Gojaznost

Višak kilograma ima 15 odsto testiranih banjalučkih đaka

BANJALUKA - Prekomjernu tjelesnu težinu ima 9,26 odsto testirane djece uzrasta od šest do devet godina iz banjalučkih osnovnih škola, dok je 5,37 odsto gojazno, pokazalo je istraživanje "Prevalencija prekomjerne težine i gojaznosti kod djece od šest do devet godina", koje je uradio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

Gojaznost, krvni pritisak i dijabetes pojačavaju zarazu

Virus korona je u Nju Orleansu (u odnosu na broj stanovnika) mnogo smrtonosniji nego u ostatku SAD, a ljekari navode da je razlog gojaznost i sa njom povezane bolesti.

Hrvatska ima najviše gojaznih muškaraca među zemljama EU

ZAGREB - Hrvatska ima najveću stopu gojaznosti među odraslim muškarcima u zemljama Evropske unije, saopšteno je danas u Zagrebu povodom Svjetskog dana gojaznosti, 4. marta.

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili

BEČ - Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše. To je savjet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

Riža sprečava gojaznost

Studija koja je koristila podatke iz više od 130 zemalja zaključuje da konzumiranje riže može zaštititi od gojaznosti.

Papa Franjo na Svjetski dan hrane o paradoksu gladi i gojaznosti

VATIKAN - Papa Franjo u srijedu je pozvao na promjene u životnom stilu i prehrani kako bi se bavile paradoksom svijeta u kome ljudi u određenim dijelovima pate od pothranjenosti, a u drugima od gojaznosti.

Provjerite da li ste gojazni

Uz pomoć jednostavnog grafikona, otkrijte pripadate li kategoriji pothranjenih, zdravih ili gojaznih osoba.

Gojaznost, neuhranjenost i klima najviše opasni

Čovjek nije najviše ugrožen bolestima, već gojaznošću, neuhranjenošću i klimatskim promjenama, pokazuje najnovija naučna studija.

Gojazni radnici imaju manja primanja u odnosu na mršavije kolege

Istraživanje LinkedIna, vodeće društvene mreže za posao i poslovne ljude, pokazalo je da gojazni radnici imaju manja primanja u odnosu na njihove mršavije kolege.

Epidemija pretilosti pogodila i BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Oko 60 odsto stanovnika u BiH ima prekomjernu tjelesnu težinu, a pretilost je već krajem prošloga vijeka poprimila karakter globalne epidemije, podaci su ovo Udruženja "Društvo za debljinu BiH".

Najčitanije