Godišnjica

Utvrđen program obilježavanja 50. godišnjice zemljotresa u Banjaluci

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banjaluku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja, odlučeno je na današnjoj sjednici Organizacionog odbora ovog događaja.

Obilježeno 27. godina od ubistva muškaraca na Korićanskim stijanama

Dvije stotine ruža bačeno je s litice na lokalitetu Korićanskih stijena na Vlašiću, gdje je 21. avgusta 1992. godine strijeljano najmanje 200 bošnjačkih i hrvatskih muškaraca.

Santrači sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka

NOVI GRAD - Stoja i Dušan Santrač iz Derviša kod Novog Grada danas su sa porodicom i prijateljima obilježili 60 godina braka.

Obilježeno 27 godina zločina, istraga o tome obustavljena

BRATUNAC - Članovi porodica ubijenih mještana srpskog sela Gornji Magašići i predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca danas su položili cvijeće na bratunačkom groblju povodom 27 godina od stradanja osmoro ljudi iz tog sela, o čemu je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu.

Posljednja generacija nekadašnje "Realke" proslavila 50. godišnjicu mature

BANJALUKA- Okupljeni ispred Gimnazije učenici posljednje generacije i prema njihovim riječima najbolje generacije nekadašnje "Realke" prisjetili su se srednjoškolskih dana koje su ispratili prije čak 50 godina.

Obilježavanje 27 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Tuzli

BIJELJINA - U Bijeljini će danas, povodom 27 godina od masakra koje su muslimanske snage izvršile nad 59 vojnika JNA u Tuzlanskoj koloni, biti služen parastos žrtvama i položeno cvijeće ispred Spomen-kosturnice na Gradskom groblju na Pučilama.

Obilježavanje 75 godina od desanta na Drvar

DRVAR - U Drvaru će 25. maja biti organizovano obilježavanje 75 godina od Desanta na Drvar, potvrđeno je Srni iz ove opštinske uprave.

Zajedno su 82 godine i sada otkrivaju savjete za sretan brak

D.V. Vilijams (103) i njegova žena Vili (100) iz Sjeverne Karoline su 31. marta proslavili svoju jubilarnu 82. godišnjicu braka. Povodom toga su im njihova kćerka i unuka organizovale specijalnu zabavu.

Počelo obilježavanje 27 godina od stradanja Srba

SIJEKOVAC - Vladika zvorničko-tuzlanski Fotije predvodi liturgiju u Crkvi Svete velikomučenice Ognjene Marije u Sijekovcu kod Broda gdje je počelo obilježavanje 27 godina od kada su regularne vojne snage Hrvatske sa paravojnim bošnjačko-hrvatskim formacijama izvršile stravične zločine i ubile 46 srpskih civila - žena, djece i staraca.

Niš: Obilježavanje Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji

NIŠ - Danas se navršava 20 godina od NATO bombardovanja Srbije, odnosno tadašnje Savezne Republike Јugoslavije.

Najčitanije