo 97.

Kako da izbjegnete bolest na odmoru

Svaki 30. čovjek se razboli čim prestane da radi i pokuša da se opusti, bilo da je riječ o vikendu ili godišnjem odmoru, ustanovili su holandski istraživači.

Poslodavci u RS srednjoškolcima "krpe rupe" zbog godišnjih

BANJALUKA - Nedostatak radne snage u Republici Srpskoj, prema riječima poslodavaca, pogotovo dođe do izražaja za vrijeme godišnjih odmora pa se, kako kažu, snalaze tako što angažuju srednjoškolce kako bi popunili prazna radna mjesta.

Nakon koliko dana odmora stvarno počinjemo da se odmaramo?

Mnogima je poznat osjećaj: vratite se sa odmora, a imate osjećaj kao da niste ni bili? Taj osjećaj je najčešći kod vikend - odmora, smatraju stručnjaci. Potrebno nam je neko vrijeme da se odmaknemo od naših svakodnevnih obaveza i razmišljanja o problemima i da se opustimo.

Sezona godišnjih odmora je otvorena, pripremite putnu apoteku

Prilikom pakovanja u torbu uvijek ide ono najvažnije, a to su: putne isprave, zdravstvena knjižica, putno zdravstveno osiguranje i putna apoteku.

Pet savjeta za pripremu automobila prije polaska na godišnji odmor

Početkom proljeća krećemo i sa planiranjem produženih vikenda i ljetnih godišnjih odmora. U pitanju su i kraća ili duža putovanja na koja ćemo se uputiti automobilom. Puno je lokacija koje treba posetiti, ali pre nego što sipamo gorivo i sednemo za volan, treba se pobrinuti da je naš automobil u odličnoj formi.

Koliko zaista treba da traje godišnji odmor da biste se odmorili

Kada planirate odmor, jedna od glavnih tačaka koju treba da razmotrite je koliko dugo ćete biti na odmoru. Da li idete na vikend, cijelu nedjelju, ili možda na duže?

Istraživanje pokazalo: Godišnji odmor bi trebalo da traje osam dana

Prema studiji objavljenoj u "Journal of Happiness Studies", idealan godišnji odmor trebalo bi da traje tačno osam dana.

Godišnji odmor produžava zdravlje

Redovno uzimanje godišnjeg odmora može da produži život, a najmanje tri sedmice godišnje ima blagotvoran uticaj na zdravlje, rezultati su istraživanja Univerziteta u Helsinkiju koje je trajalo 40 godina.

Odmor nije samo na moru

Ukoliko ove godine niste uspjeli da isplanirate godišnji odmor ili ste bili spriječeni u tome, ne brinite - ima mnoštvo ideja kako da iskoristite slobodne dane, a da uživate kao da ste na moru.

Najčitanije